Erestor 0 Posted March 23, 2015 Pozdrav roditelji bi kupili neki autic za okoliko po gradu pa kako uvijek vjerni VW ima li nesto posebno za pripaziti na 5 generaciju pola. Evo samo da dobijete sliku na kojeg pola mislim. Dakle ne kupuje se jos ali se rade planovi. http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-1.2-oglas-14818055 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 23, 2015 Motor slab...ako ga se zivlje vozi zna pocuclat vise benge od 1.4... Zna prosuskat lanac al rjetko... Klasika..crkavaju los zamjenske bobine... selen blokovi sto se tice ovjesa... Zna crknut podizac stakla..brava... klasika za auto staro 10god Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted March 23, 2015 (edited) Ne zaboravi idealno montiran katalizator -dobro da ga nisu na glavu montirali ...Uglavnom ventili znaju stradat-meni frendu koji se vozi po gradu već 2put fasovali...Prvi put na 50tis,drugi put na 100tis... Izvadit ga treba.. Edited March 23, 2015 by Roki Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted March 23, 2015 Imali ga u obitelji potpuno novog kad je izašao. S tim motorom loš auto. Puno troši, ako hoćeš da ide s mjesta treba ga tjerat u visoke okretaje, "frktav" zvuk motora i tako to.... Uglavnom, ne preporučam... Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted March 24, 2015 (edited) Znaci izbjegavati ili ne kad se sve stavi na stol? Zanima me kome se mogu obratiti na forumu da mi iscita sto se sve popravljalo na autu ako je servisiran u ovlastenom Edited March 24, 2015 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites
ruscic 2 Posted March 24, 2015 Ne zaboravi idealno montiran katalizator -dobro da ga nisu na glavu montirali ...Uglavnom ventili znaju stradat-meni frendu koji se vozi po gradu već 2put fasovali...Prvi put na 50tis,drugi put na 100tis... Izvadit ga treba.. Ventili gore na 6 ventilskom, na 12v voli priskocit lanac! Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted March 25, 2015 Nemoj kupovati auto bez klime. To je prva stavka http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-1.4-tdi-oglas-14864180 Dizel za malo vise love http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-1.2-cijena-3400-e-oglas-14850148 Isti benzinac ko iztvojeg oglasa ali jeftiniji i sa klimom Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted March 25, 2015 (edited) Prvi ima neaktivan oglas i dosta je love vise a drugi nije regan i ima vise kilometara tako da opet dodje s cijenom tu negdje, ovaj kaj sam ja stavio ima klimu, malo je pohaban iznutra oko radija i tak to i ima ostecenja za sanirati branik, bratobran ali nis strasno Edited March 25, 2015 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted March 25, 2015 rega za taj auto nemoze biti vise od 1500kn... a ako kazes da je ovaj pohaban i nezanm sto, pa to ti je veci trosak nego registrirati ga Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav ST 0 Posted March 26, 2015 Nisi napisao cijenu a s obzirom da tražiš 1.2 vjerujem da budžet oko 4000€... Imao sam sličnu dilemu prošle godine kad sam kupovao auto, dali uzeti najosnovniji model s najosnovnijom opremom ili dati trećinu novca više za ono šta želim al oba dva su imala sličnu kilometražu, kod mene je bila dvojba između 1.9 SDI al 9N bez servisne (sa cca 72 000 km) i od opreme samo klima (plus šoferšajba je bila oštećena i jednom je branik pituran jer je imao lakši sudar) ili ovog 1,4 TDI (sa cca 64 000 km)na slici kojeg sam kupio i koštao me 2000€ više (+ servisna knjiga) i nije mi žao što sam dao više za ovog... Prednji seleni su im svima mana al srećom nisu skupi, orginal cca 80 kn/kom + cca 350 kn ugradnja (ovlašteni servis)... Sa svojim sam stvarno zadovoljan dosada jer 90% kilometraže radim po gradu... Jedino dosada mi je kad je baš bila temepratura vanka oko 0 potrošio 2-2,5 dcl ulja na 1000 km jer sve moje relacije su unutar 5 km pa se motor niti ne zagrije, praktički sve na ladno... Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 29, 2015 (edited) Orginal je preko 100kn... 80kn je bilo prije 4-5god mislim i bili su samo s dva uporista..losi ko i prva ugradnja Edited March 29, 2015 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
Tomislav ST 0 Posted March 29, 2015 Točnije 98,17 kn sad sam pogledao ponudu što mi je dao Euro Daus (ovlašteni vw servis u splitu) i učvršćuju se u 4 točke Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 30, 2015 Da al dodaj pdv i onda je to 122,71 Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted March 30, 2015 Ici cu pogledati ovaj polo http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-1.4-oglas-14923402 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 30, 2015 Vidi jel zupcasti mjenjan. Godine su za izmjenu... Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted March 30, 2015 (edited) Nije mijenjan zupcasti i kocnice lose koce, inace auto se lijepo vozi i motor mirno radi, ima nekaj masnoce po motoru i tak ali to mi se cini sve normalno, dogovoriti cu se s majstorom da ga jos pogleda i vidjeti koliko bi se dalo spustiti ako mehanicar kaze da je u globalu auto dobar. Kak se krece cijena velikog servisa i kocnica za njega Edited March 30, 2015 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted March 31, 2015 Imas na volkswagen 4+ internet ljinku Share this post Link to post Share on other sites
tomek2203 0 Posted April 1, 2015 (edited) Veliki servis ti je oko 3500 kn . samo dijelovi . Naravno 9n3 1.4 benzinac Potrošnja ti je isto ako kod 1.8t gti-a tako da gradske vožnje če ti gutati pogotovo ako se voziš sa klimom kao ja stalno . Evo ti jedna usporedba za 200 kn euro super 100 napravim 300 km .. i nemožeš više da ga jebeš . Naravno komplet zupčasti sa svime kočnice ulje + filteri zadnje kočnice antifriz sviječice nabere se . Još ako moraš bobine one su mislim da sa izmjenom 400 kn po komadu imaš ih 4 .. Bolje to promjeni Akumulator promjeniš odma 800 kn + brisači su oko 350 kn Računaj na prvi servis da češ potrošiti oko 1000 eura sigurno . Barem sam ja tako . ali onda znaš da si miran sljedečih 100tkm. Edited April 1, 2015 by tomek2203 Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted April 2, 2015 Izmi fiat punto 1.2 8v 2001 2004 godina i sam vozis . Ako pukne zupcasti, stavis drugi i opet vozis Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 2, 2015 Erestor odi na 4+ kako sam ti i rekao. Tu imas cijene s ugradnjom i 2godisnjim jamstvom. Pod zupcastim imas cjenu i na tu cijenu treba dodat 3l antifriza nicro remen i njegov natezac. Cijene tih djelova su isto umanjene za auta starija od 4god. Ostale djelove ki sta su filteri rjesi s mestrom van servisa... Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted April 5, 2015 Dali skoda fabia iz 2005 1.4 55kw ima isti motor ko i vw ili je to ceski Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 5, 2015 Nepratim kilovate al taj ako je 16v onda je vag Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted April 6, 2015 Je 16v je, pogledao sam tu fabiju i nisam bas odusevljen na prvu, kada se otvara i zatvara cep poklopca gdje se sipa ulje motor mijenja okretaje i kada mu se zacepi dovod zraka nis se ne dogadja vjerojatno negdje vuce zrak sto bi i objasnilo cinjenicu da kada mu s lera naglo stisne gas prvu sekundu se zagusi prije nego okretaji skoce. uglavnom trebalo bi pogledati kod mehanicara u cemu se radi mozda je sitnica Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 6, 2015 Mora mjenjat zvuk... drugi se palit i check engine za takve poteze... Share this post Link to post Share on other sites