rale 0 Posted December 17, 2014 (edited) Audi a6 2.5 tdi quattro 180hp (automatik, tiptronic) 2002 godina, na autu je zamljenjen zubcati remen, spaneri i pumpa vode, hocu zbog sebe sad zamjenit ulje motora, mjenjaca i diferencijala te filtere. -bio sam na ovlastenom servisu trazio neke podatke i vjecito pitanje koje ulje uzet, oni su mi rekli da je za njega originalno castrol 5w30 ? -ulje za mjenjac je 26e po litri a rekli su mi da ide 9L, kontam moze li se negdje nabavit povoljnije al neznam koje je to ulje samo sam dobio oznaku G 052 162 A1 i 052 162 A6? -koje ulje za diferencijal? i rekli su mi da ulje u mjenjacu ne mjenjam nego negdje na ovlastenom servisu, da je komplikovano i da se mora imat oprema za to? i zanima me ima li koristi kupit K&N panel filter zraka s obzirom da je ovo dizel? Edited December 17, 2014 by rale Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted December 17, 2014 Za ulje ti ne mogu pomoc, ali k&n nije lose sigurno.. Ja sam ga stavio nakon mapiranja jer mi je nekad znao zadimit malo kad bi mu naglo dao gasa i sa k&n-om sam rjesio taj dim.. Share this post Link to post Share on other sites
rale 0 Posted December 17, 2014 ovdje je za sad sve originalno i auto ne dimi nikako, al kontam kad vec mjenjam filter uzet K&N panel ako je toliko bolji koliko je skuplji od originalnog obicnog Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted December 18, 2014 Ma uzmi pa si miran.. Ja narucim za 100kn sa ebaya kit za pranje pa ga svakih 20000km operem.. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted December 18, 2014 Rale pitaj srkija ili smokija oni bi ti znali sigurno Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted December 18, 2014 Točno ulje u mjenjaču nemožeš samo ispustit i nalit drugo, neke provjere su prema temperaturi ulja itd. Da skupo je nema tu pomoči, Ulje za motor 30w ti je za hladnja podneblja, tako a 5-40w sam stavi, ja sam sad stavil Mobil 5-40w neki 3000 i bolji mi od castrola edge. ekipa stavlja i motul 5-40w X-clean 8000.Kao pokazalo se najbolje za taj motor. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav ST 0 Posted December 18, 2014 U ovlaštenom su ti dobro rekli za ulje u motoru: Castrol edge 5w30 je preporučeno, šta se tiče ulja u mjenjaču isto su ti dobro rekli da ide 9 litara ATF 70W-80, ulje za diferencijal ide ulje za manualne mjenjače oznake 75W-90, količina 0,8 litara... Šta se tiče filtera dizelu je uvijek malo zraka tako da će sigurno lakše disati sa K&N filterom Share this post Link to post Share on other sites
gun 0 Posted December 18, 2014 (edited) Pozdrav,Izmjenu kopletnog ulja ne možeš izvršiti doma,ostane u konverteru.Evo jedan filmić kako izgleda otprilike izmjena ulja DIY.https://www.youtube.com/watch?v=uXil6QQOCmgJa sam doma na sličan način mjenjao ali me mjenač previše gnjavio pa sam stavi sad šalt. Točio sam febi G 052 162 A2 . Edited December 18, 2014 by gun Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 18, 2014 Tako je... neigrajte se kod kuce... Bar imat alat i par savjeta kako i sta. Ovisno o tipu i kilometrima preporuka je izmjenit i filter ulja mjenjaca... Sto se tice motora Mozes 5w40 502.00 505.00 Mjenjan svako 10tkm i miran Share this post Link to post Share on other sites
rale 0 Posted December 19, 2014 Pitao sam za filter ulja mjenjaca u ovlastenom i kazu da to nema. Share this post Link to post Share on other sites