RatZ 0 Posted February 18, 2015 Poz, ofarbali smo kolega i ja auto prije par dana ali buduci da smo u garazi farbali dosta je prasine palo , kako bi se dala ta prasina ispolirati? Mislilu smo opet cijeli auto izbrusit na vodu do 2000 i ispolirat, koja pasta nam treba? I svaki savjet dobrodosao buduci da nismo nikad polirali Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted February 18, 2015 Ako nisi nikad polirao nemoj ni ucit na novom laku.. Najbolje bi ti bilo dat nekom detaileru da ti to napravi.. Trebas proc sa 3 paste ako ces brusit prije, samo paste ce te izac cca 800kn. Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted February 18, 2015 Jesi siguran da je prašina ? Gdje i kako si lakirao ?! Više mi se čini da je to ona fina magla od farbanja ostalih djelova pa se nanijelo i na sam auto.. Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted February 18, 2015 Ako nisi nikad polirao nemoj ni ucit na novom laku.. Najbolje bi ti bilo dat nekom detaileru da ti to napravi.. Trebas proc sa 3 paste ako ces brusit prije, samo paste ce te izac cca 800kn. 3M možeš kupiti i na dkg. Osobno sam radio baš takav isti slučaj, auto polakiran ali je bilo smeća u laku, opran sa 2000 i ispoliran. Potrošio sam cca 400 grama fine i 200 grama završne paste. Grubu nisam niti koristio jer nije bilo potrebe. I moja hauba, brušena sa padom 4000 + paste sa slike: Refleksija haube: Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 18, 2015 Pusti tjedan dana izmatiraj sve sa 2000 i lakiraj u komori Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted February 18, 2015 (edited) Pusti tjedan dana izmatiraj sve sa 2000 i lakiraj u komori Jel ima smisla 15 godina star mk4 baza+lak koji nema oštećenja oprat na vodu sa 1500-2000 i opet zalit samo lakom, jedino bi prednju haubu polakirao nanovo jer ima točkica, odnosno postoji li mogućnost da novi bezbojni digne stari ili da se kasnije krene ljuštiti. Htio bih da boja izgleda masnije nego što je sad? Pokoju točkicu koju ima sa strane bih ušpricao sa airbrushom bazu prije bezbojnog. Edited February 18, 2015 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 18, 2015 zašto ne sa ponovnim lakiranjem ceš dobiti "dubinu" laka izgledat ce masnije. samo dobro izmatiraj sa 2000 nakon toga zelena mrežica od 3M-a i deterđent da nebi negdje ostalo sjaja i nema se sta ljuštiti. dovoljno ti je da odstoji tjedan dana inace i oldtimeri se tako farbaju ako hoceš posao šprickit pa pustiš 3 tjedna da potone ukoliko ima sta ofarbaš baza lak osušiš odstoji izmatiraš i onda još 2 ruke laka ukoliko imaš infra grijalice za sušenje onda tu nemaš sta cekati da odstoji u drugim slucajevima je 3 tjedna. kad je auto dobro zaliven (staklo) nemaš sta tu puno polirati tu i tamo 2-3 tockice skineš i samo to ispoliraš ali ukoliko je narancina kora ili slabo razliveno treba polirati sve jer u suprotnom se vidi na laku gdje je zaglađena tockica prašine Share this post Link to post Share on other sites
Anthony 0 Posted February 21, 2015 Nikako nakon matiranja ne lakirat,samo polirat s finom pastom (mlijekom) i onda zavrsnom pastom kako je i receno par postova prije...s padom i masinom za poliranje jos bolji rezultat nego rucnim jer ostavlja riseve... Divine,svaka cast na predobrim radovima... Share this post Link to post Share on other sites
Divine 0 Posted February 21, 2015 (edited) Nikako nakon matiranja ne lakirat,samo polirat s finom pastom (mlijekom) i onda zavrsnom pastom kako je i receno par postova prije...s padom i masinom za poliranje jos bolji rezultat nego rucnim jer ostavlja riseve... Divine,svaka cast na predobrim radovima... Hvala na pohvalama. Naravno da su rezultati najbolji s mašinom Mislim da takav posao na ruke ne bi nikad dovršio da cijela ploha nema nijednog holograma. Pasta i pripadajući pad. U pravilu su i paste prilagođene određenim padovima i vrsti polirke. Neke paste su za rotacione polirke, a neke za ekscentrične. Edited February 21, 2015 by Divine Share this post Link to post Share on other sites
RatZ 0 Posted February 22, 2015 poz auto je pripremljeno bas mogu slobodno rec savrseno , auto je ogledalo, i trebalo je ic u komoru ,ali gdje sam vec dogovorio komoru , covjek poceo dizat cjenu i zajebavat, onda sam malo izgubio zivce i odlucio da ga opituramo u garazi , i plan je bio bacit ruku vise da se uspije ispolirat buduci da smo znali da ce bit prasine, tako da su bacene debele 4 ruke 2k akrila, i sad nas je bio plan , za mjesec dana kad se dobro osusi boja i odradi cijeli auto proc na vodu sa 2000 i onda udarit poliranje na brusilicom sa potenciometrom , e sad ono sto neznam te paste ,spuzve itd, neki mi govore da mi trebaju 3 vrste pasti i da necu proc ispod 1000kn , al auto je ko ogledalo samo su te tockice od prasine , nema potrebe tu sad neko dubinsko poliranje , i sad neki mi govore da trebam neku 3m pasti sa zelenim cepom i da udarim s njom da nemoram ni brusit auto opet, sad stvarno neznam sta mi je sad cinit jer svako prica razlicitu pricu i tek sad pogotovo neznam sta ucinit Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 22, 2015 sa 4 debele ruke akrila nije staklo dobro da nije izmatirao od toliko boje. staklo može izgledati trenutno ali takav nece ostati pusti mjesec dana da se dobro osuši i povuce kad ti se vec polira izbrusi komplet sa vodobrusnim 2000 onda sa trizakom od 3000, 3M polir pasta sa zelenim cepom- zeleni disk pa onda žuti cep i žuti disk za kraj neki vosak ili poliš bez prethodnog brušenja nece ici ništa Share this post Link to post Share on other sites