1 1
RoMario44

Cocpit sprey i sredstvo za održavanje guma?

Recommended Posts

Eto zanima me Vase misljenje koja sredstva najbolje uzimate a da nisu preskupa...

recimo ja sam uzimao kokpit neki jagoda 20 - ak kuna a za gume uzimam glicerin pomjesan sa vodom, sad me zanima kakvog je ono crnilo za gume od alfa... proizvođača..?

hvala

Dobro je. Nekada sam koristio i nije lose.

Ja koristim nigrin pjenu. Ima u kauflandu.

Za cocpit koristim meguiars interior detailing a za gume ili crnilo ili meguiarsov gel..

Crnilo za gume od Meguiarsa a kokpit sprej uopće ne koristim. Mrzim te sprejeve, pogotovo s tim kojekakvim umjetnim mirisima..

Ja isto mrzim te sjajne gluposti.. Ovo sta imam mi je zato super, ocisti prasinu, nije masno i nema mirisa..

Ja uzimam od sonaxa za sjaj guma i super je ....drži zbilja dugo...a što se tiče za element tablu....djevojka je nekim maramicama išla brisat.....:SS i ostalo je 20498898294 trag na ploči pa sam kupio isto od sonaxa nema mirisa i očistio sam super....

Za kokpit ništa, eventualno ako je prljavo onda obrišem vodom. Za gume koristim sunčev sjaj za kokpit :lol2 ne sjaji se al da neku lijepu boju i ne kupi se prašina na njima

Kokpit brisem suhom ili vlaznom krpom,bez ikakvih sprejeva,a gume glicerinom vec godinama,1L glicerina(30kn) i pomjesam ga s litrom vode,i imam 2god s cim meljat

Istu metodu što se guma ti će koristim godinama, samo glicerinom i ničim drugim. To je bio savjet iz Auto klub časopisa i po meni najbolja isprobana metoda koja gumi daje svježinu i elastičnost. No, to je moje osobno iskustvo i ako netko koristi drugačije, njegov izbor.

Što se kokpita ti će sve manje mi je do nekih sprejeva a sve više krpa, voda ili eventualno neko blago sredstvo za skidanje masnoće poput likvija ili slično.

Kakvi bakarači. Glicerin cepic izlijes u manju količinu sirupa za radit sok. Eto ti veselja dok ne padne kia. Isprobano i traje... ?

Gume definitivno megs ili gyeon tyre, skuplje ali kad jednom isprobas onda vidis razliku izmedu toga i glicerina ili razlicith alfacare i slicnih crnila.

Meguairis gel, kupio ga prije 4god i jos ga imam, a mazem 2 seta guma...

I najbolje sta nakon 2 do 3 pranja auta guma se i dalje sjaji...

Glicerin nako par dana se posusi na suncu...

Meguiars je daleko najbolji! Ja jednu bocicu imam vise od godinu dana,a isto 2 seta guma mazem. I kao sto Spoky kaze,gume i nakonp ar pranje su i dalje crne. Jos ako namazes danas jednom,pa opet sutra, 2 tjedna si miran..

Takodjer mazem s meguiarisom daleko najbolje i traje cudo jedno. Kupio sam vecu onu bocu i isplati se jer ce trajati godinama.

Za kokpit koristim običnu vlažnu/suhu krpu, ali povremeno prijeđem i sa Nigrin pjenom - ima neutralan miris. Gume na kotačima sa najjeftinijim sredstvima (crnila za gume) iako bi se mogao vratiti ovoj metodi sa glicerinom. Gume na vratima kao i plastične dijelove poprskam i prebrišem običnim Silikom sprejem.

Za kokpit koristim već 10 godina od sonaxa matt efekt onu tekućinu koju naneseš spužvicom i prebrišeš suhom krpom. nema sjaja i odlično obnovi materijal.

za gume koristim Meguiarsov gel, vrlo zadovoljan... kokpit prvo prebrišem sa mikrofibra krpom, pa za čišćenje pjena Meguiars Dash&Trim Foam i na kraju maramice Meguiars supreme shine wipes, ako želim sjaj :D

Za kokpit koristim plak 2r. Nema nekog sjaja i dugo traje.

A za gume sam neko crnilo koristio iz Auto Kreše.

Za gume koristim neko crnilo iz interspara,kosta 15kn,traje mi oko 7,8pranja,jer ga ne stavljam svaki put. Dode u spreju,neznam kako se tocno zove,al je dobro. Jednom poprskas i dva puta nakon toga mozes oprat auto i gume ono i dalje stoji,ne sjaji se ko prvi put,al gume izgledaju ko nove.

Glinom se ne polira, glinom samo ocistis lak prije poliranja, voskanja ili sto vec radis.

Nisam koristio ove s linka, ali radije bih ti preporucio meguairs clay kit. Za ove s linka nisam siguran hoce li matirati lak ili ostaviti holograme.

Meguairs mi odlicno ocisti i ne ostavi nikakva ostecenja, dok mi je primjerice gyeon ostavljao holograme koliko god lubrikanta koristio.

Uglavnom najvaznije kod gliniranja je da ti povrsina uvijek bude mokra da glina klizi te da ja redovito prelapas kad pokupi necistocu

Možda nevezano za ovu temu al da se ne otvara nova

Da li je netko pokusavao s glinom ispolirati auto ? Mislim konkretno na ovo:

http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.520.029

Glina ti nije za polirat auto nego za pripremu laka prije poliranja..

Prije poliranja moras ocistit lak od kontaminacije.. Najbolje ga je proc sa iron x-om pa sa glinom, tek tada idu na red paste i voskovi..

Aha! Znači u tome je stvar. Zato i piše dolje u opisu "Glinom očiščeno vozilo navoskajte sa Meguiar’s Cleaner Wax or Tech Wax™ 2.0 za briljantan sjaj i zaštitu. "

Hvala dečki, ako može još jedno pitanje, šta preporučujete za dobar sjaj laka.. Glina + vosak ili pasta srednje granulacije (sa ili bez gline?)?

Sve ovisi u kakvom ti je stanju lak, treba ispolirat sve swirlove i dovest lak u cim bolje stanje pa onda vosak..

1 1