projektilski 277 Posted January 13, 2015 Bas to sta kaze vlaho, a ako cemo tako gledati sa cime ces krenuti na put da si 100% siguran? Sa dujom 1.6 dizel? Svi ga serete previse, radije bi da mi krepa turbina na sedmici di imam garanciju nego na trojci ili cetvorci di tu tubrinu moram platiti 500 eura. Svi bi vi imali doma neki novi auto uz neki stariji koje je za gust da imate viska para, i ja bi... Ja mislim da je sve to stvar osobnog odabira. Svog Passata sam platio 14k€ prije prije 5 godina. Tad je jos B6 bio aktualni model. Da sam isao kupiti novog sa istom opremom platio bih ga duplo a mislim da razliku u kupovini necu uspjet natuci u popravcima nikako tako da mi garancija nije igrala ulogu. Novo je novo i tko ima neka slobodno kupi samo pricati da ga se kupuje samo zato jer ima garanciju, nisam siguran da to uvijek drzi vodu. Ja priznaje da ako kupujem novi auto, da od njega ocekujem da se ne kvari jer ako se kvari, onda fakat uzmem polovni duplo jeftinije i sam si ga popravljam. Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted January 13, 2015 Bolje da se brzo pokvari na prvim serijama pa da se to na kasnijim modelima popravi, klasične dječje bolesti moglo bi se reći. Nažalost kolega je vjerojatno uzeo primjerak s početka proizvodnje i to se desilo. Vjerujem da je razočaran, tko ne bi bio, ali znamo da su slični slučajevi jako dobro poznati još od petice. Što se tiče duje 1.6d. Radije bi da me petica-šestica-sedmica jednom ostavi na putu, ali da u sudaru s sedmicom izađem bez ozljede nego da iz dvojke izađem kao invalid. Jer svako malo vidimo primjerke starijih automobila koji u sudaru izgledaju kao konzerve. Share this post Link to post Share on other sites
dean 1 Posted January 13, 2015 Svi skrećete s teme, naravno da se može svakom desit da nov auto crkne, ali ako je cijela jedna serija takva i ako se to često dešava, to je već problem i naravno da će se nekome desiti na putu što je isto problem. Možda budući kupci trebaju pričekati, raspitat se ili šta ja znam, topic je svakako koristan. Ja ne vidim da je čovjek igdje posrao VW, niti najavljivao tužbe, samo nam je ispričao šta mu se desilo i šta su mu rekli u servisu. Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav ST 0 Posted January 13, 2015 (edited) Ovo je klasika svugdje, čoek spomene da se nešto pokvarilo i krene rasprava kako su stariji auti bili pouzdani kvalitetni bla bla bla... Na mercedes forumu to je w124 ili w201, na bmw forumu e34 ili e36 a ode je golf 1 i 2 Prijatelj mi radi u ovlaštenom vw i škoda servisu, i kaže mi npr. nova octavia u godinu dana mjenjali amortizere, diskove, kočione čeljusti... čeok imao garanciju i sve preko garancije riješeno... nova škoda roomster, nakon 12 000 km otišla letva volana... Tako da nema pravila, i na novom i na autu s 200 000 km može otići bilo što... Nemoj misliti da su druga auta imuna na greške, primjer nova s klasa w222, poznajem vlasnika jednog iz splita i već su mu mjenjali u garanciji sve diskove, brtve oko vrata itd.... Smatram da je to sve normalno u masovnoj proizvodnji da se na 50 000 ili 100 000 komada potkradu greške, zato i postoji garancija a vjerujem kad ti srede turbinu da će golf služiti bez greške Edited January 13, 2015 by Tomislav ST Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted January 13, 2015 Njemci su napravili dobar sustav. Svaki prodavač koji proda automobil dužan mu je dati 2 godine garancije. Bio to VW iz 2000te godine ili drugi auto. Treba to kod nas uvest. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan Pandža 0 Posted January 13, 2015 I onaj proizvodac koji proizvedi turbine npr. sada za Golfa 7, i VW je npr. narucio nekih 100 000 turbina, taj proizvodac mora uzeti u obzir neki postotak turbina sa greskom i hajdemo reci da je taj postotak 2% u garantnom roku, a vjerujem da je ovo neki minimalni za takve mehanicke dijelove, taj proizvodac onda u garantnom roku moze imati i vracenih do 2000 neispravnih turbina i ako je trosak zamjene te turbine 200 eura (a mislim da je to neki minimalac opet), taj proizvodac ima onda oko 400000 eura gubitka, sto nije nikako mali iznos... a sad zamislite sta bi onda bilo da je veci postotak sa greskom, sto je vrlo moguce...dakle to sto je turbina crkla i prije 30000km nista cudno, jer i svi znamo kako je to kompliciran sklop meh.dijelova, pogotovo novije turbine koje bi trebale proizvoditi vise snage, lakse se vrtiti, itd... Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 13, 2015 pero, lampasi vise ne radeJbga , vidi se tko je dobro informiran Znaci nista od mk7 , e92 , merc meeta ispred.... Share this post Link to post Share on other sites
sale2104 0 Posted January 13, 2015 (edited) U svakoj proizvodnji ima gresaka,malo malo cujes ovaj ili onaj proizvodac povlaci aute sa trzista,proslo je ono vrijeme kad si kupio novi auto i bio miran sto se tice tako nekih vecih kvarova Edited January 13, 2015 by sale2104 Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted January 14, 2015 Evo cak nesto i bolje od duje 1.6D http://www.njuskalo.hr/auti/vw-corrado-1.9td-6200kn-oglas-14050614 Dakle 1.6D u tijelu korada. Ima li bolje ? Share this post Link to post Share on other sites
sale6666 1 Posted January 14, 2015 Ne pali vatru. Ipak je 1.9 td. Skoro sam pomislio da postoji takav panj Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted January 14, 2015 Ima sale, tamno zeleni je bio 1.6d Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted January 14, 2015 eto ja taman mislio da sam nasao pravu kombinaciju a ono prenova tehnologija u koradu Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 14, 2015 Corrado ima previse stvari koje se mogu pokvariti. Kaze se da je corrado skup nsjlosijih ideja iz vw-a. Znaci samo golf 2. I to tas jer nisu uvoz pa se da naci zbravih Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted January 14, 2015 svene jel tebi pod old school auto spada golf 2 1.6D ne kuzi,uhvatio se golfa dvojke ko pijan plota.. tema je smjestena pod volkswagen kvarovi a tu nikako ne spada 1.6D AJ BOK Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted January 14, 2015 Jeste se bas pojedinci uhvatili golfa 2 ko pijan sanka...Dvica je I ćaća i mater...eto sta sad Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted January 14, 2015 golf 7 ali odeeeeeeee na dvicu Share this post Link to post Share on other sites
MarinoL 0 Posted January 14, 2015 Evo cak nesto i bolje od duje 1.6D http://www.njuskalo.hr/auti/vw-corrado-1.9td-6200kn-oglas-14050614 Dakle 1.6D u tijelu korada. Ima li bolje ? Ima. Corrado bez motora. Današnja tehnologija je takva da se mora kvarit pa da se to mijenja i vrti krug novca. Šta mislite da Golf 7 košta 30t € kad izađe iz tvornice? Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted January 14, 2015 A sta kad neznam za bolje Share this post Link to post Share on other sites