jledenko 3 Posted March 20, 2015 Mala pomoc mi treba, stavljam gewinde na golfa trojku, e sad, kako bi bilo optimalno namjestiti visinu na gewindama i jel se visina stela tako da se odvidava onaj prihvat gdje se zavidava amortizer na vilicu ili na opruzi? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted March 20, 2015 Imas dvije matice na kucistu, pa njih odvidavas i zavidavas i stelas oprugu... Share this post Link to post Share on other sites
jledenko 3 Posted March 20, 2015 Znaci sa maticama stelam visinu? Stavio sam gewinde, odvidao sam cca 5-6 cm zadnje i prednje stupove iz onih prihvata a sa one dvije matice sam stelao visinu, e sve je super samo sta mi zadnji kraj bas jako skace na prijelazima na cesti, npr. sa debljeg sloja asfalta na tanji... Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted March 20, 2015 jebiga trebao si uzeti KW Share this post Link to post Share on other sites
jledenko 3 Posted March 20, 2015 Ma znam da je to gewinda, ocekivao sam to, samo mi se cini da puno poskoci A jel bi sta dobio na tvrdoci da matice na oprugi otpustim malo, pa ga dignem da cijeli amortizer izvidavam da dobijem istu visinu kao sta i je Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted March 21, 2015 Moguce da je dosta spuszen i da lupi u odbojnu gumu, probaj nju skratiti za pola. Ja sam svoju bio vise od pola skratio... Share this post Link to post Share on other sites
nitrous-oxygen 0 Posted March 21, 2015 U pravilu na taj način bi trebao dobiti na udobnosti, ali navodno da to ne funkcionira baš :S to bi ti najbolje mogao reći netko tko ima takve gewinde i tko je to pokušao. Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted March 22, 2015 Bas smo frend i ja usporedivali ta technix i moje fk. Moje su puno udobnije nego njegove. Ja se naprijed vozim bez odbojne gume a on ima kracenu.. Share this post Link to post Share on other sites
slatki 0 Posted March 22, 2015 Kad smo vec kod ta tehnix gevindi Nesto mi je cudno Dakle rjec je o mk4 Na prednjoj gvindi je spusteno skoro do kraja A auto i nije bas tako zakucan Ovo je sad na balonkama 16 Cini mi se kao da bi trebalo jos dole ic Takodjer me zanima kad dodju ljetne 18 oceli trebat auto spustat ili dizat Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted March 22, 2015 ovisi o et-u felge.. Ako ti bude strugalo na vanjski rub morat ces ga malo dignut ili izvlacit rubove.. Ja sam danas skroz do kraja spustio i prednje gewinde i super, ne struze mi nigdje.. Plastika zastite motora mi je cca 50mm od poda.. Share this post Link to post Share on other sites
jledenko 3 Posted March 22, 2015 Ja sam zadovoljan s prednjim krajem, bas lijepo upija al zadnji skace... Npr. preko lezeceg prednjim krajem prijeđem, lijepo amortizira a zadnji skoci kao da je zavaren, uopce amortizacije nema, amortizer je izvidan 21mm a opruga je na 106mm trenutno od kraja navoja prema gore, sad bi li sta poboljsao da ga jos dignem i oprugu spustim dole? Share this post Link to post Share on other sites
GOLF 010 L 1 Posted March 30, 2015 Da dobio bi to da bi ti auto bio nazad nizi Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted March 31, 2015 Ja sam bio vozio samo jednom navoj skroz gore i bio je ko kamen. Doslovnooo poskakuje na rupama, moras ga spustit i sve 5 Share this post Link to post Share on other sites
slatki 0 Posted March 31, 2015 A ja imam sad opet drugi problem Felga 18" 8J ET 35 + distanca 3mm Sad kad dodje guma strah me da nebi strugalo Sta ucinit po tom pitanju jel ima neko nekakvo pametno rjesenje Vani vise nesmjem ic jer je ravno sa blatobranom Cuo sam da se izvadi ova mala opruga Sta bi se s tim dobilo kako bi se ponasao auto jel to neko mozda radio Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted March 31, 2015 Ja sam bio vozio samo jednom navoj skroz gore i bio je ko kamen. Doslovnooo poskakuje na rupama, moras ga spustit i sve 5 pa normalno kad si doveo amortizer u krajnji razvuceni polozaj i dodatno sabio oprugu koja u takvom polozaju ne moze ''raditi'' zato je dosta vas tu napisalo da sto je auto vislji , da je tvrdi to je djelomicno tocno jer ta gewinda nije napravljena da radi u tom polozaju Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted March 31, 2015 Jasan je meni taj dio:) to sam pokusavao staviti zimske i da bude kako treba, na kraju sam ih spustio malo i sve 5. Moze ih se podizati ali cim se krene sabijati mala opruga postane puno tvrdji, dok je opustena je super. @slatki- ovisi ti o gumi, ako ce neka imali stretch ici moglo bi biti ok. Knap ali prolazno Share this post Link to post Share on other sites
ĆaćeTDI 0 Posted March 31, 2015 (edited) Platis cevape i vozis se ki covik. Dzinne a sta ce mu KW? Ne misli kupit pehare s autom. Ove low budget gewinde se znaju namistit da budu dosta mekane i vozljive. Tako da ne vidim potribu za kompliciranjem. Edited March 31, 2015 by ĆaćeTDI Share this post Link to post Share on other sites
slatki 0 Posted April 1, 2015 Jasan je meni taj dio:) to sam pokusavao staviti zimske i da bude kako treba, na kraju sam ih spustio malo i sve 5. Moze ih se podizati ali cim se krene sabijati mala opruga postane puno tvrdji, dok je opustena je super. @slatki- ovisi ti o gumi, ako ce neka imali stretch ici moglo bi biti ok. Knap ali prolazno Guma ide gore standard 225/40 Share this post Link to post Share on other sites
srki 0 Posted April 1, 2015 Knap ce biti svakako, visoka je malo guma i vjerovatno ce zapinjat. Stavit malo vecu distancu i malo nagiba Share this post Link to post Share on other sites
dzinn16v 19 Posted April 1, 2015 Platis cevape i vozis se ki covik. Dzinne a sta ce mu KW? Ne misli kupit pehare s autom. Ove low budget gewinde se znaju namistit da budu dosta mekane i vozljive. Tako da ne vidim potribu za kompliciranjem. bila je to sarkasticna izjava cudi me da se netko nije javio i posrao se po low-budget gewindi...takodjer imam ta-technix i zadovoljan sam Share this post Link to post Share on other sites
ĆaćeTDI 0 Posted April 1, 2015 Ne trkeljaj nega vozi kola u Dubrovnik! Share this post Link to post Share on other sites
jledenko 3 Posted April 17, 2015 danas probao stelati gewinde straga, i koju god kombinaciju izmislio uvik mi se cini da je jednako tvrd, sad ili posto je jeftina gewinda ili ja nisam navikao na tvrdocu gewindi naspram standardnog amortizera ali mi bas natrag puno skace... probao sam i ovako, amortizer sam izvidao 7 cm i a navoj od opruge sam spustio skroz dolje, na slici rukom drzim oprugu da se vidi razlika pa sam probao i komb da zavidam amortizer skroz a sarafe od opruge sam dotegao toliko da oprugu nemogu micati gore-dole, i ima jos 8 cm navoja a auto je sputen da jedva stane prst izmedu gume i blatobrana, tako sam i ostavio i mrvicu je meksi.... i probao sam namjestiti gewindu prema mjerama iz tuv certifikata ali opet isto, cak mi je tad bilo i najtvrđe Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted April 17, 2015 gornja matica neka ti stisne oprugu tek toliko da je napeta i onda stelas dolje visinu i to je to. tvoji amortizeri nemaju stelanje tvrdoce negi samo visine. a ako gornju maticu precvise dignes gore , opruga ce biti prednaptegnuta i onda ce ti auto jos vise skakati to je nuspojava, a ne prednost. Share this post Link to post Share on other sites
jledenko 3 Posted June 2, 2015 Nakon isprobavanja dosta kombinacija stelanja opruge mislio sam to ovako napravit...savjetovao sam se s jednim deckom sta isto ima ta technix i rekao mi je da je on sebi izvidao amort iz prihvata koliko god ima navoja da skrati hod amortizera i oprugu spustio koliko god moze dole i odbojnu gumu skratiti na pola, pa bi htio cuti vase misljenje o tome i jel pametno skracivat odbojnu gumu? Share this post Link to post Share on other sites
Lima 0 Posted June 2, 2015 Ja se vozim naprijed bez odbojne gume.. Share this post Link to post Share on other sites