0
adrijan26

Swap motora 1.8 55kw AAM na 1.8 66kw ABS

Recommended Posts

Pozz novi sam na forumu i sutra krecem u akciju promjene motora. trenutno golf mk3 1.8 55kw aam a ubacujem 1.8 66 kw abs motor. Sad me zanima dali imate kakve savijete vezane us swap.

Od Dijelova sam nabavio motor 1.8 66kw (ABS) s usisnom, ispusnom granom, monopointom, ecu(kompjuterom). imam u planu zamjenit sve brtve kojima je lakse prici kad je motor vani tipa brtva usisne grane, brtva ispusne grane, brtva ispuha(izmedju grane i ispusne cijevi) brtva poklopca ventila itd..Ako imate koji savijet tu sam da poslusam vasa iskustva. Na sta moram pazit itd, itd..

Hvala :):care:care

Forumasi molim pomoc. Imam problem sa navedenim golfom i ne mogu otkriti kvar. Unutra je bio motor 1.8 55kw sa plinom i autu nikako nije postizao brzinu preko 130. Do 120 dodje i onda skoro pa ubrzavanje stane. Od 120 do 130 mu treba jako dugo. Pregledavali smo paljenje, usis i dali je dobro uzubljeno paljenje i sve je bilo ok pa sam pomislio da je motor dao svoje. Nabavio ispravan motor 66 kw sa usisnom, ispusnom granom, monopointom zamjenio kompjuter ali auto i dalje ne ide preko 130. Hajde neki savijet sta jos trebam pregledati molim vas.

Katalozatora nema, zadnji lonac kupljen novi prosle godine u 5.mj walker, menjac od 55kw koji je bio kad sam kupio auto.

srednji lonac isto mjenjan(polovni) pocetkom prosle godine..probao sam malo odvojit cijev od auspuha izmedju flexi cijevi i srednjeg lonca auto isto ide...

moguce da je netko i mjenjao mjenjac. kako utvrditi da je on neispravan? Pomoc poludit cu vise s tim autom :S

Jel i na ovom motoru vozis na plin? Mozda plin nije u redu nesto?

Na ovom motoru se trenutno vozim na benzin iako je plin spojen.nisam ga pokusavao na plin prebacivat jer hocu da prvo ide dobro na benzin pa cemo onda testirat plin jer ga treba podesit za ovaj motor...

Jel taj auto ide tako otkad si ga kupija ili se poslije to pocelo desavati. Probaj naci oznaku mjenjaca

Kakvo je ubrzanje?

Pricamo o 1.8 monopointu. nema senzor protoka zraka. Kupio sam ga sa neispravnim motorom, ubacio drugi i auto od kad sam ugradio motor tako ide(bio neispravam motor pa sam ubacio drugi). sve sam se nadao da je taj prvi motor bio vec u godinama pa nije isao kako treba. Sad nasao povoljno kod kolege 1.8 66 kw sa usisnom, ispusnom granom i kupio ga, ugradio i auto i dalje ne ide, a motor je 90 ks i kompjuter je od tog motora. Lambda sonda nova 1 žica NGK. ubraznje u prvoj i drugoj ok mada slabo za 90 ks. treca cetvrta i peta katastrofa.

evo malo novosti. Danas spojen auto na dijagnostiku i ne pokazuje nikakve greske. Kasnije zamjenio leptir na karburatoru(cijeli doljni dio) ali i dalje nista. Auto je malo zivlji u prvoj i drugoj, ali u trecoj vec gubi snagu. Sad je kompletan karburator od 90 ks, usis, ispuh, komp sve od 90 ks ali auto i dalje ne reagira tako. Plin sam spojio i uspio sam ga dobit preko 130 km/h bilo je oko 145. Sutra idem kod plinera da postela plin ako moze bar na njega da ide kako treba kad vec nece na benzin :S jel ima itko kakvu pretpostavku sta bi moglo biti da pokusam? Hvala

ako ide bolje na plin vjerojatno fali goriva

pumpa se vjerojatno cuje ali nema pritisak, koliki pritisak treba biti neznam netko ce znati, neki regulator pritiska, filter goriva,

provjeri prohodnost cjevi benzina ispuši kompresorom i ocisti

ili da ne hebe možda cjelo vrijeme onaj elektro ventil od plina na koji idu cjevi od benzina

to je poveznica plina i benzina otkopcaj cjevi i spoji direkt bez njega pa probaj na benzin

koja je instalacija?

vjerojatno na flanđu

na plin ide bolje tj vecu brzinu je uspio postici. pritisak pumpe goriva ne znam ali cu ga izmjerit kroz koji dan. pumpa u rezervaru je mjenjana i ne znam dali su stavili sa istim pritiskom goriva ili slabiju. filter goriva mi je jos ostao za zamjenit. Sutra cu probat ispuhat cijevi do rezervoara pa cemo vidjet dali je sta bolje. cijevi od benzina idu direktno na karburator nemaju veze sa plinom jedino instalacija od dizne je prespojena tako da ide i na plin. instalacija je na flanđu da. imam ih dvije sa vecim i manjim otvorom, prvo je bila sa manjim, sad sam stavio sa vecim i samo malo je bolje.

kužim

plin ti radi na benzinskoj mapi

lako moguce da ima dva releja za plin jedan prekida rad pumpe, drugi rad injektora

tako da može biti i do toga

Ne znam na kojoj mapi radi, ali da bas kao sto si rekao kad prebacim na plin prekine dovod goriva. Pumpu je neki biser ugradivao pa imam prekidac da ju mogu palit, gasit.
Sutra idem kod plinera pa se nadam da ce uspjet malo podesit tu mapu i pregledat tu plinsku instalaciju..

Vise informacija sutra.

Hvala na savijetima polako izbacujemo uljeze.

Nadam se da ce proradit i da se necu razocarat u VW :)

ma rješit ce se.

koliko releja od plinske instalacije imaš pod haubom?

i šta ce prekidac za paliti pumpu kad samo ugradiš relej koji ce ju iskljuciti i ukljuciti kad treba

moguce da ga vec ima ali biser nije imao struje na pumpi pa je nešto premostio a samo je relej zaštekao

Danas zamjenio filter goriva. Stari vec bio trul i zastopan i prljav. Ali razlike na benzinu nema. Bio kod plinera postelo je malo plin sad radi fino i na plinu, i takodjer je rekao da ce se postepeno razradit motor posto sam ga uzeo nakon sto je stojao neko vrijeme i tko zna kako je bivsi vlasnik vozio(100% ne 140, 150 kao sto ja hocu)...Uglavnom osjeti se razlika izmedju jucer i danas. Krajnja brzina dana 145 km/h i polako napreduje. :) javljam novosti kako ce se ponasat i kako ce biti kad budem isao za ZG sljedeci tjedan. Hvala svima na trudu i pomoci :)

Sa autom je za sada sve ok. Pali, vozi.. Potrosnju jos nisam mjerio posto se vozim na plin, ali za sad mi se cini ok... 200 kn plina presao 380 km i jos ima 10ak litara :)

Vidi moj sa 1,8 66KW ABS motorom potegne po satu 195km/h,sad koliko sat laže neznam. Pumpa goriva za taj motor (monopoint) treba da baca 1,2bar pritiska. Pročitaj kodnu oznaku mjenjača,pa da vidim dali je isti kao kod mene. Moj nema plin i troši oko 8-9 litara benzina normalne gradske vožnje.

Isao za zagreb i ajmo reci malo testirao potrosnju...400kn plina 1100km sto je po meni zadovoljavajuce. cca 9 litara plina potrosnja sa voznjom 100,110 stalno...Vozio dio od bjelovara do zagreba onom brzom cestom i autoputom...150 km/h po navigaciji i ne ide brze a znam da bi trebao. ubrzanje je ok i sve ali eto do 150 km/h na plin i dalje ne ide. na benzin nisam pokusavao jer ne osjetim razliku na benzin i na plin.. Uglavnom motor je ok, ne slini nigdje i auto stvarno pali na zub. Za 300kn kojih je kostao motor je odlican :) ulja ne trosi za sad :)

graba_ ri procitam ti oznaku sa mjenjaca cim bude ljepse vrijeme...morat cu ga skidat svakako je izgleda da je zamasnjak malo u banani pa treska lagano prilikom kretanja...

0