0
kostolomac_cro

Eko test Golf V

Recommended Posts

Eko test mi je užasno loš, prošle godine bio na mjerenjima 0.20 ( max dopušteno 1.50 ).

I sada mi na tehničkom na 3 mjerenja pokaže 3.0 i dvaputa oko 2.0 .

2.0 TDI je motor, 221k km, prva turbina i dizne gore.

Auto normalno vuče, normalno mi troši, u biti sve normalno radi osim taj problem sa eko testom.

Prije nekih cca 2 mjeseca sam bio na kompletnoj dijagnostiki i nije bilo aposlutno nikakve greške koje bi pokazivala.

Sutra sam naručen na servis pa nek se ''igraju'' s njim.

Jel moguće da su dizne u pitanju, turbina možda ili koja cijev začađena pa treba temeljito čiščenje ?

Baš me zanima što će u servisu ''otkrit'' , s obzirom da sam danas bio tamo moguće da su dizne, iako ne volim takva ''pogađanja''

Probaj ga za pocetak na nekoj otvorenoj cesti dobro propuhat pa vidi onda.

Jbt pa kako toliki skok ja na prosloj regi imo 0.04 prosjek a na ovoj zadnjoj sam imo 0.08 a imam 270k na satu. Aj ako otkrijes sto je bas napisi da znamo ako nam se desi

Probaj ici drugdje na eko test mozda im sonda ne valja

Prvenstveno tdi treba povremeno ispuhat...ja sam cuo takve nebuloze da je to strasno tipa drzi ga pol sata u 2. brzini na 80 itd...

trebao si auto otic zagrijat i ispuhat dobro jer mijenat dizne itd je nepotrebno. Mozda ti je usis itd pun garezi od EGR ventila ako se vozis laganim tempom

Edited by Luka_DSG

Da bi se auto dobro ispuhao nije potrebno samo ga vrtiti na maks nego treba biti pod opterecenjem, dakle samo ful gas na ravnom gdje je opterecenje najvece ili naravno neka duga uzbrdica pa brzina nize i opet ful gas. Druga brzina i 80kmh je kujac, to samo vrtis motor koji se zapravo ne muci, ni turbina ni nista, samo se glasno vrti.

Dakle nije bitan broj okretaja motora nego opterecenje a to se postize najlakse ful brzinom ili uzbrdicama kojih nema toliko pa prva varijanta je najbolja.

Edited by projektilski

Bas to, ali to je kratkotrajno, zato je prazan autoput i 10+ km na full brzini najbolje za propuhati

Vidjet ću sutra što će napravit i svakako ga ''ispuhat'' pa ponovo napravit eko test i tek onda na tehnički.

To sa mjenjanjem dizni mi je samo tlak diglo,dok mi je rekao glavni mehaničar u ovlaštenom, dugo ga znam pa mu nisam htio ''solit'' pamet.

Ma hebe me sad što mi je auto neregistriran iako imam osiguranje, pa mi je riskantno ići na ac, al očito mi neće biti druge.

Znam dionicu di je skoro prazno pa ću ga tamo ''ubit'' :lol2

Ma ne dimi mi baš nešto vidio bih, pogotovo kad jače stisnem pogledam dal ima dimne zavjese :grrr

Ostavljen u servisu, pa nek se ''igraju'' s njim. Možda nešto otkriju......

Inače pitam dal su imali kakvih iskustva oko toga da neka petica nije prolazila eko test, i ništa do sada, očito sam prvi :lol2

Tehnički riješen, minimalno zacrnjenje je bilo sada na novom ispitivanju.

U servisu mi skinuli sve cijevi i očistili , isto tako i turbinu, nakon toga otišao ga ''ispuhat'' i pravac na tehnički.

Nikada nisam cuo da 2.0 tdi nije prosao eko test, to je do vozaca jer ga nije dobro zagrijao ili ga davi po cesti a se zagusio,kakvo ciscenje cijev?i turbine pa da ga zafrkava turbina bacao bi u safe mode

Auto se vozi barem 2-3 puta tjedno na relaciji Čk-Zg, tako da zagušenje nije moguće nikako.

Servis ima neku specijalnu tekućinu za čiščenje cijevi i turbine.

Auto je bio zagrijan prije nego sam išao na teh., ali je bila gužva i tek nakon cca 2h sam došao na red,a do tada se već ohladio i nije mi bilo na kraj pameti da bude problem sa eko testom.

Dok baci u safe mod onda je već kasno, poslije toga samo trebaš dobro zavuč ruku u novčanik.

Nikada nisam cuo da 2.0 tdi nije prosao eko test, to je do vozaca jer ga nije dobro zagrijao ili ga davi po cesti a se zagusio,kakvo ciscenje cijev?i turbine pa da ga zafrkava turbina bacao bi u safe mode

Tko god je remapirao, pogotovo ako mapa nije idealna, ostavlja dimnu zavjesu iza sebe.

Neznam za to ciscenje al hajd...

A čuj, nisu svi ovlašteni isti, niti isto rade ( a vjerovatno bi trebali ) .

Da sam otišao negdje drugdje vjerovatno bi rekli, trebaš novu turbinu, dizne itd.... :lol2

E da zaboravio reć, neka poluga je bila zaštekala na turbini pa su to kao ''odblokirali''.

Jer mi je bio čudan zvuk kad se da jači gas i onda se pusti. Nakon toga se čulo neko kao ''struganje''.

A to jedino primjetiš kada je hauba otvorena i i stojiš pokraj motora kad se dodaje jači gas pa se pusti.

0