JuKi 0 Posted April 8, 2015 Long time no see! Pozdrav ekipa, moram priznati da sam tražio unaprijed po forumu ali nisam našao da je netko imao sličnu situaciju kao ja. Možda je nekakvo bezazleno rješenje do svaki savjet je dobrodošao.Prekjučer upalim auto normalno i odvezem se do odredišta. Tri sata poslije hoću da ga upalim no on vergla sa simptomima praznog akumulatora. Nakon 2-3 pokušaja paljenja odustanem te naravno, sat, kilomtera sat (trip) i sve ostale elektronske stvarčice se resetiraju. Dva sata nakon toga sam pokušao još jednom (znam, glupan) uz prethodnu provjeru struje u akumulatoru no lampica sa 12V ispitivača nije mjerilo snage tj voltaže ostale u akumulatoru. Nakon tog paljenja tj okreta ključa na poziciju kontakta, sve lampice na kontrolnoj tabli su počele blicati te da bi se nakon mog povrata ključa u početnu poziciju i vađenja ključa iz brave, upalili svi žmigavci te počeli konstantno svjetliti (to se pokazalo i na tabli). Izvadio sam sve osigurače povezane s žmigavcima no oni su i dalje svjetlili.Odspojili smo kleme s akumulatora te nakon par minuta ih vratili na akumulator. Žmigavci sad ne svjetle no opet isto ponovilo davanjem kontakta te su se žmigavci ponovno upalili i ne daju se ugasiti. Uglavnom, skinuo kleme i tako ga ostavio. RZnam, dug je opis no bolje da je detaljno nego previše kratko Ako je bitno, radi se o VW Passat, 1.9 TDI PD iz 1997 bez ikakve dodatne opreme osim centralno i daljinskog te ručne klime. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan1987 0 Posted April 8, 2015 (edited) Imam isti auto i dogodilo mi se isto sa žmigavcima ali samo na lijevoj strani. Problem bio u releju. Bar kod mene. Edited April 8, 2015 by Ivan1987 Share this post Link to post Share on other sites
JuKi 0 Posted April 8, 2015 Hvala Ivane, budem bacio oko sutra na taj relej Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted April 9, 2015 Imas kratki spoj negdje. Meni je na jednom non-vw auto to radio auto kad mi je bio alternator u banani i on je radio kratki spoj. To mozes i po mirisu skuziti, jer gdje je kratki spoj smrdi po spaljenoj gumi/plastici. Share this post Link to post Share on other sites
alagic.pasa 0 Posted April 9, 2015 Imas li ilakav alarm na njemu ili neku zastitu?? Share this post Link to post Share on other sites
JuKi 0 Posted April 9, 2015 Ono što znam da je daljinski aftermarket kao i "alarm". Jedino je daljinsko u funkciji dok za alarm sumnjam. Modul od daljinca i ne vidim ga nigdje. Jedino da pratim zvuk njegovih releja da bi ga našao. Ali ono kada su kleme spojene, radi. Share this post Link to post Share on other sites
JuKi 0 Posted April 12, 2015 Ekipa, hvala na savjetima no ipak je bio samo stari i dotrajali akumulator. Zbog aftermarket modula za daljinac i slabog napona, žmige su bile stalno upaljene i radile grešku unutar kompjutera (zbog modula). Nakon manjeg reseta i novog aku-a, sve radio kao inače.Još jednom hvala na savjetima i ovaj topic može u LOCK! Share this post Link to post Share on other sites