2 2
RoMario44

Izmjena ulja na novom TDI...na 15 ili 30 tis. ?!?

Recommended Posts

Bitna je norma ulja... dakle 507.00

Taj edge je vjerovatno uljevan u servisu... na poslu ga i ni uljevamo (ima vw oznaku na pakiranju)

Imas slx prof. ll3 i ima ti iste norme....

Najbitnije da gledati specifikaciju VW 504.000 / 507.000 sa ACEA C3 normu. Dakle bilo koja marka ulja LongLife 5W30 sa C3 normom. Imaš Castrol Edge FST, Mobil 1 ESP Formula i Shell Helix Ultra AV-L

Ma znam al posto je dosad sipano to castrolovo longlife III onda bi njega i dalje al me buni malo to sto kod nas ima samo to longlife 4 pa me to zanima sta je to longlife i koje je bolje,jače tri il četiri ne znam kak to ide kod tih ulja...

Slaba ti je ta butiga.... mora postojat ll3 a proguglaj sta je 4 a sta 3 Ugl ako bas zelis to ulje onda potrazi u drugoj trgovini....

Ma znam al posto je dosad sipano to castrolovo longlife III onda bi njega i dalje al me buni malo to sto kod nas ima samo to longlife 4 pa me to zanima sta je to longlife i koje je bolje,jače tri il četiri ne znam kak to ide kod tih ulja...

Pogledaj https://www.google.hr/search?q=linglife+4+oil&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=8PrUVbWaKIjzUN2wkYgB#q=longlife+4+oil

Je li jasno?

Očito da ne gledaš specifikaciju norme na uljima. Tebi je bitno da vidiš velikim slovom naziv ulja.

ma gledam ja specifikaciju opet ponavljam da mi je jasno da je najbitnija ova oznaka 507.00 ali nisam upućen u to longlife 3 i 4...pitam Vas dal tko zna zato su dosad u ovlatenom u Njemačkoj sipali ovo longlife 3 a kod nas ga nema vec cetvorka,taj dio mi nije jasan. Kolko kuzim po googlu sad ispada da je taj longlife 4 većinom za bmw ili....

Ali naao sam na netu ima za narucit 70-ak kn litra tog bas longlife tri sto mi treba pa cu tako rijeit problem :-)

Nije bitno koja marka i drži se do provjerenog Castrol, Mobil i Shell. Mada je Shell dosta povoljan nego Castrol i osrednje Mobil.

Prati cijene i razumjet češ.

Najbolji su ti Mann filteri, a nije ni loš Mahle koju standarno ugrađuje u Audi.

Druga manje zvučna imena izbjegavam.

Najskuplje, ne najkvalitetnije.. ??

A brate ako mjenjas filtere svakih 10-15 tisuca ili godinu dana,ne moras se uopce sekirat oko toga.. imas 3-4 marke i uzmi jedan od tih, Mann, Mahle, Filtron, Bosch.. sve sam ih koristio i nikad nikakvih problema ni s GTI-em ni s ovim dizelom.

Inače OEM za VAG vozila (uz Mann, Knecht i Mahle ...) Drži se pijana plota za njih.

Filtron=govno

Fram i Purflux (ide najviše u vrancuze) - Low-cost od Sogefi grupe originalno za "treća" tržišta ..

@Vlaho

Bosch više nije nekad bio. Sva proizvodnja prebačena u Kini.

Jesi naučio što znači OEM? :D :D

Zasto je filtron govno? Isto se koristi u nekim oem dijelovima. Golf 5 filter zraka oem vw zig a pored filtron.

Zato! Filter zraka je OK, ali ulje i gorivo SMEĆE. Konkretno filter ulja, ima osjetno manje rebara za filtriranje i nekako izgledom je "jadan".

Jesi li ikad rastavio i vidio ono što je popustilo?

Mahle, mann, bosch. Tim redosljedom ih ja tražim. I da, meni servis ide na 22000 (auto računa sam, ovisno o režimu vožnje ali se gotovo poklapa sa stanjem na tabli) ali za moj duševni mir, mjenjam svakih 15000. Na svakom autu.

Ufi vam je isto u orginalu ;)

UFI je ono što tvornica trpa unutra.

Filtar je zapravo bezobrazno skup jer je samo uložak no UFI tvrdi da je specijano razvijen za TDI mašine i 30.000 km intervale .... nije papirnati nego nešto kao GORE membrana.

Moj sljedeći izbor

Fiter zraka: Mann/Mahle

Filter kabine : Mann/Mahle sa aktivnim ugljenom da netko ne pomisli da štedim ;) Da je obični i pod uvjetom da mjenja dvaput godišnje.

Filter ulja: UFI

Filter goriva: UFI

Ufi je i f nafte a i ulja.. pa i benge.... dok je za klimu sad i valeo u novijim vagenima....

Ima negdje na yt lik je secirao 20ak filtera pa eto kome je dosadno.... :)

Aj da ne otvaram novu temu. Dosad sam sipao dizel euro 4 normu, medjutim na istoj pumpi je ukinut kao vie se ne proizvodi i od sad je euro 5 norme. Da li mogu to sipati bez problema 1.9 pd motor bez dpf

Ufi je i f nafte a i ulja.. pa i benge.... dok je za klimu sad i valeo u novijim vagenima....

Ima negdje na yt lik je secirao 20ak filtera pa eto kome je dosadno.... :)

Okači slobodno :)

od original filtera sad ima svašta filtron,ufi,valeo,mann itd. a za golfa 3 filter zraka nema uopće proizvođača nego samo vw/audi znak i piše made in Bosnia i Hercegovina ? ;-) postavit ću sliku kad riješim inetrnet

Okači slobodno :)

Jbg c/p mi samo radi.preko moba... ja i dalje nemogu preko laptopa c/p al lako je nac na yt

9 OIL FILTERS CUT AWAY ( LOOK INSIDE)

11 MORE OIL FILTERS CUT AWAY (LOOK INSIDE) RANDOM CATTAGE

Sipam samo castrol edge 505.01
Filteri samo Knecht-Mahle

i nikakve sekiracije.

A sto kolega kaze dobro kaze filtron je poljsko smece

Danas mi je poceo gospodin odbrojavati do malog servisa. Mozete mi reci filtere mahle i sve gore navedene malo kvalitetnije jeli moguce naruciti u tokicu?

Sipam samo castrol edge 505.01

Filteri samo Knecht-Mahle

i nikakve sekiracije.

A sto kolega kaze dobro kaze filtron je poljsko smece

joj ja sam jucer napravio servis sa tim filtron filter grrrr

a za kaj je tak los

2 2