0
Ivo_022

Fućkanje u 1.0&1.4 8v MPI motorima

Recommended Posts

Znači, motori iz Pola 6n2/6kv, Lupa/Arose... 2000/2001-2005g. U mene je 1.4 8v, zafućka samo zimi, kad je motor potpuno hladan, i kad se naglije ubrzava, ili preleti preko rupe. Ima u videu ispod to fućkanje:

počinje na 1:47 i traje do 2:15. Na 2:10 prelazi preko neravnine, zafućka.

1) Može fućkat zbog napuknutog crijeva za odzračivanje tj. višak ulja ?

2) Brtve na kučištu filtera zraka / klapne gasa ?

3) ????

:halo

lupo 1.0 sa skodinim motorom ( sa lancem) to radi

i lupo 1.0 MPI takodjer to radi , a motori nemaju veze jedan sa drugim.

Nikad nisam otkrio sta je to...

sumnjao sam na servo bubanj od kocnica

Kod mene identičan zvuk. Rano proljeće/kasna jesen, kada je vani malo hladnije, par stupnjeva u plusu. Hladan motor ali bez naglih ubrzavanja, na nekih cca 70km/h - 2000 okretaja. Jedino što kod mene fućne samo jednom kratko nakon prvih nekoliko kilometara, taman kad iz grada izađem, prešaltam u 4-tu i nakon 50-100 m fućne. I nakon toga više ne. Isto tako mi se čini i da je zvuk malo tiši jer koji puta ga jedva čujem.

I da, auto je golf 3 tdi, tako da očito nema veze je li benzin,dizel, lanac, remen, turbo ili ne. Ovaj servo bubanj po tome ima sve više logike. Jedino mi nije jasno kako i zašto, ne razumijem se dovoljno jbg. Izgleda da će ostat misterij.

Zaboravio sam dodat da kod jačeg naleta vjetra isto znao zafućkat, hladan motor, u normalnoj vožnji, znači 4. brzina , 60km/h.

Edited by Ivo_022

Nedavno sam skidao kučište filtera zraka, i fućkanje (kao ono iz videa) se ponovo pojavilo nakon prve jutarnje vožnje. Definitvno ima veze sa crijevma za odzračivanje ili brtvom na kučištu filtera zraka.

Može li ovakav PCV ventil fućkati?

image.jpg

0