hugo 0 Posted June 8, 2015 Poštovani, Kupio bi navedeo vozilo 2010. godina 169.000km, pa me zanimaju troškovi održavanja, kvaliteta motora, potrošnja, cijena servisa i sl?. Tražim sličnu temu na forumu pa nikako da pronađem. Da li ima možda netko tko prodaje ovdje na forumu takav Passat.!? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted June 8, 2015 Motor je fsi i ne ide plin na njega. Tj moze se cak i staviti ali se ne isplati jer uvijek trosi benzin i motor ne traje dugo navodno. A za odrzavanje ima vecu cijenu nego za dizela jer ide vise ulja imas vece kocnice i sve je opcenito skuplje nego za neki manji motor. Za to tociti i voziti kako treba stvarno trebas imati para jer ako ces ga voziti ko baba onda bolje kupis dizela. Naravno ako radis 5000 km godisnje onda nije ni tocit problem... Share this post Link to post Share on other sites
hugo 0 Posted June 8, 2015 Motor je fsi i ne ide plin na njega. Tj moze se cak i staviti ali se ne isplati jer uvijek trosi benzin i motor ne traje dugo navodno. A za odrzavanje ima vecu cijenu nego za dizela jer ide vise ulja imas vece kocnice i sve je opcenito skuplje nego za neki manji motor. Za to tociti i voziti kako treba stvarno trebas imati para jer ako ces ga voziti ko baba onda bolje kupis dizela. Naravno ako radis 5000 km godisnje onda nije ni tocit problem... Koji mu je interval promjene ulja.,šta 15000km?? Jel ima veliki servis?? Ja radim godišnje 25000-30000km, brijem da bi mj trošio oko 2000kn na bengu što mi se čini izlazi iz moji okvira... Share this post Link to post Share on other sites
zvonimir 9 Posted June 8, 2015 Naravno da ide plin. I ne troši benzin uvijek, samo pri paljenju i dalje radi kao svaki drugi plinaš. Samo na plin. Naravno govorim o uređajima sa ubizgavanjem plina u tekućoj fazi kroz original benzinske dizne (Vialle LPdi, Prins Liquimax i slični). Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted June 8, 2015 Imao sam taj motor u audiu a6. Po meni grozan, a sad me moze popljuvati ko god hoce. Uzeo sam ga sa cca 150.000 i napravio nekih 50.000. Puno trosi ali stvarno jako puno, bilo je masu problema sa svjecicama i bobinama, pa mi je mjesao ulje i gorivo u karteru, odrzavanje jako skupo cak i najosnovnije. Ako se palis na v6 ok, ali ja ga vise nikad nebi uzeo... Btw Poslje sam uzeo mercedesa 5.0 v8 koji trosi upola manje... A ide neusporedivo Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted June 8, 2015 A6 nema takav motor. Veliki servis... pa nema remen kao dizel iz usporedbe... dakle dizelu je remen cca 1800/2000kn svako 120tkm a tebi samo micro remen i eventualno vodena pumpa. Od benzinaca najbolja opcija a da traje. Ulja ide nepunih 2l vise neg u dizela... Definitivno najbolji motor za pasata kao sta je kod dizela 1.9... Share this post Link to post Share on other sites
luka01 0 Posted June 9, 2015 ima u audia 3.2 fsi al passat nije 3.6 fsi ovi noviji Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted June 9, 2015 Passat je 3.2 vr6 a audi je 3.2 v6 Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted June 9, 2015 Imao ga je jedan covjek u brodu,crveni 3.2 V®6 Napravio je oko 250 000+km bez problema nekih vecih,prodan je u karlovac koliko znam Share this post Link to post Share on other sites
hugo 0 Posted June 11, 2015 (edited) Za ovog passata iz Sl Broda znam...pratio sam ga na njuskalu.Cijena je bila 8000 eura...brzo se prodao sto je cudno. Nije da se sad palim na V6,sta bi se palio.,nego cisto ta kombinacija motora i auta mi je odlicna. Da je potrosnja u gradu oko 11l jos mi je to ok ali 14l mi je previse... Ovaj passat je u igri... http://www.njuskalo.hr/auti/vw-passat-4motion-v6-dsg-autozubak-neostar-oglas-12028928 Daju mi za moj 407 40000kn i ja bi jos trebao nadoplatit 50000kn. Edited June 11, 2015 by hugo Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted June 12, 2015 Mislim da to nije njegov volan ima noviji model km sata a stari tip volana i to jos bez funkcija Share this post Link to post Share on other sites
luka01 0 Posted June 12, 2015 da ovo je stari model volana mislim da su poslje 2008 imali noviji model volana Share this post Link to post Share on other sites
hugo 0 Posted June 12, 2015 (edited) I meni je bilo cudno...ma nesto konstantno seruckaju...ponasaju se kao da kupujem kilu banana pa on "kao sta uopce ista pitam uvezi auta" kad daju garanciju godinu dana. Nisu mi htjeli dat broj sasije a ni povijest servisa.,kazu da dodem pa ce mi sve reci... Sve mu se cini da je neka muljaza. Ps.Cak su mi ove kontrole od klime cudne jer su se ugradivale u starije modele. Edited June 12, 2015 by hugo Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted June 12, 2015 I meni je bilo cudno...ma nesto konstantno seruckaju...ponasaju se kao da kupujem kilu banana pa on "kao sta uopce ista pitam uvezi auta" kad daju garanciju godinu dana. Nisu mi htjeli dat broj sasije a ni povijest servisa.,kazu da dodem pa ce mi sve reci... Sve mu se cini da je neka muljaza. Ps.Cak su mi ove kontrole od klime cudne jer su se ugradivale u starije modele. Ma čim se tako ponašaju, mora biti sumnjivo, nebi ja to bez detaljne provjere uzeo..... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 12, 2015 Ako je 2010, fali Climatronic i volan Share this post Link to post Share on other sites
hugo 0 Posted June 12, 2015 Da iz 2010. god je 28.07.2010. prva registracija... Pogledajte ova dva za manje love, ista oprema, i noviji volan i climatronic. http://www.neostar.hr/rabljena-vozila/detalji.aspx?uvjet=4077 http://www.neostar.hr/rabljena-vozila/detalji.aspx?uvjet=4073 Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted June 12, 2015 Jesu to nekadasnji presretaci? Share this post Link to post Share on other sites
hugo 0 Posted June 12, 2015 Jesu to nekadasnji presretaci? Mislim da ne ... Čini mi se da su to od gradske uprave Grada Zagreba. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 12, 2015 (edited) Tocno. Ma vidi, taj gore passat nije karambol ili nesto nego je netko iskoristio priliku i zamjenio volan i klimatronik. Edited June 12, 2015 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted June 12, 2015 Vidi ti grqdsku upravu... v6 passati se voze... za popizdit Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted June 12, 2015 ta neostar garancija pokriva samo 40% od kvara.znam čovika koji je uzeja golfa6 i crkla mu dizna i od nekih 5 tisuća kn je platija oko 3tisuće on, ostatak neostar. i nisam virova da ne pokrivaju sve pa mi je izvadija ugovor di piše da pokrivaju samo 40% troškova(šta nije ni on skužija nego tek kad se pokvarilo pa ih je zva,ondasu mu objasnili) Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted June 12, 2015 (edited) Sve ti je to proracunato kako da i u plusu zavrse sa tim jamstvom. Naprave si prometa u servisu a tih 40% ostatka su uracunali u cijenu auta (posto su auti sa jamstvom skuplji cca 1000 eur) Edited June 12, 2015 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted June 12, 2015 Nisam upucen u njiho u nabavnu cijenu ali tih 60% sta platis toliko njih to kosta a ovih 40% je inace vjerovatno njihova zarada... Share this post Link to post Share on other sites