projektilski 277 Posted February 26, 2015 Jedna obična gamma sa tvorničkim ispohopn ili philips papirnatim zvučnicima točnije odsvira bilokoju vrstu glazbe u odnosu na nabrijani alpine, pioneer sa neznam kakvim zvučnicima sa kevlarskim membranama i uz pomoć pojačala od 100-200-500 W. Zato uvijek smatram najbolju opciju oem radio, pa je u slučaju dvojke bolje izdvojiti 200-300 kuna za gammu 1998-2001, zamijeniti smd ledice iz plavog u zeleno osvjetljenje, prikopčati se na ulaz integrirca slijedeći glavu kazetofona i nju odspojiti i tako napraviti aux ulaz koji možeš provući iza table i spojiti kao izvor smartphone ili neki mp3 player, mehanizam kazetofona ne odspajaš nego ga ostaviš da prebaci na aux ulaz kad gurneš kazetu i za parsto kuna si dobio i vizualno i zvučno bolji radio koje će svirati bolje nego većina aparata do prilično visoke cijene. Ne bih se bas slozio s tobom. Tocnost odsvirane muzike je nemoguce odrediti posto je kvaliteta zvuka jako subjektivan pojam. Nekome pasu visoki tonovi, nekome niski, nekome pase odredjen spektar, nekome ne... Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted February 26, 2015 Ne bih se bas slozio s tobom. Tocnost odsvirane muzike je nemoguce odrediti posto je kvaliteta zvuka jako subjektivan pojam. Nekome pasu visoki tonovi, nekome niski, nekome pase odredjen spektar, nekome ne... Za ovo si u pravu. Jednako tako možda sam i pretjerao s izjavom, ali stojim iza činjenice da gamma nadsvira (ne po glasnoći nego kvaliteti) headunite u razredu 500-1500 kuna. Ne mogu tvrditi da je bolja od headunita skupljih od 500€ ili u kombinaciji sa pažljivo odabranim pojačalom i zvučnicima, ali je činjenica da na izlazu ima 2 kondenzatora po 2700uF , izlaz su dva TDA7376B i teže ode u clipping nego velika većina ostalih headunita koji se diče sa 4x50W. Share this post Link to post Share on other sites
prky18 0 Posted February 26, 2015 ja sam u cvrki imo alpine radio neznam koji model (mozda skrle zna)...zvuk je bioo odlican, poslije ubacio kenwood, doslo mi je da slusam na mobitelu kolika je razlika Share this post Link to post Share on other sites
docg60 0 Posted February 26, 2015 Samo moje mišljenje na temelju 2 alpinea (jedan 9880 i drugog se stvarno ne sjećam broja) koja imam i poredbe sa vw gamma iz 1996, 1999 i delta iz 2003. Dakako, bili su spojeni na iste zvučnike u autu. Praksa sa zvučnicima je pokazala da oem philips i isophon zvuče bolje spojeni samo na HU jer većina aftermarket zvučnika traži i pojačalo jer imaju nižu osjetljivost, a često je i napuhana vrijednost osjetljivosti. 15 godina sam uvučen u kućni hi-fi i jedno od najljepših stvari koje sam naučio jest da sam prestao slušati uređaje i počeo slušati glazbu. 15 godina je lijepi staz ali dragi kolega ja sam ipak vise od 25 godina u tome i promijenio sam i ugradio brdo radija,pojacala i zvucnika u sve i svasta,,,da ne kazem da sam svojedobno dao preko 12000 DM na Hi-Fi i mogu slobodno reci da je Alpina zakon za auto kao Nakamichi za kucni Hi-Fi.Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted February 26, 2015 Po meni bilo koji stari alpine hu he bolje nego bilo koji novi hu.. Sony,pioneer,kenwood.. Dobro pioneer je jos i okej. Kao i clarion.. Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted February 27, 2015 (edited) 15 godina je lijepi staz ali dragi kolega ja sam ipak vise od 25 godina u tome i promijenio sam i ugradio brdo radija,pojacala i zvucnika u sve i svasta,,,da ne kazem da sam svojedobno dao preko 12000 DM na Hi-Fi i mogu slobodno reci da je Alpina zakon za auto kao Nakamichi za kucni Hi-Fi.Pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Osvrnuo bih se ipak na činjenicu da visoka cijena nije garancija kvalitetnog zvuka, sinergija čini sustav kompletnim. Ali i da je, gamma/delta dok je bila nova sigurno nije koštala 100€. Činjenica je da su to HU koji imaju malu deklariranu snagu i jako kvalitetno odrađene izlaze, bitnija je kontrola snage nego visoka vrijednost, a tuner malotko da nije pohvalio. A da je Alpine jedan od najboljih u tom svijetu, jest kao aftermarket, ali je pomalo generaliziranje da je zakon jer postoje i drugi brendovi koji imaju dobre proizvode i složit ćeš se da dobrog proizvođača dobrim učine upravo njegovi proizvodi isto kao što je Nakamichi postao tata-mata u svijetu deckova. Nadalje, ostaje činjenica da neki modeli alpine imaju iste iznutrice kao i neki "lošiji" brandovi, pitanje je samo koliko bi slušatelja "palo" na blind testu. Meni osobno izgled ne znači puno, naprotiv, više cijenim kad ne privlači pažnju. Edited February 27, 2015 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
dodoonn 1 Posted February 28, 2015 Po meni bilo koji stari alpine hu he bolje nego bilo koji novi hu.. Sony,pioneer,kenwood.. Dobro pioneer je jos i okej. Kao i clarion..Probao sam bar 20 Alpinaca,od popularnoh 9886r,9887,117ri,137bt do najstarijih mogucih.. Tko hoce Alpinea u golfa 2/3 onda best buy je Alpine 7998r tj Fantom.. To je zvijerka znaci! Jako su rijetki,u Hrv mozda max 7 primjeraka gledajuci prema cice forumu,a na ebayu imaju vrtoglavu cijenu i do 1200USD. Kod nas Cico prodaje za 1700kn ima ga i na njusci. Kakav tablet,kakvi dvodinci dvdi ,samo Alpine 1 din oldschool ili eventualno Clarion neki primjerci.. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted February 28, 2015 Staviti takve uredjaje u automobile gdje je buka okoline ogromna je cisto bacanje novaca. To kao da u potpalublju trajekta radite muzicki studio... Share this post Link to post Share on other sites
volf777 0 Posted March 1, 2015 evo da pitam prijatel mi ima ovaj radio meni i nije nešto nema kvalitetan zvuk (Clarion Db279usb) a prije je imo neki (sony cdx-a251c) jedino sam kod njega vidio taj radio ali sa tim radijom se čulo strava zvučnici su pioneer 13cm neki jeftini ali bilo se čulo strava pa me zanima zašto sad zvučnici krče i nemože se ni do pola pojačat bas je smanjen do kraj sve šta može proizvodit neki bass zvuk je smanjeno a prije na sony-u je zvuk bio odličan dosta se i čulo i imalo je basa nekog a nije krčalo Share this post Link to post Share on other sites