0
Bananica 12

VW golf 3 1.4 problem s rashladnim sustavom

Recommended Posts

Lijep pozdrav

Od nedavno sam novi vlasnik golfa 3 1.4 44kw.Primjetio sam da mi se u rashladnom sistemu stvara prevelik pritisak.Crijeva vode budu previše tvrda,primjetio sam da mi je od pritiska napuknula plasticna racva kod termostata.Auto drži konstantnu temperaturu od nekih 72 stupnja,redovito pali ventilator.U karteru nema tragova vode i u ekspanzionoj posudi nema tragova emulzije.Odkako sam primjetia da mi se to dešava trenutno se vozim sa otvorenom ekspanzionom posudom i prilikom gašenja automobila voda kao da odjednom zakuha i izbaci dio tekucine kroz ekspanzionu tako da da svakih dva dana moram uliti oko litru rashladne tekucine. Jel netko imao isti ili slican problem?

Racva im je svakako mana... koliko su tvrda tesko je to ovako objasnit. Bez cepa svakako voda izadje van...

Rjesi racvu...novi termostat i vidi sta se dogadja..

Brtva na glavi pa pusta kompresiju van malo?

Upali ga i dok radi vidi jel se pojavljuju mjehurici u ekspanzionoj posudi.

Tvdra su toliko da ih nemoš rukom stisnuti.Dok radi nema mjehurića u ekspanzionoj.Jel znate možda kolike su vrijednosti tlakova u sistemu i kako ga ispitati?

Plus povrat na racvi... s veemenom se zastopa... Al nova racva svakako...

Racva nije zaštopana bila je vani.U vožnji je sve u redu auto drži konstantnu temp od nekih 75 stupnjeva,al prilikom gašenja motora voda ko da odjednom zakuha i izbacio dio kroz višak na ekspanzionoj..

Povrat na racvi je ona tanka cjevcica... Tu se smanji protok antifriza kako plastika s vremenom nabuja... Borel od 3mm i provrtit al pazit dokle ide jer moze probit racvu il davac...

Cep na posudi treba drzat bar ipol.. ako ventil na njemu nevalja izbacit ce vodu i na malom tlaku... tak da treba njega testirat l... nov nije skup al jeftini nisu bas trajni

Tako je.. Sto se tice cepova od posude ja uzeo topranov za 24kn evo mu druga godina ksko se kuva svaki dan i jos drzi

Naravno takve stvari bolje uzet org ili ako nisi pri lovi orginal al polovno

Prominia račvu i termostat sad je u redu,ne gubi vodu više.Drži konstantnu temperaturu oko 70 stupnjeva zar to nije premalo?

I iman još jedan problem okretaji na leru variraju??

70 nije dobro...mora ti bit 90 radna temp kad se auto ugrije

Naravno... samo treba znat njegoce vrijednosti pri odredjenim temp

0