Rolic142 1 Posted June 21, 2017 Razmisljam o oprugama za Golfa 7 1.6 tdi. Taman bi mi bilo 3 cm da spustaju negdi, al pozeljno da nisu neudobne. Preporuke? Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted June 21, 2017 eibach pro kit..nemas brige sto se neudobnosti tice..gotovo identicne oem oprugama su. Share this post Link to post Share on other sites
Tomo :) 0 Posted July 24, 2017 Kakva je situacija ako se stave na golf 5 1.9 tdi opruge od petice gti-a, dal padne i ako da dal netko zna odprilike koliko? Share this post Link to post Share on other sites
markol5 15 Posted July 24, 2017 Kakva je situacija ako se stave na golf 5 1.9 tdi opruge od petice gti-a, dal padne i ako da dal netko zna odprilike koliko?Slabo Poslano sa mog HTC Desire 630 dual sim koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
gavranovic 20 Posted July 26, 2017 (edited) Ola. htio bi da mi golf padne svega par cm. 16 cola su na njemu. htio bi da nije onakva rupetina iza. mislim da je eibach pro kit dosta, kak ti 3 cm. mislio sam stavit eibach na nove amortizere, molim preporuku za amortizere i cijenu otprilike. da li bi trebao jos sta mijenjati ili pripasavat? htio bi sto manje izgubit na udobnosti, a da padne tih 3-4 cm. ne zelim gewinde za 2k, a ne dam 7k. savjeti preporuke? golf 4 96kw 1.9 tdi Edited July 26, 2017 by gavranovic Share this post Link to post Share on other sites
Alfa 0 Posted October 9, 2017 Ima li kakva razliku u oprugama ako imam DCC (elektronsko podesavanje ovjesa) na autu? Da li su serijske opruge tvornicke nize ili su iste kao i bez DCC-a? Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted October 10, 2017 ja bi rekao da su iste, DCC u nekakvom sport modu ne spusta auto, samo stvrdne amortizer ali znam da aftermarket opruge imas za auto sa i bez DCC kao razlicite modele ali opet sumnjam da je razlika u visini medju njima Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted October 10, 2017 Postoje li kakve opruge za ne spustanje auta? Posto su originalne propale malo trebao bi nove, mozda malo tvrde ( jace ) da malo vise mase stane u auto a da ne legdne... Sta uzeti? Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 10, 2017 Ja uzeo fk, pisalo da spustaju 4 cm, stavio ih na auto, a auto visok Tako da eto hahhaha Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted October 11, 2017 Te sam i ja gledao na CMOD stranici. 1100 kn tako nesto za duju. To bi dakle bile ok opruge. Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted October 11, 2017 Ja uzeo fk, pisalo da spustaju 4 cm, stavio ih na auto, a auto visok Tako da eto hahhaha jesu ga opruge ista spustile (ne tih 4cm) ili ga uopce nisu spustile? Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted October 11, 2017 Ili opruge nisu za taj motor ili leze na odbojnim gumama inace bi mora se prizemljit. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 11, 2017 A tdi je, nema tezeg motora, iza nemam motor nego sub od 40 kg i vidis da je iza jos i visi... opruge se nisu stisle kako to inace zna bit na ovim kracim da se spoje obruci... a dal se spustio, cisto sumnjam... nebi znao jer sam prije imao gevonde i bio je do guma spusten... Ne uzimaj u c-modu jer su u fk po 40-50€... www.fk-shop.de narucis i dodje za 3-5 dana Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted October 11, 2017 Meni je prijatelj na obicnog passata tdi 3c stavio h&r opruge 40mm od passata 4motion pa se auto nije nista spustilo cak je bio i malo visi nego tvornicki.tako da.. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 11, 2017 Poslao mi covjek sliku od pola sa h&r oprugama i auto je do gume, trazio je 80 kn za njih i tako sam ocekivao da ce i ove biti... Bar iza, jer iza su svi isto teski pa oprema i motor ne utjecu na visinu... Share this post Link to post Share on other sites
juli3c 0 Posted October 11, 2017 Onda ti je najvjerovatnije do odbojnih guma na amortizeru probaj ih odrezat za 2cm pa onda vidi 100%lezi na njima pa amort.i opruga ne diu dovoljno Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted October 11, 2017 A tdi je, nema tezeg motora, iza nemam motor nego sub od 40 kg i vidis da je iza jos i visi... opruge se nisu stisle kako to inace zna bit na ovim kracim da se spoje obruci... a dal se spustio, cisto sumnjam... nebi znao jer sam prije imao gevonde i bio je do guma spusten... Ne uzimaj u c-modu jer su u fk po 40-50€... www.fk-shop.de narucis i dodje za 3-5 dana Nema ih za duju. Samo njihove gewinde. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 11, 2017 Pa za tu malu razliku ti onda bolje gewinde uzet a obicne opruge imas na www.silux.hr po cca 200-300 kn kom... Onda ti je najvjerovatnije do odbojnih guma na amortizeru probaj ih odrezat za 2cm pa onda vidi 100%lezi na njima pa amort.i opruga ne diu dovoljno Nema odbojnih guma izmedju opruge i amortizera, tako da se tu neda nista napravit... na “golo” idu Uglavnom uzas je sada treba mi jedna prednja gewinda da ih mogu vratit nazad, jer moja se osovina ostetila... Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted October 11, 2017 Kakve su uopce to gewinde jer mi se jeftino cine. Hoce li propisati nakon jedne ture cementa u gepeku? Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 11, 2017 Evo nemam pojma kakve su za teret, ja sam imao Raceland koje su isto oko 200€, pa su trajale preko 100k km, osovina je otisla kada sam ga podigao za 2 cm... Da ga nisam dizao, vjerovatno bi jos trajale... Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 12, 2017 Postoje li kakve opruge za ne spustanje auta? Posto su originalne propale malo trebao bi nove, mozda malo tvrde ( jace ) da malo vise mase stane u auto a da ne legdne... Sta uzeti? optizeri za opruge - Google pretraživanje Gumeni podmetač opruga i amorizera OPTIZER | Halo Oglasi Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted October 12, 2017 (edited) Koliko je pametno to staviti uopce? Nigdje nisam tako nesto vidio. Edited October 12, 2017 by G2 LTD Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted October 12, 2017 Dobro je dok vozis nesto, inace skidat to... Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted October 12, 2017 Malo ljudi zna za to Šta fali umetne se u oprugu gumeno je a i uporište amortizera je također gumeno. dobra stvar za brzo podizanje spuštenog auta umetne se između kruga gdje se krugovi opruga dodiruju. Dobro je dok vozis nesto, inace skidat to... možeš voziti i duže vremena samo treba voditi racuna da je guma i da sa vremenom ode ali za ono šta njemu treba je idealno staviš dok ti treba Share this post Link to post Share on other sites