DarioJ 0 Posted October 12, 2015 (edited) Molio bi ako netko zna razlog zbog kojeg mi se na kilometar satu pojavljuje "error" umjesto kilometraže. Problem mi se javlja samo ujutro kad je auto hladan. Nakon to auto neko vrijeme vozim, ugasim ga i ponovno upalim, greska se vise ne javlja. Spojio sam auto na VAG COM i dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku. Unaprijed hvala! http://i.imgur.com/Tt50Uyh.jpg Edited October 12, 2015 by DarioJ Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted October 13, 2015 Molio bi ako netko zna razlog zbog kojeg mi se na kilometar satu pojavljuje "error" umjesto kilometraže. Problem mi se javlja samo ujutro kad je auto hladan. Nakon to auto neko vrijeme vozim, ugasim ga i ponovno upalim, greska se vise ne javlja. Spojio sam auto na VAG COM i dijagnostika ne pokazuje nikakvu gresku. Unaprijed hvala! http://i.imgur.com/Tt50Uyh.jpg Izmjeri napon baterije kad je auto hladan (prije prvog paljenja) ........ stavi novu bateriju i onda probaj Share this post Link to post Share on other sites
DarioJ 0 Posted October 13, 2015 Probat ću to, tnx! Share this post Link to post Share on other sites
DarioJ 0 Posted October 17, 2015 Izmjerio sam napon i čini mi se da je u redu. 13,4V kad je auto ugašen, 15,1V kad ga upalim a kad upalim i svijetla 14,1V. Imam bateriju Exide Premium EA640 dvije godine staru.Više me brine to što sam prije nego sam mjerio napon još jednom pokrenuo dijagnostiku i javio mi je grešku 65535. Dal to znači da mi kilometar sat ne radi i trebam ga mijenjati. Ili je problem u nekom drugom modulu ili instalaciji? Address 17: Instruments Labels: 6Q0-920-xxx-17.lblControl Module Part Number: 6Q0 920 800 E Component and/or Version: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V17 Software Coding: 01141 Work Shop Code: WSC 00000 Additional Info: WVWZZZ9NZ4D007990 VWZ7Z0C7674422 VCID: 2F676218ED065361 Fault Found:65535 - Internal Control Module Memory Error 00-00 - - Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted October 18, 2015 (edited) Ne valja ti regler ...previše puni a i napon baterije 13,4V kad je auto ugašen nije dobar.....bojim se da ti je i baterija stradala od prepunjavanja (15.1V je previše) A zato i imaš ovu grešku 65535 - da ne valja napon 65535 Edited October 18, 2015 by perotok Share this post Link to post Share on other sites
DarioJ 0 Posted October 18, 2015 (edited) Ohh . Hvala za info. Ima li neka preporuka za dobrog majstora za alternatore? Imam u blizini Kajfesa na Samoborskoj pa cu sutra otici...navodno je ok. Edited October 18, 2015 by DarioJ Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted October 18, 2015 Nek provjeri stanje alternatora i baterije pa javi rezultate .......kad to riješiš onda više ne bi trebala biti greška u instrument tabli i onaj error na display-u Share this post Link to post Share on other sites
Roki 0 Posted October 18, 2015 Ohh . Hvala za info. Ima li neka preporuka za dobrog majstora za alternatore? Imam u blizini Kajfesa na Samoborskoj pa cu sutra otici...navodno je ok. Nema boljeg od njega za to... Share this post Link to post Share on other sites
DarioJ 0 Posted October 22, 2015 (edited) Evo ovako... Bio sam danas kod Kajfeša i uglavnom "majstor" me "ozenio" za novi akumulator a problem nije rijesio jer se greška javila čim sam se vratio doma. Uglavnom, nazove me majstor nakon dva sata i kaže da su testirali akumulator, te da mu je napon prenizak pa bi on preporucio da ga promijenim. A ja ga pitam pa kako je moguce da je meni napon kad auto upalim i turiram preko 15.2V a njima pokazuje da je napon prenizak? On se cudi i kaze mi da nema pojma .Pitam ja pa koliko ste izmjerili napon? Kaze ispod 10. Pitam ja sto s alternatorom i greskom 65535 koja se javlja. On kaze da su spojili auto na dijagnostiku i da se njima javila ista greska i da su ju poništili. Veli mi da greska nije do alternatora (za koji kaze da je u super stanju) nego vjerojatno do kilometar sata i da bi bilo najbolje da odem kod Benca u Zdencinu. Tak da sam sad kraci za 740 kn. i imam dva akumulatora. p.s upravo sam mjerio novi akumulator (Varta Blue Dynamic 74 Ah) i daje mi isti napon, 15,2V Evo i video sam snimio: https://youtu.be/JZb74NKeafA Edited October 22, 2015 by DarioJ Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted October 22, 2015 Ne želim nikog vrijeđati ali da li taj majstor zna koliki je raspon punjenja i da li zna šta znači napon 15,2 V (ako si ga ti dva puta izmjerio i sa starim i sa novim akumulatorom preko 15V) P.S. Najlakše je staviti novi akumulator i poništiti grešku Share this post Link to post Share on other sites
D.M 0 Posted October 22, 2015 Stari mi imao problem sa alternatorom na Tipu 1.9 ,previse je punio sto se manifestiralo prvo ne pregaranjem zarulja prednjih,vec su pucale,doslovno,pa se znali brisaci palit sami,a posto je on tip koji se ne zamara previse,posumnjao je da nesto ne valja tek kad je pocelo smrdit u autu(i oko) po sumporu,ono,trula jaja,a to se akumulator skuhao,rekao majstor da ima srece da nije eksplodirao. Ugl,zamijenjen alternator(ili samo regler,ne sjecam se) i akumulator i sve pet. Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted October 23, 2015 Evo ovako... Bio sam danas kod Kajfeša i uglavnom "majstor" me "ozenio" za novi akumulator a problem nije rijesio jer se greška javila čim sam se vratio doma. Uglavnom, nazove me majstor nakon dva sata i kaže da su testirali akumulator, te da mu je napon prenizak pa bi on preporucio da ga promijenim. A ja ga pitam pa kako je moguce da je meni napon kad auto upalim i turiram preko 15.2V a njima pokazuje da je napon prenizak? On se cudi i kaze mi da nema pojma .Pitam ja pa koliko ste izmjerili napon? Kaze ispod 10. Pitam ja sto s alternatorom i greskom 65535 koja se javlja. On kaze da su spojili auto na dijagnostiku i da se njima javila ista greska i da su ju poništili. Veli mi da greska nije do alternatora (za koji kaze da je u super stanju) nego vjerojatno do kilometar sata i da bi bilo najbolje da odem kod Benca u Zdencinu. Tak da sam sad kraci za 740 kn. i imam dva akumulatora. p.s upravo sam mjerio novi akumulator (Varta Blue Dynamic 74 Ah) i daje mi isti napon, 15,2V Evo i video sam snimio: https://youtu.be/JZb74NKeafA Gle moguće je da je i greška u tabli ili ožičenju i slab spon mase (GND) ....provjeri žice ,GND da nije negdje loš spoj ili oksidirao ( spojevi oko baterije,alternatora) ....po 65535 - link sve je moguće ali definitivno ti ne napon punjenja previsok ...i prilikom turiranja ne smije oscilirati i povećavati se za to i služi regler da bi vršio ispravak napona i držao konstantu. Npr. uzmemo neki auto koji je u redu... baterija u mirovanju 12,7V =OK , upališ auto napon dok puni 14,3V=OK ...upališ svjetla napon padne na 13,6V ali se 2 sec mora vratiti na onih 14,3V i tak stoji a kod tebe sve obrnuto - baterija u mirovanju 13,4V,upališ auto 15,2V pa padne na 14,9V pa na 13,8V pa turiraš pa se vrati na 15,1V ...nešto tu ne štima Ne znam u kakvom stanju ti je unimer još možeš probati sa vcds-om pošto si rekao da si sam brisao grešku pa pretpostavljam da imaš vcds Spoji VCDS daj kontakt .spoji se na motor (ECU) -odi u mjerne blokove i vidi napon baterije dok auto ne radi ...onda upali auto i ostavi vcds spojen pa prati napon,pa upali svjetla,pa turiraj i vidi šta se događa sa naponom Share this post Link to post Share on other sites
Beli 7 Posted October 23, 2015 mislim da tebi instrument dobro ne pokazuje, jer kad je auto zagašen i 13.4 skoro pa nemoguće, pogotovo na staroj bateriji i ako auto odstoji a to što je Error, je problem do table... nema veze ožičenje, imao sam dva puta takav slučaj, ali bez rastavljanja table neide Share this post Link to post Share on other sites