RoMario44 0 Posted August 14, 2015 Auto je star 4 godine, 2.0 TDI, u Njemačkoj kupljen i napravljena tamo izmjena ulja Castrol Edge Professional Longlife III 5W 30.... piše u servisnoj knjižici slijedeća izmjena ulja za 30 000 kilometara.... u Autozubaku kažu zbog loše kvalitete naših goriva i načina vožnje izmjenu napraviti na 15 000...? U dvojbi sam, što napraviti....? Što bi Vi napravili da ste na mome mjestu....? Hvala Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted August 14, 2015 Ja radim svakih 10, 4-5 litara ulja i filter ulja me ne kostaju toliko puno da si ne mogu to priustiti a vjerujem da je puno bolje za motor. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted August 14, 2015 Isto mijenjam svakih 10 tkm ili godinu dana.. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted August 14, 2015 Ja na 15k km mijenjam. To mi je otprilike jednom godisnje. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 14, 2015 Prije 15000 nema potrebe Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted August 14, 2015 Ja zamijenim oko 10,jer ne predjem godisnje vise od toga.. Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted August 14, 2015 Prije 15000 nema potrebeNe bi se bas slozio, pogotovo kad auto ima vec neki km mislim da ima potrebe, ali ako i nema za 200-300 kn sta me ispadne vise na 30tkm neka ulja i filtera... Share this post Link to post Share on other sites
Sushi 0 Posted August 14, 2015 Na svojim autima uredno svakih 10 tisuca km mijenjam ulje i filtere. Dok je recimo sluzbeni Kangoo 2014.-a godina imao servisni interval 30 tisuca km. Niti ja niti decki iz rentacara se nismo mogli nacuditi tome. Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted August 14, 2015 250 kuna me ispadne ulje i filter, izmjena svakih 10 000km (tj. 2 puta godisnje) Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted August 14, 2015 slobodno prijeđi na "naš" fiksni interval zamjene ulja: jednom godišnje ili 15 tisuća km. što prije nastupi. i nije potrebno stavljati to preskupo longlife ulje. samo uzmi neko specifikacije 507.00 i to je to Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted August 15, 2015 Ok hvala na savjetima...al mi sad nikako jasno zato ga je svabo radio u ovlatenom vw na 30 000 km? Kakve su im to fore...i da auto je star 4 godine Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted August 15, 2015 zato sto njihovo gorivo je kvalitetnije od naseg i moze na longlife ulje ici 30.000 Share this post Link to post Share on other sites
T o m a 3 Posted August 15, 2015 (edited) Može i kod nas, imaš šestica sa servisima uredno rađenim na 30 tkm Edited August 15, 2015 by T o m a Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 15, 2015 (edited) U svaba ti je garancija 2god a u nas 4 a kao lose nam gorivo. Gorivo uopce nije lose za skratit interval. To je stvar uvoznika tj mreze servisera al recimo firme koje imaju aute na lizing (ne sve) aute odrzavaju po uputama proizvodjaca tj sto manje ulaganje u auto. To je 30tkm il 2god a npr f zraka goriva svako 60tkm... Osobno, sve svoje servisiram na 10tkm (svi filteri svako 20tkm) a koristim bas taj ll3 i bolji od npr edge-a 505-01 (sead mi je pd audi klasika b.pumpa polo benzinjara) Edited August 15, 2015 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted August 15, 2015 To sam si i mislio jer vozilo je bilo vlasništvo firme pa su zato vjerojatno i radili servisne intervale na 30 tis. km.... Da je bilo u vlasništvu fizičke osobe vjerojatno bi se to radilo češće, ma da u uputama proizvođača što je netko gore spomenuo piše da se radi na 30 tis. km i to baš Castrolovo ulje... a ne znam bit će reda napravit ga na 15 tis. km budući se bliži taj interval auto ima 144 tis. km i vidim po servisnoj knjizi da je servis rađen uvijek na svakih 30 tis. km svaki drugi put ulje u kočnicama...itd Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted August 15, 2015 Kod renaulta je na 40 000. Imamo par mastera od jedne firme i drzu se toga. Nakon 20 000 pa do 40 000 3 litre ulja se nadolije Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted August 15, 2015 40000km? Klasa optimist u Renaultu ocito Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted August 15, 2015 A sto ces. Oni se toga drzu po planu odrzavanja i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted August 16, 2015 Nije mi jasan proizvodjac... Stvarno imaju neku studiju gdje se to pokazalo kao ok kilometrazom izledju dvije izmjene ulja? Share this post Link to post Share on other sites
STRIKO 0 Posted August 16, 2015 Gradska vožnja. I otvorena vožnja i interval o 30 tisuća nije jedno te isto Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted August 16, 2015 To sam si i mislio jer vozilo je bilo vlasništvo firme pa su zato vjerojatno i radili servisne intervale na 30 tis. km.... Da je bilo u vlasništvu fizičke osobe vjerojatno bi se to radilo češće, ma da u uputama proizvođača što je netko gore spomenuo piše da se radi na 30 tis. km i to baš Castrolovo ulje... a ne znam bit će reda napravit ga na 15 tis. km budući se bliži taj interval auto ima 144 tis. km i vidim po servisnoj knjizi da je servis rađen uvijek na svakih 30 tis. km svaki drugi put ulje u kočnicama...itd https://en.wikipedia.org/wiki/Brake_fluid Ne kaže se ulje u kočnicama nego tekučina u kočnicama. Kočiona tekučina ili ti Break fluid i gotovo. One se mjenjaju svake 2 godine. Gledaj točno kako prijašniji vlasnik održava servisne intervale po godinama. Netko može u dvije godine voziti 20.000 a netko u godini 30.000. Prije će na instrumentalnoj tabli javiti interval godina nego kilometraža. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted August 16, 2015 Senzor razine ulja i xy parametara iz ecu-a kao mjere kvalitetu ulja i na osnovu toga pali se upozorenje... znaci nije fixni neg flexibilni interval la tako ako je vozeno po gradu (temperature paljenja gasenja motora,regeneracije) serv interval se moze upalit i na 20i na 30tkm... Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted August 18, 2015 Ok hvala svima sve jasno. Napravit cu ga na 15. Ali se pojavila jedna nejasnoća,kod nas u Požegi nigdje nema CASTROL EDGE PROFESIONAL LONGLIFE III 5 W 30 kakvo je ulje sipano u vozilo vec isto takvo samo longlife 04. Sto sada napraviti,svi se kunu da je to sve isto sto i vjerujem jer je oznaka 507.00 ali me pati sto bi najradije bas takvo ulje kakvo je stavljano do sada u Njemačkoj. Molim stručna miljenja! hvala ekipa Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted August 18, 2015 bitno da zadovoljava specifikaciju. nije ni bitna marka toliko Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted August 18, 2015 Sta znači i koja je razlika longlife 3 i 4...? Share this post Link to post Share on other sites