Guest Nano Posted January 21, 2015 Ja sam imao 1.6 90ps tdi na golfu 6 i trošio mi je nešto malo više od 6 i pol litara,ako hoćete iskreno.....vozio sam seata ibizu (zamjensko vozilo iz salona 5 brzina) auto je tošio ko ukrajinska kurv... minute u pufu... iskreno potrošnja mi je bila na putu od 500 i nešto kilometera pun rezervar...e sad kolika je bila potrošnja lagao bi...ili 8.7 ili 9.7 uglavnom brzina nije niti jednom prešla preko 150 a pun rezervar mi je bio 550 km ako se nevaram...užas....a što se tiče lijenosti vozila....pa ja šesticu nikada nisam čipirao niti mapirao....vozim po gradu i moje je mišljenje da ja nemam šta stiskati auto u gradu....bojim se uvijek da nebi nekome nešto napravio nažao sa svojom nepažnjom i to si nikada nebi oprostio....trenutno ova sedmica ima 7 tis km i troši mi oko 6,4 105, 1.6 tdi ...i nebi je nikada čipirao niti mapirao jer mi je ovo i previše....nisam star i auto mi nesluži za vozikanje...nego zbilja od točke a do točke b...jednom me je policija kaznila radi prekoračenja brzine ali to je bilo 11 km preko ograničenja(uračunato i dozvoljeno prekoračenje od 10)znači na dijelu gdje je 40 sam vozio 61...nikada više...ja sam jedan od onih kojima vjerovatno svi vi psujete kad me sretnete na cesti...sorry i potrošnja mi je jako mala s obzirom da se jako puno vozim....eto u 3 mjeseca sam napravio 7 tis km...s tim da sam samo jednom otišao za beč i jednom na more(nedavno) smatram da radim puno kilometara a sa 1.6 sam jako zadovoljan..... Share this post Link to post Share on other sites
Biker boy 0 Posted January 24, 2015 Da se nač passat za te pare i u Zagrebu, možda manje opreme, ali zato sa garancijom od dvije godine, a može se kupiti i bez garancije, ide onda cijena dolje... http://www.njuskalo.hr/auti/volkswagen-passat-1.6-tdi-2god-garancije-oglas-14092139 http://www.njuskalo.hr/auti/volkswagen-passat-1.6-tdi-sw-2god-garancije-1-god-reg-oglas-14149764 Share this post Link to post Share on other sites
thezero 0 Posted January 24, 2015 Vozim sluzbeno g6 2.0 tdi 140ks i g7 1.6 tdi 105ks. U skoro istim rezimima voznje 2.0 tdi trosi i do dvije litre manje do 1.6 tdi. a i 1.6 je stvarno lijen. Nisam probao u pasatu ali sumnjam da u tezem autu ide bolje. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted January 24, 2015 Prijatelj kupio jučer passata karavana 1.6 TDI.. sad ćemo vidit kakav će se pokazati taj motor u njemu. On ima isti takav motor u službenoj Octaviji, kaže da je zadovoljan s njim. E sad hoće li to bit isto tako u karavanu, vidit ćemo.. Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted January 24, 2015 Vozim sluzbeno g6 2.0 tdi 140ks i g7 1.6 tdi 105ks. U skoro istim rezimima voznje 2.0 tdi trosi i do dvije litre manje do 1.6 tdi. a i 1.6 je stvarno lijen. Nisam probao u pasatu ali sumnjam da u tezem autu ide bolje. dobro pa koliko trosi taj 1.6tdi?u brojkama Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted January 24, 2015 ljubobj ti si bas pravi zastupnik za 1.6 tdi od ubrzanja do potrosnje best buy! Share this post Link to post Share on other sites
ljubobj 103 Posted January 25, 2015 Od sogora sestra ima mk6 2.0tdi 110hp a ja 1.6tdi 105hp i znam o cem pricam Share this post Link to post Share on other sites
dacerovs 0 Posted January 25, 2015 Tu ekipa priča kako 1.6tdi neide, a kako tek ne ide novi Merc A180cdi. Znaci stanem na semaforu i do mene doleti onaj jazo Brozović iz Dinama u novoj A klasi i jos AMG pack. Čujem bruji merđo,drži ga ne nekih dvije i neš tisuća okr,očito ne može dočekat zeleno, reko ajde da vidim kolko bolje ide od mog 1.2 TSI 90ks. Kad mi krenuli, merđi cvile gume,a ja odo od njega,šaltam drugu on i dalje iza mene,nosem do suvozačkih vrata . Od semafora do semafora moj 1.2 TSI 90ks odere 109ks iz mece, tako da što bi mu tek napravio 1.6tdi. Ja sam razmišljanja da ako si vozio jači auto tada nemoj uzimat slabiji jer ce ti brzo dosaditi. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted January 25, 2015 1.2 TSI ide odlicno. Tko god ga je testirao. Obje verzije odusevljavaju Share this post Link to post Share on other sites
Guest Nano Posted January 26, 2015 Tu ekipa priča kako 1.6tdi neide, a kako tek ne ide novi Merc A180cdi. Znaci stanem na semaforu i do mene doleti onaj jazo Brozović iz Dinama u novoj A klasi i jos AMG pack. Čujem bruji merđo,drži ga ne nekih dvije i neš tisuća okr,očito ne može dočekat zeleno, reko ajde da vidim kolko bolje ide od mog 1.2 TSI 90ks. Kad mi krenuli, merđi cvile gume,a ja odo od njega,šaltam drugu on i dalje iza mene,nosem do suvozačkih vrata . Od semafora do semafora moj 1.2 TSI 90ks odere 109ks iz mece, tako da što bi mu tek napravio 1.6tdi. Ja sam razmišljanja da ako si vozio jači auto tada nemoj uzimat slabiji jer ce ti brzo dosaditi. 1.2 TSI ide odlicno. Tko god ga je testirao. Obje verzije odusevljavaju apsolutno se slažem s vama...moj auto prije je bio g6 tdi 90 konja i bio sam zadovoljan jako...sad imam tdi 105 i više sam nego prezadovoljan sa konjima...ali kako kaže kolega dacerovs ne da je tsi mašina vrh nego kad sam vozio sedmicu tsi 90 konja dao bi se okladiti da bolje ide nego moj sigurno...auto se NEČUJE a ide ko zmaj...tako da iskreno oduševljen sam i ovo to kažeš tko je vozio jači auto slabiji nesmije nikako uzimat....ali mi koji se stalno vrtimo oko ove konjaže ma samo teraj...ali sljedeći put ću dobro razmisliti oko kupnje tdi-a ili tsi-a....jednostavno razlike više nema za mene.....slažem se mario oduševljavaju apsolutno. Share this post Link to post Share on other sites
Neven M. 0 Posted January 26, 2015 (edited) Imam taj 1,6 tdi u polu i em kaj auto ne ide em kaj mi troši vise od 2.0tdi pd! Ima mi ga zena u audiju a3 limuzina i ide ko metak, a pije malo, nesto ti tu ne stima Samo sam jos htio pitati kakvi su troskovi odrzavanja takvog pasata, recimo ulje i filteri svi bez rada majstora? I koje su mu mane..molim ovog člana koji ima takvog pasata...? hvala ja ti imam cc sa 2,0, 140 ks, ulje i filter su oko 1200 kn u dojkica jer vrijedi garancija, u zg - du je najjeftiniji Edited January 26, 2015 by Neven M. Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted January 27, 2015 (edited) Ekipa hvala svima na savjetima, ma trenutno vozim G3 90 KS a službena škoda je 105 KS i mogu reći da fino ide, ali eto mislim si ako ne nađem 2.0 dal se onda isplati uzimat 1.6 ? Kao što sam rekao idem u Švabiju po njega pa me malo strah vidim da se sada već može naći (govorim o limuzini) i za 10.500 € sa cca. do 150.000 km, i zanima me kakav se PASSAT do sada pokazao što se tiče kvarova, što mogu očekivati od takvog auta sa toliko prijeđenih km? Hvala Edited January 27, 2015 by RoMario44 Share this post Link to post Share on other sites