DejanM 0 Posted March 2, 2015 On 02. 03. 2015. at 7:59, MarkoTDI said: Ili tip ko ja. Za neke kao tipa kočnice, zupčasti ili zamašnjak i ti dijelovi koji su bitni za rad motora i moju sigurnost naravno da ću uzet orginal. Neću sigurno kupiti pločice i disk iz kine, ili zupčasti koji pitaj dragog Boga kad će puknutu. Ali za neke dijelove tipa prekidači i te sitnice može zamjensko... Zato odeš u ovlašteni po originalne disk pločice. Pa onda nemaš one iz kine već iz indije Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted March 2, 2015 Marko ovlasteni servis ne znači automatski i vrhunsku kvalitetu, da se odmah razumijemo. Prijatelj mi je godinama bio voditelj servisa i znam kako to ide. Drugi par rukava je sto oni daju garanciju na svoj rad i ugradnju. Npr. kočnice, TRW pločice za golfa R u ovlastenom dodju 1500kn ili čak i vise, a iste takve ja kupim kod drugog trgovca za 900kn. Apsolutno nikakve razlike na njima nema. Moj majstor mi to ugradi i meni za to ne treba nikakva garancija od ovlastenog. Za ulje, filtere i te sitnice također. Veliki servis ću otić napravit u ovlasteni jer mislim da se na toj akciji 4+ isplati. Uvijek dobijem i popust na rad, tako da mi to odgovara. Share this post Link to post Share on other sites
ekusetic 0 Posted March 2, 2015 Tako je vlaho...samo to treba nacrtat ljudima da bi shvatili.. Al dobro mora i ovlasteni imat ovce za sisanje.. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted March 2, 2015 Ja osobno već neko vrijeme razmišljam da napravim neki "Eduka meeting", a za koji mi se najbolje čini da bi bilo dobro napraviti za vrijeme nekog od forumskih meetinga gdje bih iznio svoje znanje i svoja saznanja koja dobivam preko tih službenih "učenja" i slično, ali i neke prakse iz stvarnog života odnosno u prodaji (od kojih i među vama ovdje isto tako) te isto tako na takvom meetingu bih želio čuti povratne informacije odnosno kako je tko zadovoljan i sa čime, gdje itd... Smatram da je informacija ono što je najbitnije u svemu, pa tako i ovdje. Na žalost zbog popriličnog broja prevarenih, ali isto tako i neinformiraniih ljudi događaju se neugodnosti, nepoznavanje materije pa isto tako i do toga da na svijetu ne valja ama baš ništa. Osobno se slažem da je ovlašteni servis mjesto gdje bi sigurnost (ne u dijelovima, već u ugradnji dijelova) trebala biti najočitija, ali ako bilo koji drugi servis ima jednake alate i znanje za ugradnju dijelova, ne vidim nigdje nikakve sumnje u napravljeni posao. Na žalost, često slušam od ljudi kako su baš u ovlaštenim servisim bili najviše oštećeni, da nisu mijenjali neke stvari i slično ili pak da su ugradili, ne aftermarket dio koji je ekvivalent originalu, već onaj trećerazredni zamjenski dio koji ne zadovoljava nikakvim specifikacijama, a naplaćen je kao iz originalne ambalaže. Ono što svi moraju znati i donekle zapamtiti, a to je da su ljudi ti koji rade kompletan posao, ne dijelovi ili alati, jer žali bože i servisa i alata i dijelova, ako ih se ne zna montirati. Informiranost je sve - po mom skromnom mišljenju Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 2, 2015 On 02. 03. 2015. at 7:59, MarkoTDI said: Ili tip ko ja. Za neke kao tipa kočnice, zupčasti ili zamašnjak i ti dijelovi koji su bitni za rad motora i moju sigurnost naravno da ću uzet orginal. Neću sigurno kupiti pločice i disk iz kine, ili zupčasti koji pitaj dragog Boga kad će puknutu. Ali za neke dijelove tipa prekidači i te sitnice može zamjensko... Svi ti djelovi se rade u (istim) tvornicama. Sa iste trake izlaze proizvodi od kojih dio ide u vw i oznaci se kao orignal a drugi dio se prodaje trgovcima i nema vw oznaku. Na ovaj sa vw oznakom platis 2-3 puta vecu cijenu jer eto to je original. Druga zanimljivost je da postoje zamjenski djelovi bolje kvalitete nego original... Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted March 2, 2015 LAGEROS jedva čekam nešto takvo, ako budem u mogućnosti sigurno ću doći. jer pratim godinama tvoj rad po raznim forumima, tako i iskustva s raznim djelovima počevši od tomosa pa nadalje. i prevara trgovaca počevši od tvojih skf ležajeva prodavanih za trostruku cijenu pa nadalje i uvijek brz i uslužan odgovor. ko to može platiti Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 3, 2015 On 02. 03. 2015. at 23:16, dr.restaurator said: LAGEROS jedva čekam nešto takvo, ako budem u mogućnosti sigurno ću doći. jer pratim godinama tvoj rad po raznim forumima, tako i iskustva s raznim djelovima počevši od tomosa pa nadalje. i prevara trgovaca počevši od tvojih skf ležajeva prodavanih za trostruku cijenu pa nadalje i uvijek brz i uslužan odgovor. ko to može platiti Trebalo mi je tri citanja da shvatim kako ne pljujes po Anđelku. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted March 3, 2015 Hvala, hvala! Lijepo je vidjeti da ono što pišem bude popraćeno i pročitano te da ipak nije uzalud to što pišem i (kako bi neki rekli) gubim vrijeme, a što ja ne mislim da je tako i a je to gubitak, već kako sam rekao, vjerujem da je danas informacija jako bitna, pogotovo u današnje vrijeme "googlanja". A ono "tko to može platiti" ... da, čak sam imao neke ideje za neke slogane kako je sve to u cijeni proizvoda, pa i onaj poslovični osmijeh Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 3, 2015 Anđelko eto skupi reklamni materijal i u 4om mj dolazi na meet u Dubrovnik.... O smjestaju se nebrini ja ti sredim. Cisto da imamo i tu drugu stranu a ne samo o ovlastenih servisa. a nama dobro dodje kao i zanimljivost na meet-u zar ne Ugl gore spomenut navod da su disk pločice iz Indije.. jest... iam ploč ica iz Indije koje se rade po v.a.g normi i dolaze u takvom pakiranju. One spadaju u economy djelove dakle nesto nize cijene i kvalitete a opet kvalitetne kao i zamjenske pločice. Sad kad bi ja rekao da se ugrađuju i galfer pločice velika vecina bi rekla eto na neki francuski žnj proizvod... I saam radim u ovl servisu i eto kad smo kod pločica bilo je reklamacija na kočione diskove koji su tresli nakon 10a tkm al opet servis kao servis nemoze znat dali je taj disk vrel zaljevan kad se auto pralo (vidim stalno da u praonama ubadaju wasch u felge a vi se prije 2-3min zaletili 130ak i nagazili kočnicu da bi skrenuli u praonu) i ti diskovi su uredno zamjenuti pod garancijom... a sad je pitanje sta da ta disk ploča je uzeta u trgovini auto djelova i ugradjena je il uradi sam sistemom il u mestra van ovl servisa.... tko bi to onda reklamirao... trgovac bi rekao "nismo imali nijedan slucaj a eto bas smo prodali 1000komada" i vozi misko ti si kriv. Hocu rec da ta garancija od 2godine ipak nesto znaci i ljudi su nekako mirniji kad znaju da ce im se reklamacija uvazit... iako budimo realni ima xy servisa koje treba dobro stisnut da ti priznaju garanciju... Share this post Link to post Share on other sites
josip24 0 Posted March 3, 2015 Nisam više siguran dali sam ja sa godinama i životnim iskustvom i prikupljenim informacijama siguran da se u originalnu ambalažu stavlja originalna roba. Hoču reći da sam uvijek volio kupiti kvalitetno a sa kvalitetnim dolazi i cijena ali u današnje vrijeme i toliko proizvođača radije bi kupio recimo TRW ili FERODO pločice pa znam tko je proizvođač. Ili ? Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted March 3, 2015 A ATE, Pagid, Carbone Lorraine, Alcon? Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted March 3, 2015 @autofreak ja sam se nasalio s tim da su plocice iz indije. Bas sam ih prije tjedan dva stavio na peticu, jer je ok cijena pa da vidim dal opravdavaju vw žig koji je na njima. Ne bi ih stavljao, ali imam i economy brisace vec valjda vise od dvije godine i jos uvijek ni ne pisnu i brisu perfektno. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 3, 2015 na economy plocicama i pise india A svaka org plocica ima oznaku tko je proizvodjac... Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted March 4, 2015 @ AUTOFREAK - da, svakako, to bi bilo odlično. Razmišljao sam o nekoj takvoj opciji, premda sam u svemu tome tek na totalnom početku, ali od nekud treba početi i to nešto razvijati i poboljšavati u zajedničkoj suradnji. Svakako ću pokušati nešto spremiti te se nadam da ću uspjeti to sve sada do 4. mjeseca. Za to se još čujemo. Što se tiče toga "Made in India", za GM iliti Opel OE disk pločice koje prodajem su također iz Indije, tako da moja pretpostavka ide k tome da to sve radi jedna te ista tvornica, za više njih, a zbog svoje (vjerojatno) zadovoljavajuće kvalitete izrade u zadanim normama, a svakako za male pare onima za koje rade. Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted March 5, 2015 Mislite li da bi Indijci štancali diskove i kočiona kliješta za Insigniu? A OEM za Insigniu i većinu Oplo-a je upravo no name Indijska firma prosječne kvalitete. Osim ako nemaš OPC-jku sa Brembo setom. A o boljim i lošijom OEM djelovima - ne zaboravi, svi su oni OEM što opet znači minimalna kvaliteta za minimalnu cijenu. Ako ih crna sila ne natjera - NEĆE stavit ATE set Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted March 5, 2015 Ne kuzim sad sto si napisao ovdje - oem minimalna kvaliteta za minimalnu cijenu?!? Otkad su to oem dijelovi po minimalnim cijenama? Pa masu boljih ili iste kvalitete dijelova imas u nekim drugim dućanima autodijelova za dosta manje para.. O kvaliteti bi se dalo raspravljati, ali neću.. Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted March 5, 2015 (edited) On 05. 03. 2015. at 8:35, vlaho 2901 said: Ne kuzim sad sto si napisao ovdje - oem minimalna kvaliteta za minimalnu cijenu?!? Otkad su to oem dijelovi po minimalnim cijenama? Pa masu boljih ili iste kvalitete dijelova imas u nekim drugim dućanima autodijelova za dosta manje para.. O kvaliteti bi se dalo raspravljati, ali neću.. OEM je kao široki pojam jer tvornica traži minimalne zahtjeve za nisku cijenu i proda pod veću cijenu. Pogledaj razliku npr. običan Golf i Golf R line, nemaju isti materijal tzv. sastav u pločica (osim veličine ako ne gledamo) Zašto u običnom OEM pločice ne praše dobro nego u R praše ko ludi? (da se pita , mene prašine ne smetaju i obožavam) OEM za mene znači da sasvim dobro, ali nije iznad mogućnosti. Meni nije problem cijena, nego hoću da bude jednake kvalitete. Kad netko spomene OEM i automatČki svi (namjerno pišem Č) misle da imaju najvalitetnije dijelove ali su u velikoj zabludi . Recimo, u MK6 filter zraka je OEM a po kataloškom broju , veličine, oznake, boje i vodi na Filtron. A Filtron baš ne slovi puno kao najkvalitetniji od razvikanije poznate Knecht i MANN. Onda, znaš odakle su minimalni zahtjevi. Ja imam OEM filter i ostao bez riječi kad sam otkrio. A gdje je Bosch koju je kao prva ugradnja u doba MK1 i MK2 bio najkvalitetniji? Sada je Bosch prebacio proizvodnju u Kini i više manje crkavaju žarulje koju izdrže mjesec dana, brisači su puno lošiji i kratkog trajanja. Onda su ljudi u zabludi sa OEM. Da ne cjepidlačimo, svaki dijelovi su potrošni materijal. To je OK. Ali zatucanosti OEM je smiješno, jednostavno smiješno.(ne mislim vrijeđati ako netko misli) Usput, jeste li primjetili da akcija VW 4 plus nisu ažuriraniji? Nema ih na popisu MK6 (već je star model) a kod Slovenaca na stranici Radanoviča imaju na popisu MK6. Vjerujem da kod nas cijene na stranici nisu ažuriranije ili nemaju volje nekoga zaposliti da održavaju stranice. Edited March 5, 2015 by Dottore Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 589 Posted March 13, 2015 NoOne,da li si napravio servis na Golfu? Pošto smo iz istog mjesta zanima me gdje si radio servis, ovlašteni ili negdje drugdje i koliko te je izašao u konačnici. Imamo sličan popis pa da vidim kako je sve prošlo i da li si zadovoljan. Share this post Link to post Share on other sites
lageros-zg 21 Posted March 13, 2015 @ <TDI> JA mogu napraviti ponudu, ali svakako mi je potreban broj šasije. LP Anđelko Lageros d.o.o. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 589 Posted March 13, 2015 Lageros-zg,hvala na ponudi, budem Vas kontaktirao putem e-maila pa ću dati sve podatke o vozilu. Neke dijelove mislim sam nabaviti pa dati ovlaštenom na ugradnju. Ne odgovara mi što imaju u ponudi a i cijena im je previsoka pa na ovaj način mislim riješiti povoljnije i kvalitetnije što mi je važnije. Susjed mi radi u ovlaštenom tako da imam povjerenja u njega i znam kako radi pa mi odgovara, inače bih to sve radio kod svog mehaničara za puno manji iznos. Share this post Link to post Share on other sites
NoOne 0 Posted March 13, 2015 (edited) Jesam, servis je odrađen kod Rude u Bukovici (vjerojatno znaš za njega).Auto je bio na pregledu i mijenjali smo za sad samo manžetu, zadnja dva kočiona diska, ulje i filtere.Imao je akciju pa je sve izašlo malo manje od 1200kn, a zupčasti remen je rekao da ćemo srediti za godinu dana.To ću još razmislit da li ću ići kod njega ili u ovlašteni i iskoristit 4+ akciju.Inače, preporuka za Rudu. Edited March 13, 2015 by NoOne Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 589 Posted March 13, 2015 Kako ne bih znao Rudija. Kod njega sam radio generalku na dvici prije šesnaest godina, promjenio dvije lamele kvačila i jednu getribu a motor ide i ide. Sve što ne mogu sam idem kod njega od prvog dana. Sve pohvale za njega i njegov rad. Ja sam isto imao dilemu gdje da radim servis na četvorki. Naš ovlašteni je dosta skup a ne daje na otplatu kao što je slučaj kod Zubaka koji ipak daje na par rata pa ti je plaćanje lakše. Ovdje ne mislim na iznose od 2.000 do 3.000 kn mada ni to ne bi trebao biti problem nego od 7.000 pa do 10.000 što je smiješno. Da mi susjed ne radi u ovlaštenom ne bih se uopće dvojio gdje da radim ovako ću kombinirati. Dobro si odlučio tako da se ne moraš brinuti a vidio si da je cijena više nego pristojna za urađeno. Share this post Link to post Share on other sites
NoOne 0 Posted March 13, 2015 (edited) Mi smo isto bivšu trojku vozili kod njega i nikada nije bilo problema. Tata ga inače dosta dobro poznaje, pa imamo povjerenja u njega. Dobro razmisli i vidi ako ti kolega može riješiti nešto povoljnije u ovlaštenom pa napravi naravno tamo jer imaš i garanciju. Mislim da ću zupčasti remen vrlo vjerojatno odraditi u ovlaštenom baš zbog te "4+ akcije" tako da bi me trebalo ispasti povoljnije nego kod bilo kojeg drugog mehaničara + imam garanciju dvije godine. Svaka kuna je danas bitna, pa moramo sve dobro računat. Edited March 13, 2015 by NoOne Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted March 13, 2015 Koliko km ima auto i koliko godina? Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 589 Posted March 13, 2015 Slažem se, pogotovo kada imaš poduži popis što treba napraviti. Na žalost ne mogu ništa utjecati na cijenu jer kao što ti je poznato, to kroji druga osoba. Kod ovlaštenog se računa svako skidanje i stavljanje pa se cijena zna dosta podignuti što kod Rudija nije slučaj jer njegova satnica je 80 kn ma što radio. Ponudu koju sam dobio od našeg lokalca probila je plafon pa ću sve raditi pojedinačno a sada ću samo riješiti najhitnije. Jedinu korist imam što mi susjed tamo radi pa mogu računati na dobru i kvalitetnu uslugu, mogu se s njim dogovoriti da malo pripazi kod skidanja i stavljanja i upis u knjižicu vozila pa je to jedan plus kod prodaje i garanciju, mada bi ti Rudi da se nešto desi ionako besplatno popravio. Share this post Link to post Share on other sites