2 2
dzinn16v

Procjena stete

Recommended Posts

Nisam ja vozio...nego frend :-)

Edited by dzinn16v

Hoce sigurno pa nije lik lud...kad mu se sve placa sigurno hoce....mi sa skodom fabiom....

Na tako novom autu,nema sanse da bi mi neko u vlastitoj garazi radio ovakve popravke ko sto su tu na slici. To je poprilicna steta i tu ima dosta posla. I nema sanse da bi polovne dijelove stavljao,pogotovo ne airbagove i to. Koliko god da kostalo, nasao bi neki nacin placanja s ovlastenim, nenamjenski kredit, kartica na rate ili nesto.. ali bi htio da se auto vrati koliko je to moguce u orginal stanje ko sto je bio prije sudara.

Volio bi ti pokazati slike jednog razbijenog Mini morrisa sto su ga moji rodjaci slagali za sebe. Citava jedna strana je bila pognjecenja i razbijena. Slozili su ga tako da ne mozes znati da je bio razbijan. To je bilo prije cca 6-7 godina, auto dan danas zgleda kao da je izasao iz tvornice. Tako da je sve moguce. Ovlasteni bi ga sigurno losije slozio od njih. Pravi limari, koji to rade kako spada ga mogu rijesiti puno bolje nego ovlasteni. A sve dijelove biras sam, nove, polovne, kako zelis.

Edited by projektilski

Ekipa ne pomazete...daj radje neka napise neko neke cijene nesto od oka a ne ovako se prepirete oko ovlastenog....

Zakonom RH ti osiguranje nemoze uzeti vise od 51 tkn ili 10 prosjecnih hrvatskih placa.tako da znas na cemu si...

I to je ok informacija...Ako mogu da napisem jos koju vezano za ovo sve...Inace i ovaj lik sto smo ga pokupili je bio pijan...ali bila su neka 2 svjedoka koja su rekla da smo mi prosli kroz crveno....e sad postoji li sansa da cak mi ne moramo platiti njegovu stetu jer je i on bio pijan...i k tome je polozio prije 2-3 mjeseca (klinac 18g) te nije imao ni vozacku ni prometnu od vozila u noci kad se desila nezgoda....

Ti njegovi svjedoci su isti kao sto ih ti imas.

Znaci ovo bi moglo zavrsit da svatko svoje plati a kolega izgubi vozacku i plati kaznu.

Trazi dobrog odvjetnika

to sam i mislio...gle ako prodje da ne placa golfa neka bude presretan...ostalo je sitnis...

Da, to bi mozda moglo utjecati da na kraju svatko plati svoju nastalu stetu jer ste oboje krivi, no o tome ce sud odluciti. Koliko je lik imao promila u krvi prilikom testiranja? Mozda ti kolega prodje dobro, jer ovo bi mogle biti olakotne okolnosti po njega.

Sad tko je prosao kroz crveno ce policija odrediti, ako se ispostavi da ste vi onda ce on platiti kaznu sta nije imao vozacku i prometnu i za alkohol a vase osiguranje ce njemu platiti stetu i regresno traziti od vas posto je vozac tj tvoj frend bio pijan. Ako se ustvrdi da je on kriv onda isto samo obrnuto.

Pa ti vozi pijan, nikad nisam pivu popio i sjeo za volan i svima uvijek smjesno, samo ovakvih i jos gorih situacija se bojim...taxi 50 kn i vozi me do ocu.

Edited by RI VW

jebiga zlo se desi za sekundu...nitko ne misli o tome dok se ne desi...vjerovatno nakon ovoga nece ni on pijan za volan ali jebiga ocito je naucio na tezi nacin...hvala bogu nije nikome nista jer je sad mogao biti u cuzi...Frend je napuhao 1.00 a ovaj drugi 0,8...

Bitno je da nitko nije ozlijeđen, jebo auto i pare, ali steta popusiti tolike pare zbog gluposti. Mozda murija ne bude mogla dokazat ko je prosao na crveno pa stavi podjeljenu odgovornost da obojicu nauci pameti, ti bi tvom frendu islo u korist ali sta ce bit to ne mozes znat dok ne dobijes od murije tko je kriv.

pa znam...sad idu naravno rijesenja,zalbe sudovi i sve sto slijedi....cisto sam zato stavio sliku auta da vidi sta ga okvirno ocekuje ako sve padne po njemu

Znate li je li sasija kriva? Moze biti da se savila zbog udarca bocno. To je jos jedan dodatni trosak. Ne zelim vam stajati na muku ali meni kad su prosle godine obili A6 4f fizicki vidljiva steta je bila jedino na izbusenim vratima i sjebanoj bravi na tim vratima a poslije je steta procjenjena na skoro 4 000 eura.

Cek... taj auto nema kasko i taj lik ako je pio boli vas tuki... osiguranje vase se namirit to njemu a krivcu polica gubi neki postotak ako nije zasticen.

Neznam sta bi on tu moro ista placat... tu je osiguranje...boli vas kita za iznos...

Il je caka da vase osig nejebe jer ste pili (kod kaska to igra ulogu a kod obicnog isto?)

Ako lupis nekoga i imas obvezno i kasko, kasko tebi ne plati tvoj auto ako si pijan a obvezno isplati onoga koga si lupio i regresno potrazuje od tebe da podmiris taj dug koji su oni isplatili jer nisi smio pit i voziti.

Treba imati bas 0.0 ili do 0.5 ne prave probleme? Naravno, za starije od 24 mislim

Ne za osiguranje. 0.0 uvijek, to za 0.5 ti vrijedi za prekrsaj, al osiguranja ti ne priznaju to.

Cekajte onda jednostavno pitanje...lupili smo se...obojica pijani ali navodno mi krivi...kako sad to s osiguranjem...mislite da cak mozda mi i necemo platiti stetu na njegovom autu jer je i on bio pijan?

2 2