5 5
fakefucker

Restauracija felgi

Recommended Posts

Stim se slazem al garantiram da mogu izdrzati jednu sezonu

Imas kakvu sliku kako izgleda felga sa tim praerom bezbojnim i svim tim

biti ce slika kad ih napravim.

nemam još ni prajmer

Evo da nebi ispalo da se ništa ni ne pokuša :)

Znači uspio sam skinuti sav plastifikat s jedne felge. Koristio sam šmirgl 120.

Dalje sam za probu na jednom ovom kraku izredao sve vodobrusne od 180 do 2000.

Imao sam neku jeftilen prastaru polir pastu doma pa sam s njom pokušao malo ispolirati i evo kako je ispalo.

ix7ahP.jpg

Neki sjaj se već vidi, sad me zanima dal će se vidjeti kakva razlika ako finiš odradim purolom ili uzmem neku skuplju npr. megsovu pastu?

Te dal da prije paste kupim onaj komplet kreda i da s tim prođem?

Uglavom komentirajte kako vam se čini za prvi put i kako dobiti najbolji sjaj sad?

Edited by DejanM

Plastifikat skidas sa dynamitom,( desol je slab ) a ne sa smirglom jer traje vjecno.

Kad zavrsis sa 2000 dobro operi felgu,obrisi,ugrij ju industrijskim fenom i onda sa onim kredama i odgovarajucim kolutovima iz seta poliraj.poslje toga sa megsovom pastom i onda ces vidit tek sjaj.

Purolom ne poliraj jer je pregrub i nije za to.

Industrijski fen sam spomenuo jer se aluminij bolje polira dok je vruc a inox npr suprotno,polira se hladan.nadam se da sam ti pomoga

Edited by king_tomo

Ajde racunao sam da tjedan dana necu skinut plastifikat s jedne felge. Tako da ipak nije prelose. Sad samo da sjaj sredim

Napravio si dobar korak VELIKI KORAK sad ti ostaje krede i paste

A za dosadasnji odradjeni posao moram te pohvalit jer ovaj prvi korak je najtezi

Sad kad vidis kako to izgleda u globalu svidice ti se i neces moc odolit da ih ne napravis sve

Moja preporuka babavi si jos disk od 3m trizak (3000) spuzva bice jos bolje a on neostavlja bas nikakve crtice

Uglavnom sretno u daljnjem radu

Trizak je odlican da se skroz izgube sitne crtice

niti ne mora biti od 3000 može biti i 1500

za razliku od vodobrusnih papira on je pravi brusni papir

a svi vodobrusni papiri su rezni papiri.

Mogao bi probati i trizak, samo me zanima ima li on kakvog ucinka ako rucno brusim?

ima

kao sta sam rekao papir je brusni a ne rezni

i kao takvog ga je lakše ispolirati.

lakše i brže je ispolirati trizac od 1500 nego

vodobrusni papir od 3000

Bas zbog toga sto rucno ides dobto je radit sa njim

Jer ce ti vece crtice ostat od rucnog neg od strojnog dok se vrti felga

Ks6ZXc.jpg

aXEgqH.jpg

Neki napredak je vidljiv. Jedna je napravljena samo s vodobrusnim i kredama, ali muče me te krede. Kad poliram stalno se pojavljuju one crne točkice i ako poliram preko toga nastaju ogrebotine. Gotovo da i nema neke razlike kad ispoliram s finom kredom zbog tih točkica.

Pojavljuju se crnje tockive i crtice tj ostaje mali dio krede na aluminiju zato sto imas previse krede na disku

Probaj ugrijat felgu i manje krede stavi

Polako već gubim volju s tim, napravio sam sve četiri felge, ali su sve nekakve musave. Nikako dobiti bar malo kvalitetnije refleksije.

Može mi netko napisati detaljnije kako polirati s tim kredama. Koliko krede staviti, koliko dugo se zadržati na jednom kraku felge s koliko pritiska i sl.

Koliko često čistite disk? Jednostavno više ne znam gdje griješim

I ja sam jednu parabolku polirao i nikako dobiti top sjaj. Onda su mi izletile future pa sam ih srecom prodao...

Obavio sam vecinu posla, nisam istetio boju na bocnin stranama i sve sam osmirglao, ali taj finis nejde.

Posalji ih Romchiju i rijesio si problem. Par sto kuna i bi ce savrsene! Provjereno! Nakon toga odrzavanje s onom Meguiras pastom i to je to.

bok decki. da li zna netk u zagrebu gje ima dobra lakirnica. trebam felge uredit u smislu da treba skinut staru boju i stavit novu takvu jer je dobila felga od soli itd.

preporucuju mu svakakve. problem je sto trazim firmu koja se time bavi, da radi dobro i da prima diners obrocno placanje :)

Edited by gavranovic

Imas jednog kod Ciboninog tornja koji se bavi felgama, samo neki na forumu nisu bili bas zadovoljni koliko sam procitao a mozda je bio i peh. E sada obrocno, to bi ga morao nazvati a broj je negdje u nekoj od tema ili potrazi preko trazilice.

Mislim da je Jelinic pa malo potrazi.

Opala. Hvala puno.

Ne volim molidon od kako su mi zaboravili zbalansirat gume ali vidjeti cu. Mozda se potrefilo bas.

5 5