danijel12 0 Posted October 2, 2015 pozz društvo već dugo imam problema s ovom greškom 00550 - start of injection regulation nitko ne zna o čemu je riječ ja ju obrišem nakon nekog vremena ona se pojavi nešto sa paljenjem nije u redu u jutro prvo paljenje ne upali na zub nego par krugova okrene tek onda sastavi dali je netko imao takav problem nek se javi bio bih zahvalan? auto je audi b4 1995 90 konja 1z motor Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted October 2, 2015 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00550 Share this post Link to post Share on other sites
danijel12 0 Posted October 2, 2015 da tu sam i ja gledao i sve mi se čini ok tdi timing također jedino elektronika bosch pumpe to nezz auto dobro radi na leru ljepo ide potrošnja nije loša nezz imaš li još kakvih ideja Share this post Link to post Share on other sites
Lycan 0 Posted October 2, 2015 http://www.audi-sport.net/xf/threads/00550-start-of-injection-regulation-solved-dyi.202862/ Baci oko na ovo, mozda ti pomogne Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 2, 2015 (edited) Prvo vidit na vcds tdi timing i naravno odabrat tocnu ozn motora i da je motor na 80c Ako to nije uredu onda korigirat... Za rastavljat pumpu nebi preporucio nekome tko nezna sta radi... Vrh pumpe je osjetljiv jer se tu moze zajebat quatinty of injection (neprevodi mi se) i mnogi su ushrali sve to cim su samo odvidali vite kamoli skinuli vrh.... tako da taj dio savjetujem da se da dobrom bošisti... Znači prvo vidit fizički fazu pa preko vcds..... Ako sve stima onda je do pumpe tj elektronike u njoj... Moze teze palit nesto vise trosit a i nemora.... zugl moze tako godinama ici bez problema.... Edited October 2, 2015 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted October 2, 2015 A jbg kreni od banalnih stvari, koliko sam shvatio može bit I do vode ili zraka u sistemu, pa neznam filtri, sito u rezervaru, probaj stavit pred samu pumpu nepovratni ventil, možda ti pusti gorivo pa treba par krugova da ga povuče, možda I kakav bolji aditiv za naftu. Čisto da nejdeš na najskuplju varijantu reparaciju pumpe, to čuvaj za kraj ak če trebat. Share this post Link to post Share on other sites
danijel12 0 Posted October 2, 2015 Ok budem vidio onda taj tdi timing pa javim sa slikama,..... dalje zraka u sistemu nema promjenio sva crijeva od rezervara do pumpe gumena, filter je novi pumpa je predihtana cijela pred 2 mj i majstor mi tad namjestio tdi timing na 55 i quatinty of injection to je (stavio oko 4) e sad ja sam neki dan gledao tdi timing bio blizu 90 i propeljam auto i vratim se i drugi dan mjerim ponovo, naravno auto je na 90 stupnjeva i tada mi tdi timing na 50 reko tko je tu lud dali je to moguče ili baš elektronika na glavi ne valja,,,??? ponavljam auto radi lijepo na leru jedino što mi je čudno obrtaji ler gasa oko 798-800 malo je to e sad jel normalno nezz... auto normalno ide jedino što sam primjetio u 4 i 5 brzina između nezz 50 do 70 kad pustim gas auto ima podrhtavanje i kad dodam gas to nestane eto možda je kvačilo ili baš pumpa slušam savjete?? u glavnom paljenje je jako loše nema prvog zuba kompresija je mjerena 31 31 30 31 po cilindrima eto... jeli moguče da je alnaser u banani slabo zavrti?? Share this post Link to post Share on other sites
danijel12 0 Posted October 2, 2015 evo sad mjerio tdi timing 53 a quatinty of injection na 4,8 auto je na 90 stupnjeva Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 2, 2015 53 a sta ti kaze graf.... koja je tolerancija? Quatinty ti se mjenja kako i temp motora Odi na graf i daj nam sliku... a na grafu imas toleranciju zuta i crvena linija... Share this post Link to post Share on other sites
danijel12 0 Posted October 2, 2015 ja imam zelenu liniju gornju plava u sredini i crvena ispod plave meni je između plave i zelene Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted October 2, 2015 e to to... ugl ako je unutar tog polja onda je ok.... (ako si bas izabrao tu ozn motora) Share this post Link to post Share on other sites
danijel12 0 Posted October 5, 2015 pozz evo mene da oznaka je 1z motora tako je i u grafu tdi timing ali mislim da sam našao problem svoje pumpe slini mi nafta na nekom ventilu n108 na pumpi e sad pitanje dali je netko to mjenjal,,, pumpa je predihtana pred 2 mjeseca i nigdje ne curi ali iz kabla od tog ventila curi nafta i naravno prvo paljenje duže vergla evo slike Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted October 6, 2015 evo sad mjerio tdi timing 53 a quatinty of injection na 4,8 auto je na 90 stupnjeva Mislim da ti je ovo 4.8 preveliko treba biti 3.6-8 Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted October 6, 2015 Meni je Iq 4,2-4 tolika je i tvornička vrijednost, timing 50, sve dok je oko srednje crte je o.k dok nije ispod donje ili preko gornje. Share this post Link to post Share on other sites