1 1
Punta993

promijena motora. pomoć hitno!

Recommended Posts

Znaci ovako.. Trenutno u autu imam 1.6 55kw AEE kod motora. On se razletio i sad planiram staviti od gti-a 2.0 8v.. Imam ga doma sa svim agregatima i svime za ugradnju.. Mene sad zanima dali pase struja za motornu instalaciju od 1.6 motora? Znači da samo stavim motor i kompjutor a da radi i vozi normalno. Imam ja i struju komplet ali mi auto treba svaki dan jer stari ide na posao s njim pa nemam vremena bas sve raskopati i posložiti po ps-u.. oba motora imaju na sebi onaj okrugli dek iz kojeg ide skoro sva instalacija na motor. Sad mene muči to sta Neznam jel bi to pasalo ili ne? molim vas ako ima netko da je radio sličan swap ili da se razumije u to da mi kaže..

Hvala unaprijed ;)

Mora ići struja od 2.0 motora...ako sve ostalo složiš i pošarafaš struja će ti biti najmanji problem za spojiti i popikati u kutiju s osiguračima.

Pa motorna instalacija, od glavnog jacka na motoru, do kompa i do osigutacke kutije. Nije to nesto extra komplicirano provuc, jedino je problem ako neznas, (kao sta ja nisam) iako malo interneta i volje ako nrmas nekoga da ti pomogne, pokopcati zice u osiguracku kutiju i to. Iako nabaviti shemu i nije ni to problem.

Dali ima koji link od toga?

Ja i kolega bi radili. Oboje zavrili kolu za mehaničara ali o struji nemamo pojma hehehe

http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html

Konektori F,G1 i G2,svi su bijele boje. S njima van ide i konektor za brisače pa ga lako vratiš kasnije nazad.

Pazi kada vadiš konektore da ne potrgaš one male nastavke na njihovim krajevima (kao mali valjci).

I ako sve spojiš kako treba a ne radi ti sat (instrument ploča) onda nisi spojio masu na poklopac ventila.

Događa se...

Sretno sa slaganjem.

1 1