0
mk2

golf 4 1,6 bijel dim

Recommended Posts

Vozdra drugovi vlasnik sam golfa 4 1,6Sr 8v ima pola godine.prvih mjesec dana nije bilo problema da bi kasnije poceo da dimi,znaci bijel dim kao para al nije osjeti se na benzin ulje itd.posto mi je temperatura varirala majstor kaze zamijeni senzor temperature hoce on probleme pravit zamijenim ga ono isto ujedno zamijenim svjecice da bi nakon nekog vremena pregorila cetvrta svjecica Majstor kaze gumice ventila propusta ulje i masti svijecu,mijenjaj Rastavimo sve usisna grana puna ulja (odkud ulje u usisnoj grani nema turbo nema ic) ocistimo sve gumice zamijenimo bile lose a i trosio je ulje (glavu nismo skidali) sve zamijenili drugo ulje nasuli sve ok bilo poslije dva dana isto znaci ponovo bijel dim.znaci auto super pali (kompresija oko 11 na sve cetri klipa) prvo palenje nema dima nikako dok se nw zagrije onda dimna zavjesa a najvise dimi kad puno kocim motorom i u ravnici zavjesa iza mene da napomenem poslije zamjene gumica auto netrosi kapi ulja a dimi ko visoka pec.poslije svega zakljucio sam da bi iberlauf mogao problem pravit jer nema sta drugo,jer ima jedno malo vakuum crijevo koje bi trebalo da otvara membranu na usisnom crijevu a kad ga skinem ono puno kondenza i taj kondenz direktno ide na cetvrti cilindar I nekad cujem pucanje u motoru ili auspuhu.to je moja teorija ako neko nesta zna nek napise sta bi moglo bit jer joa malo i osijedit ce me a svidja mi se golf ja bi to najradije na pijacu haha.pozz

1 ako je ta scjecica opet mastna znaci ipak je do ulja.. voda bi ju pobjelila bila bi cista a ne puna garezi.

2. izmjena gumica je cisto mazanje zdrave pameti... Djaba nove gumice ako je to ulje preko starih gumica islo u cilindar i garez zablokirala karike a jos da dodam da vodilice ventila vjerovatno imaju veci zazor i to sve nije bas dobar posao.

Iberlauf i kondezat...hebemu nije ti to pumpa vode...kondezata moze ima al voda da bi toliko parilo mora ici ki i benzine...

S obzirom na niske temp tu paru nebih sad gledao vrlo bitnom... Stanje tih svjecica ce pokazat koji cil ima uljno/vodeno podmazivanje/hladjenje :)

Ako netrosi ulje ni vodu... vozi...

Mene buni sto netrosi ni ulje ni vodu A kad odvrnem cep od ulja frca kondenz i ima majoneze cijev od usisa masna iznutra ima malo tecnosti.za koji dan uzimam drugu cijev udisa idpravnu jer ova mi je malo napukla i bali.da napomenem da mi je auto dosao sa pokvarenom lambda sondom dalI ona moze ove probleme pravit Jer nisam je uspio zamijenit sve sam dao za auto ako me razumijete.pozz

Ako se vozi na kratke relacije majoneza je normalna stvar. Izmjeni ulje i filter svakako ako i isparava kad je vruc...

Da vozi se na kratke relacije kuca posao cca 10 km svaki dan po 5 :D ulje I filter zamijenio prije 150 km sem kad predjem 50 km odmah cep bude suh nema majoneze ni kondenza

Dali se jos neko od kolega sa foruma susretao sa ovim problemom svjecica vise ne pregara samo me muci bijel dim koji je posebno izrazen kad se koci motorom pa se doda gas(kompresija dobra)

Ja sam imao na mazdi takav problem i zamijenio karike i uredio glavu i bilo je dobro isto benzinac

Narucio sam nov iberlauf I novo usisno crijevo sa novom membranom.kod mene mogu biti samo uljne karike a opet netrosi ulje kontam da je problem u gornjem dijelu motora jer mi je usisna grana bila puna ulja I kondenza vode svacega

Dim jednako ulje pri takvom dodavanju gasa. Trosi on ulje... prodji 4tkm pa javi

To sto si metnuo gumice neznaci da netrebas glavu uredit kad budes radio motor

Edited by AUTOFREAK

Sve je to meni jasno ako ga pocne trosit za 4 hiljade onda bi prodimio a ne sad danas skidao usisno crijevo bilo u njemu ulja cekam dijelove da izmjenjam onda nema sta drugo bit nego uljne karike

Ma ulje ti dize iz kartera preko iberlaufa u filter zraka.

Rekoh ti... investicija i rad bu to 4-5tkn ako se radi po p.s-u

Jos nesto skontao sam da mi malo vise trosi na displeju prosjecna potrisnja 13 14 litara Da napomenem I Lsonda mi je u kvaru I ona se ubrzo mijenja danas natocio 5 litara oko 30 kilometara presao Sve gradske kreni stani dali je to normalno

Ja sam ti imao isti takav problem samo je kod mene Golf 1.4 i isto sam bio prvi put promijenio samo gumice ventila i trošio je ulje ,u 10 mj. sam napravio generalku na motoru i sad ne troši ulje i ne dimi bijeli dim.

Sta si sve radio na generalnoj stim da je na 1,4 aluminijski blok

Znači promijenio sam gumice ventila, karike, brtve, leteče, remenje, natezače, vodenu pumpu, uređivanje ventila to što sam se sjetio dok pišem, ali bi morao potražiti negdje račun. To me je sve koštalo oko 5 000 kn.

Alu blok nema veze sta je. Tu dodajte ventile svjecice f zraka ulje antifriz....

Skontao sam da mi malo trosi ulje do sad sam presao oko 1000 km od izmjene potrosio je oko 4 dece sto nebi trebalo malo je losija kompresija na 4 klipu tako da mi generalka negine sto ce sacekat jesen da malo stanem na noge ako do tada ne izdahne sam.

Generalka se radi, u cetvrtak sam narucen pa cemo vidjet hocel to sta valjat znaci mijenjaju se leteci I lezeci lezajevi ,uljne I kompresione karike Ravnanje glave slajfanje ventila zamjena gumica I zamjena vodjica Naravno i dihtung glave kao i dihtung poklopca ventila.javljam sta sam poradio

Mjenjaj i ventile..kakvo slajfanje.. to ide novo pa onda slajfanje pa upresavanje novih vodilica i njihova obrada...

Sarafi klipnjaca i novi centr.saraf radilice takodjer...

Pozdrav nadam se da se mod nece ljutit zbog dizanja teme Nemogu vremena da uhvatim da javim sta sam poradio sa autom,puno radim jbt.uglavnom motor na autu uradjen stavljeno sve novo i svi problemi su nestali auto puno bolje ide nedimi uopste i manje trosi.Od tad se samo sipa i vozi ali ostao je jedan mali problemcic koji se ponekad osjeti, kad stanem u leru obrtaji variraju izmedju 1100 i 1200 i kad tako obrtaji stoje ja krenem i u voznji cuka kad dajem i oduzimam gas i to odjednom prestane I opet nekad u voznji kad zacuka pustim gas i pritisnem kvacilo obrtaji na 1100 1200. Znaci cuka samo kad mu obrtaji polude, isao sam na dijagnostiku izbacilo

"00533 idle speed Regulation 19 10 lower limit intermitted"

Majstor sto je radio motor kaze da ima taj neki dio u klapni gasa koji je otisao treba ga mijenjat ali da se nemoze samo on mjenjat mora klapna komplet Ja se bojim da mi pare neuzme a nista ne napravi.dali je neko imao slican problem zamijenio sam i senzor temp motora.

Probaj ocistiti i kalibrirati klapnu a ako to ne pomogne onda ide nova

Edited by gorup

Cistio sam klapnu Malo je bolje, nije bila puno prljava (ovaj motor nema egr) majstor kaze da nije potrebna kalibracija jer je ovo stariji motor koji ima gas na sajlu

S sajlom se isto moze kalibrirat... ako se nekalibrira mislim da se tjekom nekog vremena smiri.

u osnovnom podesavanju se unese drugi broj i adp. ur.

Jeli ler nizak... kad palis klimu jel dize ler?

Ler je normalan na oko 900 bude kad je sve uredu a kad klimu upalim digne obrtaje na oko 100 bude 5 sec pa vrati a hoce nekad i varirat obrtaji

0