0
B5Ivan

Ugradnja novih zvucnika

Recommended Posts

Ovako, sutra idem po nove zvucnike, pa me zanima sljedece: 1.promjer starih zvucnika je 14.5 cm, znaci nove zvucnike trazim pod 13cm?

2. Hoce li biti problema kod ugradnje zvucnika, hoce oni sjesti umjesto starih bez nekih velikih modifikacija

3. Kako trebam spojiti konektor na zvucnike jer trenutni imaju neki jack koji se ubode u onu plastiku izvana.

Molio bih odgovore. Hvalaa :)

Auto je Passat b5.5.

Cudna dimenzija... ajde premjeri dijagonalu, promjer od rupe do rupe gdje se sarafaju.

Sumnjam da je 14.5 kao sto i kolega kaze. Mjeri se promjer najveci, ne promjer samog zvucnika nego i ono malo oko njega.

Ako kupis dobru dimenziju nece bit problema kod ugradnje.

Najbolje zalemit zice na zvucnike, najbolji spoj i najjednostavnije po meni. U tom jacku imas normalni plus i minus, odsjeci ga i zalemi za plus i minus na zvucniku i miran.

Edited by Tomislav Kt

Da, sad sam mjerio i ima 16.5 od od onih sarafa. Znaci nece trebat nikakve nove adaptere za zvucnik kupovat da bi sjeo?

Treba adapter, jer zvučnici u orginalu imaju adapter:

Slika:

SAM_2206.jpg

nemam sliku s boka ali mislim i da se vidi iz ove slike da je zvučnik u "kutiji", inače promjer je 16,5 cm.

Pozdrav, da malo ukradem temu.

Dakle, do sad sam imao 13ice umetnute u kontrolnu tablu (kokpit) i usmjerene direkt u sofersajbu, iza na polici 6,5" i u gepeku subwoofer. Sad bih metnuo naprijed dvosistemce (u vrata 6,5" a u kont.tablu tweeter) pa sam htio pitati ima li kakve veze ako umjesto prilozenog tweetera nastavim koristiti dosadasnje 13ice ili zbog skretnice bolje maknuti 13ice i metnuti prilozeni tweeter.

Naravno svi zvucnici su magnatovi pro power, tak da je ovo malo budget audio sustav :D

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

0