0
brončani

Passat B5.5 slabo koci

Recommended Posts

Pozdrav, passat je 02 god. tdi 74kw, jos odavno je prestao silovito kociti kada se samo dotakne kocnica i nemam pojma zasto se to desilo. A sada je u jednom trenutku prestao kociti, s tim da je papucica bila tvrda i pruzala je velik otpor, a kocnice kao da ne rade. Cesto se desava da kocnice slabo koce, a papucica je prilicno tvrda.

Provjerio sam crijeva vakuma do bubnja na gl. kocionom, i jedan spoj sa firewallim sam pojacao, ali problem je i dalje tu. Zatim sam sapunicom spricao po izlazu vakum pumpe i ustanovio da tu uvlaci zrak, izmedju vakum pumpe i crijeva koje je na nekom metalnom klimavom nastavku. Je li normalno da se izlaz iz vakum pumpe klima i da lagano uvlaci zrak?

Stavio sam za prvu ruku ljepilo, ali i dalje pusta s tim da se sad cuje sistanje jer uvlaci negdje kroz manju povrsinu.

Evo slika kriticnog spoja s vrucom plastikom za prvu ruku, u nadi da povecam vakuum:

y5z-201502_thumb.jpg

Nabaviti cu cukicu za mjerenje vakuuma, pa ako netko zna kakav podatak ili metodu dobro bi dosao.

Edited by brončani

Pod prstom provjeri dal uopce ima podtlaka i (koliko je jak) a taj klinac se nebi smjeo mrdat a pogotovo cuclat zrak tuda... Ako nema dobrog podtlaka nema ni dobre kocnice.

Kad ugasis auto probaj istekat cjev s pojacivaca sie kocenja... ako nema vakuma pri cupanju crjeva onda il su membrane u bubnju il nepovratni ventil (to probaj ustima potegnut zrak s te strane od bubnja)

Bilo ej slucajeva da je problem u vakum/tandem pumpi a i slucajeva da nevalja pojacivac sile kocenja tj taj bubanj....

Provjeri odvode vode iz tog firewall-a... ispod akumulatora tj njegovog nosaca imas odvod... guma s prorezom + koji se zacepi..... Gumu mozes slobodo skroz odstranit... a mozes pristupit i kad podisas pr ljevu stranu u zrak preko lafeta posvjetli tamo prema letvi i trebao bi ugledat tu crnu gumicu.... uzmi digi tanki stap il jacu zicu i samo gurni tu gumicu..ispast chhe...

Druga strana je kompliciranija pa za nju treba ipak ispod bubnja napipat gumicu kroz koju ide i neki kabel.... al ako skines bar jednu to je dovoljno bar dok nedodju toplija vremena.... Stvar je u tome da ako je zacepljen odvod tu se skuplja voda koja zimi zna smrznut pa tako ta voda nekako i udje u kocioni bubanj i smrzne pa se pokida membrana.... (voda nagriza i lim )

Problem rijesen drugi dan, do danas nikakvih problema. Odlicno koci, i malo bolje vuce. Jednostavno je tu na izlazu iz vakuum pumpe gubio podtlak. Uspio sam stisnuti ponovno taj spoj i zabrtviti tekucim metalom.

Hvala

Radi se o Golfu 5.Jučer sam mijenjao stražnje diskove. Nikako nisam uspio ugurati kočione cilindre nazad unutra.

Napravio sam si alat od gedore 24,stavio na nastavak i račvom okretao cilindar udesno i gurao unutra.

Vrti se ali stoji na mjestu.Zbog pritiska odšerafio čep posude od kočionog ulja.

Morao sam stanjiti pločice da bi to sjelo sve nazad.

Di sam pogriješio?

Ujedno sam zamijenio glavčinu na lijevom kotaču. Zanimljivo je to da na kutiji piše FAG a unutra SKF,ajd dobro...

Edited by Robenovw

Radi se o Golfu 5.Jučer sam mijenjao stražnje diskove. Nikako nisam uspio ugurati kočione cilindre nazad unutra.

Napravio sam si alat od gedore 24,stavio na nastavak i račvom okretao cilindar udesno i gurao unutra.

Vrti se ali stoji na mjestu.Zbog pritiska odšerafio čep posude od kočionog ulja.

Morao sam stanjiti pločice da bi to sjelo sve nazad.

Di sam pogriješio?

Ujedno sam zamijenio glavčinu na lijevom kotaču. Zanimljivo je to da na kutiji piše FAG a unutra SKF,ajd dobro...

Pogriješio si u nekoliko stvari.. Prvo i glavno, nevaljaju čeljusti, ili nisi dovoljno jako gurao....mada idu prstima kad je sve super

Trebalo bi reparirat čeljusti a onda ponovo stavit nove pločice jer ove sigurno nisu ravne..

Cim si izbio cep znaci cilindar ide al imao si viska koc.ulja. Bitno je gurat i lagano okretat u desno...Naspricas wd-om zastitnu gumicu tak da se neokrece skupa s klipom.

Drugi put prvo pitaj il proguglaj... nikakva brusenja nisu potrebna.

Rukom neide nikad...

Krivo sam napisao,cep sam ja odserafio.

Gurao sam jako i vrtio,cilindar se vrtio u mjestu.

Mozda sam trebao odserafiti odzracnike na celjustima.

Odzracnici se nediraju... Vjerovatno malo bolja tehnika i islo bi... Jel cilimdar usao do kraja unutra... zastit.gumica je ok?

Zastitna gumica ona vanjska je ok,cilindar sam okretao ali nije usao unutra ni milimetra i relativno se lako okrece i tako je na obje celjusti.Ne kuzim,gurao sam jako i vrtio.

Jel moguce da su obje celjusti u banani.

Inace koce dobro,nisu zablokirale i ne pregrijavaju se.

Glupo mi je vec to sve.

Nazovem Puksa sutra i nek mi on to slozi i finito.

Hvala AUTOFREAK,vr-turbo i ekipi na pomoci.

Eto... daj.mestru i miran. P.s okrecu se u desno i treba dobro upirat... moze zidarska.stega i papagajke npr... :)

Edited by AUTOFREAK

0