3 3
alpacino

Golf VII, motor, oprema...?

Recommended Posts

Pozdrav,

Možda postajem budući vlasnik golfa VII sljedeći mjesec, pa bih volio par savjeta i mišljenja obzirom da golfa nisam dosad nikada vozio i ne razumijem se previše u aute. A volim znati sve do zadnjeg detalja prije nego kupujem i dajem novce, nebitno jel auto ili nešto drugo.

Dosad sam vozio Opel Astru H, 2005. :D Inače sam jako razočaran mjenjačem, easytronic na kojem je prije par godina otišao program mjenjača, cifra da boli glava i sad prošli tjedan opet otišao mjenjač tako da me to još više ponukalo da se bacim u potragu za novim vozilom.

Ugl, što se budzeta tiče, do cca 200 000kn. Uzet ću svakako automatski mjenjač.

Ono što sam ja našao na stranici kao najrealniju i najbolju opciju uzevši u obzir mogućnosti je 1.4 TSI ACT DSG Comfortline sa 150ks. To ne znači da ću svakako taj uzeti, zato sam i ovdje da čujem vaša mišljenja i komentare, druge prijedloge..

Cijena ovoga modela je 197000kn i sa metalik bojom oko 200 000kn.

Šta mislite o ovom modelu, kakva su Vaša iskustva s njim?

Šta znači ova kratica "ACT"-vidio sam da je to active cylinder technology, jel to rade samo 2 cilidra kad ne treba više?

za te novce možeš dobit fino opremljenog golfa i to sa Rline paketom...i mislim da bi mogao uzet 2.0TDI za te novce...ako ne i 1.6 TDI je vrlo dobar motor...uglavnom Rline ima dobro cijenu i auto izgleda odlično

...krivo sam napisao,mislim da se radi o Edition40...frend je bio u par auto salona znam da je 1.6TDI oko 174000kn sa osnovnom opremom,koja je več vrlo dobra..a ako to nadopuniš s još 30000kn moće bit odličan

uglavnom nešto od toga je,ja nebi sigurno benzinca Comfortline

Slazem se sa tihcom.. raspitaj se malo vise o ponudi i ako ti nije prioritet benzinac, neka ti naprave ponudu za dizela. Pa vidi na cemu si. I sam imam DSG novije generacije i prezadovoljan sam s njim.

za te novce možeš dobit fino opremljenog golfa i to sa Rline paketom...i mislim da bi mogao uzet 2.0TDI za te novce...ako ne i 1.6 TDI je vrlo dobar motor...uglavnom Rline ima dobro cijenu i auto izgleda odlično

Ovo za R-line ne vidim kod njih u ponudi, šta dobivam u tom paketu opreme i koliko €?

Da, 1.6TDI 110ks sa dsg-om u Comfortlinu dođe 195 000kn, a 2.0 malo preko 220 000. To mi je već naknap financijski, skoro pa neizdrživo. :(

Slazem se sa tihcom.. raspitaj se malo vise o ponudi i ako ti nije prioritet benzinac, neka ti naprave ponudu za dizela. Pa vidi na cemu si. I sam imam DSG novije generacije i prezadovoljan sam s njim.

Ne patim na snagu, stvarno mi ne treba ne znam koliko ks, al dosad sam imao 105ks na benzincu i bio mi je tromast, tako da bi radije 2.0 sa 150 nego 1.6 koji ima 110ks.

1.6 mi je financijski dostižan i slabiji, dok 2.0 koji bi htio, nije. Još gore rega, kasko, nakupi se dosta iznad 200 000kn.

Jedino ako ne uspijem kakav dobar popust dobiti. Za što mislim da će biti teže u mom slučaju obzirom da se automatici naručuju, a oni daju uglavnom popuste za aute koji stoje u salonu..barem koliko sam ja upoznat sa praksom, iako nije da sam previše. :D

Vidi u Dojkiću i budi uporan za popust,jedan kolega je uzeo Highlinea i dobio ga za malo manje od 180000kn,1.6TDi...plus zimske gume,tepihe

ali kažem ti Rline ili Edition40 su sad uloćeno dobiveno odlična kombinacija

Ono sto ti ja mogu sugerirat je da izbjegnes nove tehnologije,pogotovo na benzincu 1.4tsi koji je bio dosta problematican i bez tog gasenja cilindara.

Mogu ti rec da je puno pametniji izbor 1.6 tdi koji je bio i u golfu 6 i do sad su se rijesile djecje bolesti.

Sto se tice snage motora,105 ks u golfu nasprom anemicne astre ide kao da je 20ak ks jaci.za primjer kolega je vozio astru 1.9 sa 120ks,sad ima a3 sa 1.6 tdi 105ks i kaze da a3 bolje ide

Vidi u Dojkiću i budi uporan za popust,jedan kolega je uzeo Highlinea i dobio ga za malo manje od 180000kn,1.6TDi...plus zimske gume,tepihe

ali kažem ti Rline ili Edition40 su sad uloćeno dobiveno odlična kombinacija

edition 40 oprema je bomba ,Rline paket ,bolji radio ovo ono dizelana 1.6 ,za nekih 170.000 kn je bio s popustom ,treba vidit jel ima jos koji

edit

sad sam pogledao na isporuka odmah ima edition 40 dizela sa DSGom za 200.000 kn ,nakrcati su opremom

Edited by Dario_ED30

ma da tak nešto je ja ni sam sad ne kužim po njihovim reklamama,kolega je gledao za starog sve super i cijena i oprema ali mu je sa 2.0TDI se cjena zaokružila na nekih 200000kn....dok je 1.6TDI bio kak i ti kažeš,pa su neodlučni...tak da pored 1.4TSI comfortline nema opće razmišljanja

a za dobar popust moraš žicat i imat dobar jezik,neče niko dat široke ruke ti najjeftinije

ako imaš cash naravno

tako je... ni dizel ni 1.4tsi nije isti ki u mk6 tako da je to isto novija tehnologija od mk6.....

Na Volkswagen hr imas konfigurator a i modele za isporuku odmah i jedan je tdi 40yahre s dsg-om 110ks za 199 i nesto ... Dsg dize cijenu...

Savjet: uzmi rez kotac normalne velicine tj nemoj uzet auto bez rez. rote... t s onim kitom za tetkice koji ti nista nece pomoc u velikoj vecini slucajeva

Edited by AUTOFREAK

Taj 1.6 tdi u kombinaciji sa dsg me razocarao, meni se cini da mu fali 10-15 ks. inace g7 sa velikom rezervnom gumom ima bunker kao smart. Ne kuzim sta su napravili ali bunker je stvarno mali ukombinaciji sa rez.gumom punih dimenzija.

Nije tema,ali sto je s novim 1.4 tdi-em,kakav se on pokazao,ima li nekih boljki i planiraju li njega u jos nesto osim u pola?ima li netko info jesu li isti motori sa 75,90 i 105ks,odnosno gdje je razlika?

Bio sam do sada u autokući pa da napisem za početak dojmove i ponude. Nisam zasad nikakav popust tražio obzirom da mi je to prva autokuća i tek sam sad dobio prve ponude za određene modele. Prodavač je rekao da sad kad sam dobio ponude ne odem kupiti negdje drugdje..i da je ovo samo informativni izračun. Pametnome dosta. :D

Što se ponuda tiče:

Benzinci:

1. Golf TSI 1.2 110ks Editon 40(zaboravila staviti dsg i da sam tražio 1,4 motor) i takav je 172000kn tj cca 23000€, što je blizu 200 000 sa DSG i jačim motorom što odmah križam iz očitih razloga

2. Golf TSI ACT 1.4 DSG, 150ks (nije editon, nema ga u ponudi) Comfortline paket opreme s doplatom 1400kn za automatsku klimu je 199.500kn

Dizelaši:

3. 2.0 TDI DSG 150ks Editon40 + 6000kn sky paket(panoramski otvor i zatamnjena bočna stakla) je 231600kn.(znači čisti edition40 bi bio po mojoj računici sa izbijanjem poreza 222500kn)

4. 2.0 TDI DSG 150ks koji nije editon40, znači Comfortline je 221500kn što znači da nema razlike u cijeni u odnosu na edition40 koji je 222500kn

5. Nije mi isprintala ponudu za 1.6 TDI 110ks Edition40, vidio sam tek sad kad sam došao doma, tako da ne znam kakva je ponuda za njega, vjerojatno 25000kn manja kao i razlika u Comfortline-u.

Edition 40 u odnosu na comfortline donosi:

1) bi xenon svjetla (led dnevna svjetla, uređaj za pranje svjetala)

2) Comfortpaket (višenamjenski urpavljaš s 3 kraka presvučen kožom, automatska klima, parkpilot pomoć pri parkiranju, prednjii stražnji senzori)

3)aluminijske felge 17 cola umjesto 16

4)Touch screen 6,5 inča umjesto 5

5) R line eksterijer paket (r line prednji i stražnji branik, proširenje pragova, krovni spojler, prednja maska s R line logom)

6) Sportska prednja sjedala i sportski ovjes- tvrđi amortizeri, snizen oko 15mm)

5. Dali su mi također i akcijsku ponudu za passata 2.0 TDI BMI DSG Comfortline sa 150ks za 232000kn(258 000kn je bez popusta)

Sad kad sam izdvojio ovu Edition40 opremu super izgleda i puno dodatne opreme je stavljeno, jedini je problem što sam prekratak sa $ za 2.0TDI i uz neki popust mislim da mi neće biti dostižna.

P.S. Šta je sa tim 1,4 TSI benzincem i problemima oko njega, zašto mislite da nije najpametniji odabir?

uzmi edition40 sa 1.6 tdi motorom ,neces pogrijesit ,ima DSG i ide fino a i oprema je jebena ,cijenom je u budetu

uzmi edition40 sa 1.6 tdi motorom ,neces pogrijesit ,ima DSG i ide fino a i oprema je jebena ,cijenom je u budetu

uzmi ovo sto di dario kaze stavis chio i miran si.. samo odi u osr kuca i trazi popust ako ide na cash... pa ces vidit di ti je najpovoljnije.. edition 40 je pun pogodak.. a imas jedan 2.0tdi edition 40 ili r line neznam.. na njuskalu.. 21000eura 21000km iz osijeka vozi ga cura neka

Takodjer mislim da je 1.6Tdi DSG ED40 najbolji izbor...ili ako mozes malo povecat budzet za 2.0tdi jos bolje.uz dobar popust

Pogledat cu to po njuskalu, ako bude super ponuda zasto ne, iako sam se u slucaju golfa odlucio da ce prije biti novi nego polovni. Polovno sam gledao samo ono sto mi je financijski nemoguce kupiti novo.

Ja moram probat vozit tog golfa da vidim kakav je osjećaj sa 1.6TDI, sa 2.0TDI, ako treba i benzinca 1.4 isto probati. Nisam nikad dosad vozio golfa, a i dizela slabo, uglavnom samo svoj auto. Probao sam od frenda Volvo c30 2.0 dizela sa 143ks automatika(ne znam kakav je kod njih mjenjač) i od drugog Bmw3 dizela isto 2.0 sa 14O i nesto, al to je blize ovom 2.0TDI-u.

U salonu nisu imali za probat dsg mjenjač ni motore, a nije da je mali salon. Probat cu negdje drugdje gdje ce imati. Ici cu sad pomalo snizavat cijenu sa ovim ponudama sto imam, mislim da mi je to trenitno najlaks, najbrzi i najbolji nacin za sniziti cijenu.

Također sam radio izračun za uvoz novog iz Slovenije. Sa svim izbijanjima poreza, dodavanjima, homologacija, COC, putni troskovi itd..ispadne niti 200 eura manje. (Pod pretpostavkom da se i dalje kod nas u RH mora platiti na PDV 25%, a da se Slovenski 22% ne priznaje.)

Ugl, poslao sam i njima upit na par kuća, objasnio sta i kako i mogu li mi i kakav popust odobriti, pa cu vidjeti odgovor.

Sta ste rekli za 1.4 TSI ACT koji je u ponudi za benzince, zato on nije najsretniji izbor?

Ja sam imao 2.0tdi 140 ks DSG u Golfu 5 i sada sam uzeo polovni 14 tsi dsg u G6 i po meni ovaj 1.4 tsi je puno bolji za voziti, mir i tisina :) potegne od 1000 okretaja kao da je diesel a kad ga stisnes ide bolje od 2.0 tdi. Potrosnja je zanemarivo veča cca 1-2 litre u gradu, na otvorenoj cesti moza pola litre veća ali kad to stavis u racunicu neka trosi 2 litre više to ti je ušteda od 3800 kn na 20000 km u odnosu na dizel dakle na 100 000 km 20.000 kn uštede da troši konstantno 2 litre više a ne troši. Meni se po Puli kreće cca 7.5-8 po gradu a kad se maknem van grada pada na ispod 7 litara, brže vožnje po gradu cca 9-10 litara, uglavnom blizu 2.0 tdi.

Razlika u cijeni kod kupnje novoga 2.0 tdi i 1.4 tsi mislim da je 30.000 kn tako da u 150.000 km razliku ne potrošiš. Provozaj 1.4 tsi pa će ti bit jasno sve sto pisem.

Neznam koko stoje razlike i ima li razlike u cijeni servisa....

1.4 tsi su imali problema u prvim serijama sa injektorima te bi dolazilo do topljenja klipova od 2011. promjenjeni injektori i nekakav ventil na turbini koji je znao zablokirati i nije sa dao porpavljati već si morao mjenjati turbinu zbog toga, konstrukcijska budalaština.

U mom primjerku je mjenjan motor zbog navedene greške sa injektorima, danas mislim da problema nema, uostalom 4 godine i 100.000 je garancija, kupi sta ti vise lezi.

Preporuke za dizele daju mahom oni koji nisu probali turbo benzinca NHF u odnosu na turboD :)

Edited by darko1307

Prijatelj mi je nedavno uzeo mk7,1.6tdi dsg,r line,metalik siva u DE,9000km izisa ga sa svime oko 22000€,mogu slike stavit ako te zanima kako izgleda.

1.4 tsi twincharger je u svakoj izvedbi srot... Zato je onaj bez kompressora bolja opcija...

Sto se tice tdia slabiji je mlohav a onaj jaci opet mi nije tako brz za svoje konje... Sto se tice remapa jebg u jamstvu on nije pametan izbor....

Moze neko objasnjenje 1.4 tsi twincharg da je srot, si imao, popravljao vise komada, ili ono rekla kazala u birtiji. Ja sam cuo da je 2.0 tdi srot a ja nisam imao problema, frend sa 1.9tdi 105 ks hrpa problema....

Takodjer mislim da je 1.6Tdi DSG ED40 najbolji izbor...ili ako mozes malo povecat budzet za 2.0tdi jos bolje.uz dobar popust

Mogu malo, ali ne previše, vjerujem da je problem što oni za taj edition kao daju 37000 opreme u startu besplatno. I kaže prodavač da se uskoro povlači edition akcija s tržišta, kolko je istina vidjet ćemo.

Zasad sam uspio i za 1.6 i za 2.0 spustiti 5000 dolje. :hehe

Prijatelj mi je nedavno uzeo mk7,1.6tdi dsg,r line,metalik siva u DE,9000km izisa ga sa svime oko 22000€,mogu slike stavit ako te zanima kako izgleda.

Može, stavi ovdje ili pošalji na PM. Jel to ovaj r-line paket što je i u edition40 uključen(branici, pragovi, krovni spojler i logo na maski) jer edition ima još dosta toga povrh tog paketa?

Darko nisam imao niti bi ikad imao... Popravljao jesam 10ak barem... Kilometraze su smjesne.. Rekord drzi 35 000 prvi motor na 65 000 drugi i na 1xx xxx treci...

Nekima mjenjani samo izgoreni klipovi... Tako da u kafanmu neidem jer vidim svojim ocima...

Edited by AUTOFREAK

3 3