MoS 0 Posted February 27, 2015 Pozdrav, najvjerojatnije u narednih tjedan dva ću uzimati auto pa mi treba savjet, miljenje. Obzirom da je budžet ograničen na cca 1500, u obzir dolazi G3. Trebam auto kroz narednih godinu, dvije. Ne bih godinje prelazio vie od 12 - 13000 km. Uglavnom jednom mjesečno put od cca 500km otvorene ceste, ostalo po gradu. Gledam one najbolje primjerke na njukalu, koliko to može biti pouzdano. Da li u tom slučaju radije savjetujete dizel ili benzin? Također, da mi potronja ne bude via od 7; 7,5 L/100 km na otvorenoj. Bilo bi super manje. Gradska ne vie od 9L. Mislio sam gledati 1.4, ali čuo da troi jednako kao 1.8 (75KS). To bi mi bilo OK. 1.6 povuče i do 8,9 na otvorenoj, pretpostavljam. to se dizela tiče, da li je bolje gledati SDI ili TDI? Auto da li je trom ili nije, to mi je manje bitno. Vie bih volio proći bez generalke (to je mala vjerojatnost kontam, obzirom na starost auta). Hvala svima unaprijed na trudu i vremenu. Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 27, 2015 Benzinac 1.8 po mogucnosti da je plave boje jer ti najduže traju. ja bi benzinca Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted February 27, 2015 kupi smarta za 12-14 tisuca kn radije Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted February 28, 2015 Ljudi jel vi mene zafrkavate? Kakve veze ima plava boja sa trajnosti? I ne odgovara mi auto poput smarta.. Tražim auto reda veličine golfa, astre, itd. Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted February 28, 2015 Smart ti bar nece istrulit jer je plastican a za Golfa ces vec ove zime otvarat teme kako se zastit od trulexa i slicne gluposti Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted February 28, 2015 za te novce radje uzmi dobru duju td a ne losu tricu Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted February 28, 2015 Passat karavan medumodel..1.8 90 konja...i vozis se kao car... Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted February 28, 2015 Moj savijet je opce ne kupuj VW za taj novac. Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted February 28, 2015 (edited) duja mi ne dolazi u obzir, Smart,Tico,Twingo i takvi mi također ne dolaze u obzir jer sam jednom mjesečno na relaciji OS-SK tako da mi treba prtljažnog prostora. Tj biti ću. I ja mislim da neću vw uzet na kraju nego neto mlađe naći za te novce. Iako sam mislio naći nekog G3 da je lim sređen, motor ok. Naiao sam na ovaj. http://www.njuskalo.hr/auti/renault-thalia-1.4-6200kn-oglas-14365532 Ovako na prvi pogled mi se čini ok iako je možda uživo loije stanje. Sa 1500 upucanih u ovako neto mislim da bih se mogao voziti godinu dvije. Iako je krto opremljen i nije zadnji krik mode,pregrmio bih to. Edited February 28, 2015 by MoS Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted February 28, 2015 (edited) A ti bi auto srednje klase sa kolko tolko vecim gepekom i sve za 10-13 tisuca kn. I da je polugeneralka odradjena prosle zime i da ove zime nece trebat limariju. E da.. Edited February 28, 2015 by sven Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted February 28, 2015 Ne, nego samo želim na to sigurnije Ići. Pogledaj ponovno post iznad tvog,edit. Treba mi samo auto da je u voznom stanju idućih godinu dvije i da ne moram na limariju dati 2,3k kn ili ubaciti novi motor. Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 28, 2015 duja mi ne dolazi u obzir, Smart,Tico,Twingo i takvi mi također ne dolaze u obzir jer sam jednom mjesečno na relaciji OS-SK tako da mi treba prtljažnog prostora. Tj biti ću. I ja mislim da neću vw uzet na kraju nego neto mlađe naći za te novce. Iako sam mislio naći nekog G3 da je lim sređen, motor ok. Naiao sam na ovaj. http://www.njuskalo.hr/auti/renault-thalia-1.4-6200kn-oglas-14365532 Ovako na prvi pogled mi se čini ok iako je možda uživo loije stanje. Sa 1500 upucanih u ovako neto mislim da bih se mogao voziti godinu dvije. Iako je krto opremljen i nije zadnji krik mode,pregrmio bih to. Zezam se za boju Kao šta si vec rekao zbog tog puta od 500 km jednom mjesecno uzeo bi sa motorom 1.8 hebeš u gradu litra dvije vecu potrošnju ali nije ni toliko. recimo ova thalija ti troši max pola litre benzina manje na 100 km u odnosu na 1.8 8v u golfu 3. Kad sjedneš u golfa voziš se kao covijek a ovo je govno za vožnju u gradu i na otvorenom. Smart je dobar auto ali samo za po gradu, imam twingo 1 također je više manje odlican auto za po gradu nemožeš vjerovati koliko može stati unutra pogotovo zbog pomicne stražnje klupe i velikog otvora haube, veš mašina unutra ide bez beda sta nece stati u puno veca auta mali monovolumen potrošnja je 5-6 litara ali za otvorenu cestu nikako nije sicevi isti kao u thaliji oni iz tamica osjecaj u vožnji identican kao da se voziš u tamicu relacija Pu-Ri i nazad polomi te skroz. Golf 3 neka je i najjadnija oprema ima sic da možeš reci da je to sic volan je volan cak i hebena truba je na volanu a ne na ruckici za svjetla jednostavno ali dobro napravljeno. Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted February 28, 2015 (edited) Da, svi govore svoja miljenja ovo ti je sranje, ovo je govno,uzmi ovo,uzmi ono. Tražio sam samo jel ima tko da je vozio G3 1.4 i G3 1.8 75ks i da mi te osobe kažu koliko troi auto. Jer lega je imao passat 1.8 troio je 8l po gradu 11-12. To mi je previe ali ovo je manji auto. Hvala Polo Edited March 1, 2015 by MoS Share this post Link to post Share on other sites
T0mB1ll 2 Posted February 28, 2015 moj 1.4 troši oko 6.5 otvorene, a 7-8 dok ga taračkam po selu.. i da odmah upitam jednu stvar oko tih 1.4 motora u G3.. moj je 1.4i, znači ima dize a koliko sam vidio onaj stari 1.4 ide preko karburatora?? znači, ovaj noviji AEX bi po mojemu trebao manje trošit jer mu komp daje goriva onoliko koliko treba ili?? Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 28, 2015 Da, svi govore svoja miljenja ovo ti je sranje, ovo je govno,uzmi ovo,uzmi ono. Tražio sam samo jel ima tko da je vozio G3 1.4 i G3 1.8 75ks i da mi te osobe kažu koliko troi auto. Jer leđa je imao passat 1.8 troio je 8l po gradu 11-12. To mi je previe ali ovo je manji auto. Hvala Polo Nema na cemu evo da kažem još nešto moj golf 2 1.3 motor mi troši između 7-8 litara stari ima daciu sandero 1.4 8v troši mu tu oko 8 litara twingo mi troši 5-6 litara kad sam mu jednom stavio gume 185/55 r14 i usred zime je uspio popiti 6,3 polo 1.6 8v troši 7-8 ali on se vozi samo otvorenom cestom vecinom vozi žena i redovito ide u visoke nije jednom da se zaboravi ubaciti u 5 brzinu. e sad sve zavisi do tebe i sta hoceš za po gradu su mi svi od navedenih auta odlicni ali da trebam recimo ici do RI najrađe bi sa polom ili sa golfom ali onda starom cestom Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted February 28, 2015 (edited) Imo sam g3 s tim 1.4 motorom i nisam bio zadovoljan. Trosio je ko lud po gradu, 8-10 litara. Ali zato sam malo kasnije u njega ubacio plin i onda je to bilo ok. Edited February 28, 2015 by vlaho 2901 Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted February 28, 2015 troši 1.3,1.4 i 1.8 troši previše ali to su u tom slucaju sve razhebani karburatori monopointi koji trebaju reparaciju i štelovanje. nemaš šta tu štelovati po uhu i od oka zamjeni se sve šta treba na karburatoru, paljenju naštimaš preko stroboskopa nema sta trošiti previše i ima da bude uvijek uredan ekotest. Ne prckam ja po tom imam mehanicara koji mi sve to pregleda i uštima Share this post Link to post Share on other sites
MoS 0 Posted March 1, 2015 Dakle, 1.4i i 1.8 (75) troše jednako. Čitao sam negdje da 1.8 povuče i po 11-12. To valjda ovaj od 90ks Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted March 1, 2015 Pa ovaj od 90 ce ti sigurno manje trositi od ovog od 75. Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted March 1, 2015 Ma kakvi 12...sta ti je..to je nesto rastelano ako tolko trosi... Share this post Link to post Share on other sites
WV Polo 1 Posted March 1, 2015 Glupo je pricati o potrošnji ukoliko je auto neispravan to je isto kao da pricamo o gumama a na autu nije podešen špur i neispravni amortizeri. Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted March 1, 2015 Nisam maher za trice ali kolko vidim po forumu ljudi dosta jeftino prodaju te 1.8 motore... e sad zasto, neznam a 1.6 ti ne dolazi u obzir? Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted March 1, 2015 Ja bi gledao i VW Vento. Ima ih više u boljem stanju. Evo, npr, ja sam kolegi pronašao vento 1.9D od prvog vlasnika bez hrđe, prvi lak za 900 e. Sad će biti godinu dana od kako ga ima, Vozi bez greške, potrošnja oko 5-6 l/100km. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 1, 2015 ovako nesto mozda? vozis se ko covjek http://www.njuskalo.hr/auti/vw-passat-variant-gl-oglas-14597872 auto je uredan Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted March 1, 2015 HAhaha...to moj auto... al najvjerojatnije da je prodan..bio danas covjek treba neke pare rjesit sutra preksutra... za 1100eura.... al za te novce to je auto i po... Share this post Link to post Share on other sites