0
sanctasanctorum

Passat B6 2010. 2.0 TDI CR 125 kW DSG

Recommended Posts

Pozdrav! Planiram kupiti Passat B6 2010. 2.0 TDI CR 125 kW DSG, prešao 99000km. Drugi vlasnik (na firmi je), kune se da su original kilometri i posjeduje servisnu knjigu. Pregledao sam hrpu stranica ovdje da nađem koju informaciju o ovom motoru i nisam baš ništa našao o njemu, a ni google nije bio od prevelike pomoći. Zato se obraćam vama za pomoć i savjete. Ima li neko kakvih iskustava s ovim autom, na šta bi trebalo pripaziti? S obzirom da je jači motor i dsg mjenjač s kojima do sad nisam imao iskustava, kakvi su okvirni troškovi održavanja? Hvala na svakom konstruktivnom odgovoru!

Zaboravi pitat da li je 13000 € dobra cijena za njega?

svakih 15 tisuca mali servis 500kn
120 tisuca veliki servis 2000kn
60 tisuca servis automatskog mjenjaca (ulje filter) nisam siguran koja je cifra, mislim oko 700-1000kn

Okvirno prve 2 stavke su samo materijal a za mjenjac je s rukama mislim. (nemoj me drzat za rijec)

treba pripaziti dal mjenjac cuka i to je to. Kad ga kupis racunaj da odradis veliki servis i servis mjenjaca, da si miran kasnije.

cijena mi se cini ok. Nek se drugi jave ko zna vise

Nez šta ima od opreme, al ti kilometri, taj motor i mjenjac i za 13000, pa ja sesticu postenu ne mogu naci za tu cijenu već par mjeseci

Onda je to jako malo para ako je highline i vjeruj mi da nema sve. Ugl sumnjivo jeftin auto. samo da te obavjestim ako krepa dsg, novi kosta 35-40tkn jako obrati paznju na njega

Edited by RAZZOR

Onda je to jako malo para ako je highline i vjeruj mi da nema sve. Ugl sumnjivo jeftin auto. samo da te obavjestim ako krepa dsg, novi kosta 35-40tkn jako obrati paznju na njega

Svakako ga ne bi uzeo bez prethodnog detaljnog pregleda u ovlaštenom servisu.

Mjenjac ako krepa onda je il mehatronika (elektronicari ga mogu popravit) il lamele....

Ako ima servisnu onda trk u servis s vlasnikom i trazi povjest popravaka.

Mana i nema velikih... neke od bitnijih su : hladnjak povr.isp.plinova, usisne zaklopka...

Mjenjac ako krepa onda je il mehatronika (elektronicari ga mogu popravit) il lamele....

Ako ima servisnu onda trk u servis s vlasnikom i trazi povjest popravaka.

Mana i nema velikih... neke od bitnijih su : hladnjak povr.isp.plinova, usisne zaklopka...

Dobro je znat to...koga god pitam od majstora o autu niko ne zna konkretno reći jer mi kažu da nisu često imali prilike vidjet taj motor i mjenjač

Ne sekiraj se previse, ako je auto ko sto kazes, i ako su orginal kilometri, redovito ga servisiraj i ako nisi neki kamikaza za volanom, dugo će te sluzit. Kolega je imo passata DSG i 140ks motor, koji je chipan bio na 170 i nesto.. nikakvih problema. Ako i ode mjenjac s vremenom, za 2 tisuce eura se sve sredi.

Jeli to 7-stupanjski DSG ili onaj stariji model? Moj Tiguan je 2010-a i ima 7-stupanjski.

Ja se nebi previse dvoumiod a sam na tvom mjestu. Ako je sve istina ko sto vlasnik kaze, ako provjeris u ovlastenom..kupuj ga!

Ne sekiraj se previse, ako je auto ko sto kazes, i ako su orginal kilometri, redovito ga servisiraj i ako nisi neki kamikaza za volanom, dugo će te sluzit. Kolega je imo passata DSG i 140ks motor, koji je chipan bio na 170 i nesto.. nikakvih problema. Ako i ode mjenjac s vremenom, za 2 tisuce eura se sve sredi.

Jeli to 7-stupanjski DSG ili onaj stariji model? Moj Tiguan je 2010-a i ima 7-stupanjski.

Ja se nebi previse dvoumiod a sam na tvom mjestu. Ako je sve istina ko sto vlasnik kaze, ako provjeris u ovlastenom..kupuj ga!

6-stupanjski...pretpostavljam da to nije problem? Hvala na savjetu!

Nije problem. Kolega je imo isto taj.. provjeri auto kod dobrog majstora i ako je sve ok, kupuj..

2010 god je CR motor i veliki servis nije na 120 već na 180 tkm. Može ti otići tlačna kutija turbine, ja sam dvije promjenio a na 260 tkm sam, isti taj motor...

0