lepi_djura 0 Posted April 17, 2015 Pozdrav ljudi !! Molio bih vas za pomoć u koliko mi itko može pomoći. Problem je sljedeći...Vlasnik sam Golf-a 5 1.4TSI 125kW i imam problema sa hladnim startom. Sada kako je vrijeme sve toplije i temperatura motora ne pada ispod 12-15 stupnjeva, kada je auto prenoćio, pri paljenju u jutro motor trese i to poprilično. Zanimljivo je to da ako ga odmah nakon paljenja ugasim i ponovno upalim, više ne trese, kao da mu je prekinuta faza zagrijavanja motora pod čokom. Kada se motor zagrije sve ide ko podmazano, bez ikakvih problema jedino što znam osjetiti jako suptilne vibracije kada je auto u ler gasu. Promijenio sam dizne, svječice, bombine, komplet lanca za zatezačem i klizačima i jednostavno više neznam šta da radim. Izmjerena je kompresija cilindara, pregledane su bregaste osovine i sve je u tvorničkim okvirima i granicama. Pri paljenju nema nikakvih čudnih zvukova nego samo trese a ako ga ostavim da odradi hladni start pod čokom onda mi se pojavi lampica motora koja žmiga i motor kao da će da se ugasi. Da li je moguće da software u računalu nije dobar, da li je kvar možda u regulatoru bregaste osovine? Ljudi pomagajte u koliko ste imali iskustva sa ovakvim problemima i ovim motorom !! Unaprijed vam se zahvaljujem !! Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 17, 2015 A koju gresku daje kad vec lampica zmiga.Jel mestar to vidio na svoje oci...i s upaljenom diagnostikom? Share this post Link to post Share on other sites
lepi_djura 0 Posted April 17, 2015 Javlja grešku nepotpunog sagorijevanja u cilindru, neznam točno koji je kod greške. Ali lampica se pali samo kada ga ostavim da tako radi pod čokom,a motor pod čokom radi na 1200 okretaja, a u koliko ga odmah ugasim i ponovno upalim motor radi na 800 okretaja ko da ništa nije bilo...znači, ako ga ostavim da radi pod čokom i ako se pojavi lampica, greška ostaje u računalu, a ako ga odmah ugasim i ponovno upalim sve radi najnormalnije i nema greške. Jel moguče da zeza software? Auto je bio u ovlaštenom servisu i oni više nemaju ideju šta bi moglo biti... Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted April 17, 2015 Ako ima prekid izgaranja i zamijenjene bobine.,svijecice i dizne 90% da je puknuo klip ili da zafrkava varijator usisne bregaste Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 17, 2015 Puknut klip manja kompresija tak da su to mogli lako provjerit plus sto bi stalno cudno radio. Share this post Link to post Share on other sites
lepi_djura 0 Posted April 18, 2015 (edited) Ako ima prekid izgaranja i zamijenjene bobine.,svijecice i dizne 90% da je puknuo klip ili da zafrkava varijator usisne bregaste Možeš li mi molim te napisati kataloški broj tog varijatora usisne grane ili da mi objasniš šat bi to bili i gdje se nalazi... Puknut klip manja kompresija tak da su to mogli lako provjerit plus sto bi stalno cudno radio. Puknut klip?? Kompresija cilindra je u tvorničkim granicama i okvirima a motor trese jedino na hladan start. Kada se zagrije radi ko Singerica, normalno vuče, ima snage , dostiže maksimalnu brzinu, potrošnja je odlična, eko test je kao u novog vozila...zar ne bi motor trokirao da je puknut klip?? E da...kada je bila zima i vanjske temperature oko 0C stupnjeva a temperatura motora oko 5C stupnjeva hladni start je bio u redu. Ova situacija se pojavila sada kada je toplije vrijeme. Edited April 18, 2015 by lepi_djura Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted April 18, 2015 Samo odgovaram na predhodni post da puknut klip ima druge trajne simptome Share this post Link to post Share on other sites