bubi_vw 0 Posted February 13, 2015 (edited) Morao se nest desit na petak 13. Imam jedan čudan osječaj pod nogom kad mijenjam ili ubacujem u brzinu, nije da neče prealtat ili tome slično nego nekako mi je kao da sporo otpusta kvačilo tj. vraća ga, možda malo i haluciniram o ovome al čisto informativno koji su najčeći simptomi kad odlazi kvačilo Odokativno koju cifru mogu očekivat za ovo, uključujući i zamajac poto se mjenjaju zajedno Golf 5 2004 1.9Tdi 105ks 6 brzina, 182000km, kupljen sa oko 163000km, uvežen iz njeme, kodmene je 15mjeseci Edited February 14, 2015 by bubi_vw Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted February 13, 2015 Isti simptomi meni pred 20 dana, nakon 20 km oslo sve kvragu, promjenio kvacilo i zamasnjak, 5000 kn od sachsa a original u ovlastenom 12000 kn cca su mi rekli. Osim ako nemas neki rabat u autodijelovima pa dobijes ko npr ja za 3600 kn. Share this post Link to post Share on other sites
bubi_vw 0 Posted February 14, 2015 (edited) ta ti se desilo nakon tih 20km? Koliko dugo si bio bez auta? Edited February 14, 2015 by bubi_vw Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted February 14, 2015 Papucica od kvacila mi je propala samo, i onda se vratila pa je nisi mogao stisnuti do kraja. Onda sam ubavio u 2 i upalio ga tako i krenuo u vozio do kuce u 2. A dio sam bez auta dok nismo to slozili, nije mi se zurilo jer imamo doma 5 auta pa nije bila frka. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 14, 2015 Skinit i stavit 1.5h u servisu s pneumat. pomocnim alatima ... Inace cca 2/3h onak vulgaris na podu... Savjet da izmjenis vodilicu i nosac/polugu potisnog lezaja. Share this post Link to post Share on other sites
bubi_vw 0 Posted February 14, 2015 rondo sam po forumu i čitao neke komentare i svašta saznao, znam da je nekima mrsko otipkat koju riječ pogotovo ako se nešto reklo na forumu 100 puta. kojeg proizvođač kupit, ili je najiplativiji/bolji za neke razumne novce, mjenjao bi zamajac i kvačilo, plus gore navedenu vodilicu i nosač potisnog ležaja, što još ako je neko zainteresiran pomoči, da mi provrti kroz neki softver/program moj broj šasije pa da mi kaže: trebaš jednomaseni/dvomaseni zamjac, trebaš još to i to uslikao sam onu etiketu iz gepeka pa ako bi htio pomoči nek šibne odgovor tu ili pm zahvaljujem Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted February 14, 2015 Ja sam imao ponudu za luk i sachs. Luk je bio jeftiniji 400 kn, a na autu je bio tvornicki sachs pa sam zato stavio sachs iako mislim da je to po kvaliteti tu negdje. Ja tu vodilicu nisam mjenjao, ali sam uz ovo promjenio i ulje u mjenjacu cisto jer ima auto vec 130 tisuca pa za 100 kn zasto ga ne promjeniti. Sta se tice jednomasenog i dvomasenog navodno da ima 2 tipa mjenjaca, stari i novi tip i da ako je stari tip da je ok staviti, a na novi ne. Moj je stari tip ali sam svejedno stavio dvomaseni jer sam od dosta ljudi cuo i za i protiv jednomasenog. Vjerovatno bi jednomaseni dugorocno bio bolja opcija jer ce ovaj dvomaseni opet prdnuti ali opet sa druge strane razlika u cijeni je 300 kn meni bila, a nisam bas imao novaca da bi riskirao da sam bas takav peh pa da stavim jednomaseni i da ne valja. Tako da sam na kraju stavio dvomaseni i evo sve je ok. Neznam sta bi ti vise od toga napisao. Share this post Link to post Share on other sites
bubi_vw 0 Posted February 14, 2015 aha, vidiš za mene kao neznalicu koja se upušta u ovo ima previše faktora, ako imaš ovo trebaš ovo, i koji odlučuju koji tip bi odgovarao, vidiš ovo za 2 tipa mjenjača nisam znao poslaču par mejlova ovima trgovcima u osijeku pa vidjet šta če oni reči šta trebam Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted February 14, 2015 a kako znati koji je tip mjenjaca? meni je 04 god 6 brzina BKC i u istoj sam dilemi, neki govore fiksni valeo neki plivajuci ziv ne znam sta da uradim, volio bih to rijesiti da ne mislim vise o zamajcu jer znam dosta slucajeva i plivajuci se zamjeni pa brzo ode jer ima dosta kopija... aj budi pametan Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 14, 2015 (edited) Stavis ono sto tvornica kaze i tu si najsigurniji. To sto neki ne shvacaju da auto nije ni testiran niti tvornicki projektiran niti je mjenjac dimenzioniran za jednomaseni... Ne treba previse slusati savjete pogotovo ne majstore...tko radi s tim njemu je u cilju da te sto vise odere kroz neki period. Prvo te najebe na jednomaseni a onda ti popravlja mjenjac poslije i sto vec ide a dok se ti razmisljas kako se i sta desilo, on skida krov i gradi drugi kat na kuci... Edited February 14, 2015 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted February 14, 2015 Mario, od frenda stari ima jednomaseni vec 80 hiljda, ja vozio auto i nema neke razlike. Mrvicu vise se osjeti u leru, ali to kuzim ja jer vozim sa dvomasenim, a sta se tice kretanja meni se sa jednomaseni puno ljepse krene. Tako da se nebi sa ovime s5a si napisao slozio bas. Ali eto unatoc 5ome ja sam ipak stavio dvomaseni. Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted February 14, 2015 Ja mislim da stavis dvomaseno kvacilo jedno od ovih: luk, sachs, valeo. nemoz fulat. to su 3 glavne firme za to podrucje Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 14, 2015 Vodilica i vaga/ nosac potisnog...ovl servis Share this post Link to post Share on other sites
bubi_vw 0 Posted February 15, 2015 Da se razumijemo, nisam mislio da tema ode u offtopic na razlike u zamajcu, jer za to nisam bio otvorio temu, niti sam mislio mjenjat dvo u jednomaseni znaci cisto prijedlog tipa, uzmi luk komplet koji se pokazao najiplativiji i najslicniji tvornickom, ovo bubam al da skuzite na sto mislim Tek zadnja dva odgovora su donekle ono sto sam htio da mi kazete, znaci za ova 3 proizvodjaca cu trazit ponude Molim bez smijanja- jel zamajac i kvacilo dolaze skupa u 1 paketu ili su svaki zasebno @autofreak ako rijesim ovo kod svog majstora kvacilo i zamajac, za tu vodilicu i nosac u ovlastenom jel se netreba ponovo skidat ovo dolje kvacilo i zamajac, i zasto to preporucavas da se obavi u ovlastenom? Garancija na dijelove i rad? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 15, 2015 Ma to kupis u ovlastenom i doneses majstoru... Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 1 Posted February 16, 2015 i ja sam se naslusao savjeta i savjeta, "stavi jednomaseni isto ti je to gov*o...", "nemoj pomislit bacat pare na dvomaseni!", "stavi dvomaseni inace se pozdravi sa bregastom!".... bla bla bla... uglavnom koji ti je bio na autu stavi isti takav novi i miran si. mene je sachs set izasao cca 4000kn. dvomaseni je bio, dvomaseni sam i stavio. LP Share this post Link to post Share on other sites
bubi_vw 0 Posted February 16, 2015 Cuo sam se sa deckom iz reneka, lukov dvomaseni i vodilica je oko 3800kn,misli da je rekao da je nosac u paketu Tu kod mene u osijeku je 4700 sa rukama u autokreši Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted February 16, 2015 Mozes kupit set a mozes posebno kvacilo i posebno zamajac zavisi gdje kupujes itd itd. Bojim se da ovo ne kuzim stavi dvomaseni inace se pozdravi s bregastom? neko da mi pojasni? meni ovo nema veze s mozgom, kakve veze ima bregasta sa zamajcem? Vise mi ima logike da kod voznje u niskim okretajima i nekim posebnim situacijama kroz odredjeno vrijeme, da samelje mjenjac, razjebe lagere u mjenjacu itd jer dvomaseni zamajac vjerojatno ima puno vise opruga od jedne lamele koja ih ima 4 ili 8. lega ima jednomaseni i auto se grublje ponasa, neznam kak bi to opiso. Ja po svoj svojoj logici ostajem na dvomasenom kad dodje na red za izmjenu. Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted February 16, 2015 Kad smo kod zamajca i kvacila vec..... jeli moguce ikako saznati koji je zamajac bez da se rastavlja? Koliko sam shvatio najvise ga ubijaju niski obrtaji ili? Po tom je onda najbolje ga drzati izmedju 1500-2000 obrtaja. Kod mene je stavljeno sve novo prije neg sam ga uzeo. Lijepo krece, kvacilo kad se pocne pustati odmah hvata znaci u donjoj polovici sto mi je bilo malo neobicno napocetku. Na leru radi normalno jedino kad se stisne kvacilo moze se primjetiti mala promjena u zvuku ali za to mora biti ugasen radio i jako naćuliti uho da se skuzi. Dosta njih to ni ne primjetio al ja sam frik jbg :-P Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 17, 2015 Nemos znat ni preko br sasije... samo fizicka razlika.. a to jedino vidit kroz otvor kroz kokeg vidis dio zamasnjaka.. pa onda ima razlika jedan je zaobljen drugi kockastiji... Zvuk se mora promjenit.. a bitno da netarlaha na pola.pedale Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted February 18, 2015 Nemos znat ni preko br sasije... samo fizicka razlika.. a to jedino vidit kroz otvor kroz kokeg vidis dio zamasnjaka.. pa onda ima razlika jedan je zaobljen drugi kockastiji... Zvuk se mora promjenit.. a bitno da netarlaha na pola.pedale Moze pojasnjenje zadnje recenice? Ako klepece kad stisnes pedalu na pola znaci da je pri kraju? Meni se to cuje vec dosta dugo, ali je skroz miran pri paljenju i gasenju. Ako stoji u leru tek tu i tamo se lagano osjeti vibracija. Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 1 Posted February 19, 2015 meni je 3 godine klepetalo na pola pedale, i onda je samo poceo proklizavati i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
limp19 6 Posted February 19, 2015 meni klepece na sredini pedale odkad sam ga kupio, prije 5 god i jos uvijek ide Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted February 19, 2015 Kako mislite klepece na pola pedale.... kad se stisne kvacilo na pola dok je auto u leru promjeni se zvuk ili? Share this post Link to post Share on other sites