Neo44 0 Posted December 29, 2014 Pozdravimam Seat Toledo 1.9TDI 110 ks 2004 godina 1Mprimjetio sam da mi pada temperatura kad je jako hladno čim upalim grijanje znači temperatura dođe do 90 ja upalim grijanje i padne temp nekad skroz do 60 čim ugasim grijanje temperatura se stabilizira na 90 ponovo palim grijanje opet padne temp e sad ovisi nekad malo padne nekad padne skroz do 60neki kažu termostat neki kažu to nema nikakve veze sa termostatom pomoć Lp Share this post Link to post Share on other sites
TheCar 0 Posted December 29, 2014 Normalno da mu pada temp kad mu povečaš cirkulaciju, naime pustiš toplu vodu u kabinu i ona se pomiješa sa hladnom te dolazi do pada temperature. Samo nebi smjelo tako velika oscilacija biti Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted December 29, 2014 da ali to se nije događalo prijeto se događa zadnjih par dana znači 30 sec nakon što sam upalio grijanje ako je jako hladno vani meni je temp već na 75c60 sec nakon paljenja je već na 60 Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted December 29, 2014 (edited) Nije to normalno...i paljenjem grijanja ne pustas vodu da se mijesa nego prebacujes klapnu da ventilator upuhuje toli zrak kroz mali hladnjak a ne da uzima hladni zrak iz vana...vjerojatno termostat ipak ne valja Edited December 29, 2014 by said Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted December 29, 2014 pa ja sam prvo pomislio na toali neki ljudi me uvjeravaju da to nema nikakve veze sa termostatom pa sam htio potražiti ipak pomoć iskusnijih ljudi ovdje svaki prijedlog dobro došao Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted December 29, 2014 Daj zagri motor kak treba i neče past, u vožnji mora stajat na 90. imam taj 110ks ako mi kazaljka i dođe do 90 tem ulja ako nije na 80, dogodi mi se isti klinac. Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted December 29, 2014 Daj zagri motor kak treba i neče past, u vožnji mora stajat na 90. imam taj 110ks ako mi kazaljka i dođe do 90 tem ulja ako nije na 80, dogodi mi se isti klinac. mogu se voziti 2 sata i čim upalim grijanje događa se isto neki dan sam išao do ogulina iz zagreba i imam isti problem znači to se ne javlja u fazi zagrijavanja motora to se događa i kad je motor skroz zagrijan jedino se ne događa kad vani nije jako hladno Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted December 29, 2014 Napravi ovako.. Upali ga nek radi dok temp dode do 90 ugasi grijanje..izadi negdje na otvorenu cestu i vozi se makar 80 i tako jedno kilometar dva.. I gledaj jel ti temp spada... Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted December 29, 2014 ne pada dok ne upalim grijanje čim upalim grijanje pada pa vozio sam se 90 km po autoputu neki dan Share this post Link to post Share on other sites
Kraftwerk 0 Posted December 29, 2014 Termostat promijeni, to ti je to. Pa nije 1000000€, zaboga. I učini si uslugu, uzmi neki dobar i kvalitetan, jer fuševi znaju biti loši makar novi. Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted December 29, 2014 (edited) Termostat promijeni, to ti je to. Pa nije 1000000€, zaboga. I učini si uslugu, uzmi neki dobar i kvalitetan, jer fuševi znaju biti loši makar novi. nije problem zamjeniti termostat već sam htio biti siguran na seatovom forumu sam isto pitao ali tamo je jako mala posjećenost i ponekad treba po 2-3 dana da netko odgovori ili u velikom slučaju nitko ni ne odgovori zabrinuo me ovaj član quote sa seatovog foruma Imam isti problem... mijenjao sam termostat 2x i nije pomoglo... ako otkriješ kaj je, javi Edited December 29, 2014 by Neo44 Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted December 30, 2014 Napravi ovako.. Upali ga nek radi dok temp dode do 90 ugasi grijanje..izadi negdje na otvorenu cestu i vozi se makar 80 i tako jedno kilometar dva.. I gledaj jel ti temp spada... evo napravio sam samo malo više km Znači resetirao sam sat kad sam krenuo i napravio 28 km ako se u 28 km nije zagrijao onda ga j...š upalim grijanje i sačekam nekih 30-45 sec Zatim ugasim grijanje (trebao sam sačekati još 10-20 sec podigla bi se skroz na 90 kazaljka) Zatim ponovo palim grijanje (da sam sačekao još nekih 30 sec pala bi skroz na 60) Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted December 30, 2014 dao bi se kladit da je termostat... Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted December 30, 2014 neka preporuka za marku ? koliko sam skužio ima dosta zamjeniskih a navodno nerade baš najbolje Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted December 30, 2014 a možda najbolje original, iako sam ja na svog bivseg golfa mk4 stavio whalera i super radi i dan danas...cca 3god...a i bio je jako povoljan ispod 100kn Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted December 30, 2014 Uzmi wahlera..neće sigurno pogrijeiti.. Share this post Link to post Share on other sites
Neo44 0 Posted January 3, 2015 samo da javim da je auto bio na dijagnostici i sve je u redu od senzoraznači ide novi termostathvala svima Share this post Link to post Share on other sites