2 2
dzinn16v

Procjena stete

Recommended Posts

Nema to veze, ti si kriv za nesreću, tvoje, tj frendovo osiguranje placa. Eventualno njemu zbog alkohola mogu staviti da ne priznaju štetu u cijelosti već tipa da je suodgovoran 10-20 posto zbog alkohola ovisi kako je doslo do nesrece, a o tome ne mogu ovsko iz slike zakljuciti.

Ako je baš on odgovoran na sto njegov alkohol nije imao utjecaj, onda 100 po frendu, a zbog alkohola ce se osiguranje regresno od njega naplatiti

Svaki dan imam te gluposti pa gledam sta osiguranja izmisljaju

Ne za osiguranje. 0.0 uvijek, to za 0.5 ti vrijedi za prekrsaj, al osiguranja ti ne priznaju to.

nebi se slozio, to je bilo pred god dvije ali su promjenili zakon jer nije imao smisla. Frend imao prometnu, napuhao 0.3 i sve mu platili.

nebi se slozio, to je bilo pred god dvije ali su promjenili zakon jer nije imao smisla. Frend imao prometnu, napuhao 0.3 i sve mu platili.

Drugi post sam malo bolje objasnio.

Ovisi tko je pod alkoholom, evo zadnji klijent zabio se u auto bocno bez metra kočenja, napuhao 2,1, al je ovaj drugi prosao na crveno (taxi) pa je na njihovo osiguranje sva naknada štete, njemu kazna za alkohol

Al s tim tako alkoholom do 0,5 se mozes braniti kasnije u parnici kad osiguranje krene regresom protiv tebe, nije utjecalo na nesrecu, ovo ono

Jako duboka tematika, teško to objasniti u par redova

Da, to su vec price za sebe i puno kompliciranije, ali npr da vozim i mokro je i auto ispred mene zakoci i ne stignem stat i napusem 0.5 moje osiguranje ce platiti stetu i nece traziti regresno od mene jer je zakonski dozvoljeno do 0.5. To zelim rec.

Osiguranje ne moze biti iznad zakona. Ako je 0,5 dozvoljeno i napuses ispod onda nisi prekrsio nikakav zakon i ne mogu ti uskratiti osiguranje. To je kao da obvezuju da imas upaljena svijetla cijelu godinu (a ne samo u periodu zimskog racunanja vremena) i ak se skrsis po ljeti, usred dana nisi i imao upaljena svijetla pa ti odbiju isplatiti odstetu.

Edited by projektilski

Znaci u autu nitko bio trijezan pa da on bude "vozac" e jebat ga... skola se skupo placa...

jebiga on je bio najsposobmiji sa jednim promilom mi ostali smo bili 2+ :ne2

A nista ocito dobar odvjetnik i pokusati nesto bar izganjati....

koji ste vi majstori,ta se fora inace radi da se stavi trijeznog da je vozio...uglavnom lijepo ste mu kajlu uvalili!

znam i za slucaj di su se sa matizom okrenuli na krov,njih 6 u autu ali svi su sjedili iza i ne znaju nista.

Pošto je i on bio pijan vjerojatno će biti podijeljena krivica ali da se mene pita ja bi sve vas koji vozite pijani kaznio toliko da vam ovih 40 000 izgleda kao sitnis.

Mogli ste nekoga ubiti jbt

Doći će ti pismo iz osiguranja gdje ćeš morati opisati sudar i priložiti dokumentaciju o tome koliko si imao promila.. Ako si pijan i skrivio nesreću najbolje ti je da odmah nazoveš osiguranje i pitaš dali plača osiguranje. Slobodno reci da si ti kriv i da si popio, jer kad počneš pričati priču onda će ti ona nešto israt da ni sam nećeš skužiti. Reci da si pijan bio i skrivio sudar (to je najgora solucija koja se može desiti).. To kao prvo

Govorim ti sve iz vlastitog iskustva jer sam i ja sve prošao al druga priča..

Moli se Bogu ako čovjek u međuvremenu nije prijavio povredu (sa liječničkom dokumentacijom) jer tek onda ti je prijatelj naj*bo.

Što se tiće suda i svega toga. Dobit ćeš ja to kažem privremenu kaznu kao u smislu koliko možeš biti kažnjen. Ideš žalbu ubaciti. Pa onda ide prvo drugo treče ročište vještačenje. Ali pazi sud ti može biti skuplji nego sam popravak auta.

Ugl ako ti treba kakva inf šta gdje kako (bar po hrv zakonu) slobodno inbox..

Ako ti ovako priča svatko svoju priču tko je kriv popio ili ne popio neznaš. Nazovi pitaj..

EDIT: Kada sam ja imao sudar od oka nije šteta bila velika. Ovlašteni 17 tisuća kuna. Tako da ispod 40 za tvoj slučaj jako teško.

Edited by MarkoTDI

2 2