1 1
tbogovi1

Passat cc xenon farovi

Recommended Posts

Trebao bih uzeti passat cc bez xenon farova. E sad zanima me ako naknadno ugradujem xenon sta mi je sve potrebno?

Farovi sa balstima i sijalicama

Adapteri za prebacivanje sa halogenog na xenon

Dali se mora jos sta ugraditi ili se samo preko dijagnostike mora kodirati?

Da na to sam i zaboravio. Jel moze to ici bez pranja farova? Obda mora ici i drugi branik

Da orginal necu nikakve druge. One tuning ako stavljam moram stavit sa led dnevnim svijetlom a nije mi to bas nesta

A može ići bez pranja, ali nebudeš full legalan, sad ovisi kakve sreće budeš na tehničkom da ti ne gleda sve.

Jako skupa investicija ako se ide iz nule i još OEM, osim ako ne upikneš sve rabljeno, onda bi mogao dosta jeftinije proći.

Ma nije mi tehnicki problem koda oni to gledaju. Mislio sam na polovno nebih novo kupovo znam da je skupo. A sta s tim niveliranjem jel nebi to farovi trebali sami odraditi kad se upale svijetla?

Neće, nego uređaj za auto nivelaciju ima kontrolu nagiba auta( ako si natovaren, više putnika, prtljaga itd.. ) , pa automatski korigira visinu snopa farova, da ne tuče snop dirket u suprotno vozilo.

Aha...

Dobro pa kod mene nije nikad natovaren pa nece bacat ovima u suprotnom smjeru :)

Znaci trebi bih sve ono sto sam ja naveo i jos mozda to niceliranje bez spricanja farova?

Treba ti sve da prodjes tehnicki, osim ako imas nekog na tehnickom, onda samo farovi balast zarulje.

A kad te murjak zaustavi i slucajno se napikne i posalje te na tehnicki, nebus sretan.., mada neznam kak je u SL stim.

U zg su znali jebat ekipu.

Lega sam sebi si odgovorio na pitanje. rekli su ti lijepo, nivelacija, pranje, farovi, balasti sa zaruljama ti neces nivelaciju ni pranje dakle kupi farove i zarulje s balastima, nabodi na auto i zdravo. mislim da ti je ekipa sve objasnila kako sta. kodirat mislim da nemoras jer ionako nes nis osim farova stavit gore.

Neznam kako ce ti radit OEM farovi bez senzora visine. Palit ce ti gresku i biti skroz spusteni. Nakon ugradnje moras kodirat da je Xenon far

Jebada i pol ako je ful OEM. Farovi, balasti, nivelacija, branik sa peračima, druga posuda... Sad računaj...

Alternativa ti je Morimoto kit sa H1 bixenonima, i da si to složiš ili nađeš nekog da složi. Nivelacija će raditi kao i sada, jer su žarulje H1.

Problem je što CC ima perače unutar branika, bez poklopca, uvučeni su. Jer kada je opcija sa poklopcima perača, jednostavno njih kupiš i nalijepiš na branik. Zavaravanja da to nitko ne gleda zaboravi, tehnički bez poznanstva teško da ćeš proći, ako naletiš na inspirianog policajca, također će te napenaliti.

Tako je, ili se javi Jensu da ti složi Morimoto ili neku alternativu, jer ako se dobro složi, i sa lijepim shroudovima, izgleda kao OEM.

Jel ima tko kakav kontakt broj d toga lika? Ma znam ja da je to jebacina. Al nisu mi jasni likovi stave full opremu na auto i nestave bixenone. To samo moze biti u hrv.kad kupujes auto nigdje drugo

Ako na tehnickom imas neko poznanstvo sigurno prolazis, a sto se tice kontrole na cesti, ako ce izgledati ko oem 100% nijedan policajac nece nista posumnjati. Pa to je passat CC, a ne golf 2 pa da xenoni upadaju u oko i da te alje na izvanredni. Po tome bi svako malo neka insignia bila na izvanrednom jer kolko vidim njima i oem cesto zna smetati drugima.

Pa da...nije to golf 3 da neko zajeb. Mene nikad jos niko nije pito i gledo mi kakve farove imam. Sto se tice tehnickog to je najmanji problem

ja sam sebi naknadno ugradio xenon farove samo sam njih promjenio,branik je ostao isti bez peraca farova i neman nikakih problema ni na tehnickom ni s policijom jer vjerojatno svi mislie da je orginal jer ko moze ocekivat cc-a bez xenona :) :) :)

sto se tice livelacije svjetla to sam namistio odma kod ugradnje da bacaju normalno i nema vise micanja gore dole.

Kad su svjetla original xenon ne ubijaju sudionike kako si rekao jer su leće i ne raspršuje se svjetlost.

Ja imam xenone na passatu naknadno ugrađene bez nivelacije i ne smetaju nikome u vožnje.

Više mi idu na živce oni tjuneri sa čunga lunga svjetlima od 10000 kelvina pa imaš osjećaja da ide space shutle prema tebi.

Znam da nije skroz legalno ali nije ni toliko opasno sa tim svjetlima bit na cesti.

To da nikome ne smetas baziras na cemu? Na blicanju? Mah, pa to vise nitko ne radi jer nema svrhu. Ono da, da bas skidas avione onda mozda ali za sve ostalo nema smisla. A i kao sto rekoh, ako nisi opterecen sve pet, ali malo natovari u bunker, garantiram da smetas drugima.

To da nikome ne smetas baziras na cemu? Na blicanju? Mah, pa to vise nitko ne radi jer nema svrhu. Ono da, da bas skidas avione onda mozda ali za sve ostalo nema smisla. A i kao sto rekoh, ako nisi opterecen sve pet, ali malo natovari u bunker, garantiram da smetas drugima.

Točno,ovo sve ostalo kaj pricate je samozavaravanje.

Znaci opcija ti je imat imbus u autu i svaki put kad ti neko sjedne iza ili stavis nesto u bunker , dić haubu i ic srafit nivelaciju.

Onda radje ugradit kod jensa one šit lece pa imas bar nivelaciju, a snop svjetlosti da baca ko oem far zaboravi.

Jeste napelu na te xenone jbt, ja ih ima naknadno ugradene i ima jebenu tipku tj kruzic di kad ti netko sjedne iza ili svercas ljude u bunkeru onda spustis snop kao i na halogenim i NIKOME NE SMETA. Ja imam naknadno ugradene lece i stavljene xenone i neki dan sam se vozio u autu od frenda u kontra smjeru i kao da je original. A te puste price sa auto nivelacijom pricajte nekom drugom da se ne moze bez nje. Da mozda bi trebalo po zakonu ali daleko od toga da se ne moze bez nje.

Ja sam svog bivseg golfa vozio 6 g. sa aftermarket xenonima. Pranje farova sam imao oem, ali nivelaciju nisam. Imao sam samo taj kotacic ko sto se ima na obicnim halogenim farovima. Nikad nisam imao problema na tehnickom, a radio sam ga na 3 razlicita mjesta, tj. 3 razlicita grada. A i to koliko ces puta godisnje imati nekoga na zadnjim sicevima, pogotovo u CC-u, to je totalno zanemarivo. Kupi farove, montiraj i amen..

Ti ces staviti xenone i kad netko sjedne spustiti snop na kotacic, a hrpa ljudi bez xenona vozi pun auto ili 300kg cementa u bunkeru a pojma nemaju čemu služi taj kotačić pa onda svijetli i sleperima u oči i nitko ih ne dira.

Edited by DejanM

Ti ces staviti xenone i kad netko sjedne spustiti snop na kotacic, a hrpa ljudi bez xenona vozi pun auto ili 300kg cementa u bunkeru a pojma nemaju čemu služi taj kotačić pa onda svijetli i sleperima u oči i nitko ih ne dira.

Upravo tako.

Slažem se da nije čovjek legalan bez te nivelacije, ali i sa ručnim podešavanjem se to regulira.

Vjerojatno tko od vas ima original xenone sa nivelacijom da naknadno ugrađuje nebi postavljao nivelaciju.

1 1