gorup 0 Posted May 30, 2015 Altea je teža pa će malo vie sjesti. Na kraju sam uzeo ba za Leona sa Ebay-a. Isti k kao za Golfa, ali 20 eura vie, pa eto, ako nekog zanima, identične su za oba auta Uglavnom, bratić mi ima Alteu 1.9 TDI, navodno je uzeo isti set kao ja, i njemu je auto mrvicu vie legao, s tim da iza malo vie nego naprijed (reverse rake), meni je skroz ravan. Pa imaj to na umu, možda postoji ba set za Alteu koja je malo teža, i možda su stražnje mrvicu tvrđe... koliko je pala altea? I kolko je tvrđa? Pretpostavljam da su orginal amortizeri Share this post Link to post Share on other sites
Juicy 0 Posted May 30, 2015 (edited) Amortizeri su original, da. Naprijed možeš gurnuti prst između gume i blatobrana, iza teško, ako ti to što znači I koliko sam ja imao prilike primjetiti, nije nešto osjetno tvrđa, tako da ovo što su dečki pričali za Sportline stvarno stoji. Edited May 30, 2015 by Juicy Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted May 30, 2015 Onda je taman. Plastiku ispod masine treba samo dobro zasrafiti ? Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted June 5, 2015 da ne otvaram novu temu, da li pasu opruge sa golfa 6 gti na golf 5 1.9 tdi? Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted June 6, 2015 Znam da pasu gti na 2.0tdi Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted June 6, 2015 I koliko spustaju 2.0 tdi? Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted June 6, 2015 Pa oko 5cm.nisam mjerio prije i poslije Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted June 6, 2015 Jel vise nego sportline opruge fabricke spuste? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 6, 2015 nemoj se time zamarat uzmi opruge -3cm koje su napravljene za taj motor i taj auto. Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted June 6, 2015 (edited) ma puno mi to Mario imam opasne prepreke do kuce svaki dan znas li ti da li pasu te opruge? Edited June 6, 2015 by limp19 Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 6, 2015 (edited) pa -30mm ti bude ok sigurno evo moga Edited June 6, 2015 by ljubobj Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted July 19, 2015 Mogu li eibach prokit na et 38? Hoce li strug a ti? Golf 5 Share this post Link to post Share on other sites
VWedran5 0 Posted July 19, 2015 Mogu li eibach prokit na et 38? Hoce li strug a ti? Golf 5 Hoce naprijed uzmi et veci od 45 ako nezelis nista sirit ili radit nagib. Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted July 19, 2015 Nisam napisao 17ke su 7.5j et38. Bem li ga nije neko spustanje sa prokitom? Mislis da ce strugati? Share this post Link to post Share on other sites
VWedran5 0 Posted July 19, 2015 Onda nebi trebale ako su 7.5j ja sam mislio da su 8j. Share this post Link to post Share on other sites
tonac 0 Posted July 19, 2015 Imam od KW 30 i zadovoljan... Auto se ukrutio i ne pliva po cesti... Nije to NISKO! Vec je ono sta je normalno za svakodnevnu voznju... Share this post Link to post Share on other sites
lucky77 0 Posted July 19, 2015 ima li ko iskustva sa kw high tec-om? Share this post Link to post Share on other sites
Juicy 0 Posted August 27, 2015 Stavio sam Eibach Sportline -50, Auto je serijski bio -15, 'sportski' ovjes koliko znam (Seat Leon iz profila), Prvih par tjedana bilo okej, udobnost kao i serijske opruge, i nakon toga je auto sjeo još kojih 10mm, sada je malo manje od prsta između gume i blatobrana, i lijepo izgleda. Ali auto je tvrd k'o štanga. Frend ima peticu plus sa normalnim ovjesom, također stavio -50, i razlika je nebo i zemlja. Po ovim zagrebačkim rovovima se ne da voziti, i nije da štedim auto, ali ispadaju plombe, tabla je krenula proizvoditi zvukove, cijeli auto počeo 'krckati'. Imao još netko slična iskustva? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted August 27, 2015 Meni su govorili da -50 ne ide na serijski ovjes bilo sport ili obican... Share this post Link to post Share on other sites
Juicy 0 Posted August 27, 2015 I meni su rekli da će amortizeri patiti i da je koji -35/40 plafon.... reko ionak se ne ganjam, budem sporije vozio po rupama, ali ovo je fakat previše. Dogovorio sam mehaničarem vraćanje serijskih opruga, a baš mi žao da je tako ispalo jer fakat dobro izgleda i taman mi došle 18'' CH i nove Conti SC5 (stvarno je bolji osjećaj kroz zavoje), ali nije vrijedno gmizanja kroz grad. Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted August 27, 2015 Kaj nije rečeno da je pro kit udobniji od serijale? je samo 3-4 cm ali bude ok Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted August 27, 2015 I meni su rekli da će amortizeri patiti i da je koji -35/40 plafon.... reko ionak se ne ganjam, budem sporije vozio po rupama, ali ovo je fakat previše. Dogovorio sam mehaničarem vraćanje serijskih opruga, a baš mi žao da je tako ispalo jer fakat dobro izgleda i taman mi došle 18'' CH i nove Conti SC5 (stvarno je bolji osjećaj kroz zavoje), ali nije vrijedno gmizanja kroz grad. Probaj napunit svoje amortizere na tvrdo i bolje će se ponašat. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted August 27, 2015 I meni su rekli da će amortizeri patiti i da je koji -35/40 plafon.... reko ionak se ne ganjam, budem sporije vozio po rupama, ali ovo je fakat previše. Dogovorio sam mehaničarem vraćanje serijskih opruga, a baš mi žao da je tako ispalo jer fakat dobro izgleda i taman mi došle 18'' CH i nove Conti SC5 (stvarno je bolji osjećaj kroz zavoje), ali nije vrijedno gmizanja kroz grad. Ja na -40 isto moram biti jako pazljiv kako vozim po Zagrebu a kako sam iz Zagreba znaci da stalno pazim Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 27, 2015 Nije to nista. Ja isao u Bec...kroz strogi centar, samo sto mi amortizere nije izbilo kroz mulde. Toliko lose ceste u takvom gradu. Nase ceste su avion naspram tih. Stavio sam Eibach Sportline -50, Auto je serijski bio -15, 'sportski' ovjes koliko znam (Seat Leon iz profila), Prvih par tjedana bilo okej, udobnost kao i serijske opruge, i nakon toga je auto sjeo još kojih 10mm, sada je malo manje od prsta između gume i blatobrana, i lijepo izgleda. Ali auto je tvrd k'o štanga. Frend ima peticu plus sa normalnim ovjesom, također stavio -50, i razlika je nebo i zemlja. Po ovim zagrebačkim rovovima se ne da voziti, i nije da štedim auto, ali ispadaju plombe, tabla je krenula proizvoditi zvukove, cijeli auto počeo 'krckati'. Imao još netko slična iskustva? Ja mislim da su tebi amortizeri osli Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 31, 2015 Narucio eibach sportline. Ako bude bilo "reverse rake", nasao sam OEM rijesenje problema. Share this post Link to post Share on other sites