Mouse-RI 3 Posted April 19, 2017 Sve samo da se ustedi 100 kn godisnje... Share this post Link to post Share on other sites
vw_dokii 1 Posted April 19, 2017 Ja ne kužim samo jedno, zna se točno po speckama( čak i koji proizvođači su TOP ) koje ulje ide u VW i opet ljudi idu nešto kemijat sa uljima.......Pa da citas sto pisem mozda procitao bi da sam napisao ulje koje odgovara svim specifikacijama za PD motor,pitam kakva su QUARTZ ulja za PD motore. Poslano sa mog SUPER koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
polic na kvadrat 46 Posted April 19, 2017 Ja ne kužim samo jedno, zna se točno po speckama( čak i koji proizvođači su TOP ) koje ulje ide u VW i opet ljudi idu nešto kemijat sa uljima.......Hehehe....Vjeruj u ovlastenom Castrol Shell i Repsol a što je u bačvi tko zna Share this post Link to post Share on other sites
luka93 26 Posted April 19, 2017 Da napišeš na koje ulje točno misliš možda bi i dobija odgovor. Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted April 19, 2017 Total quartz su dosta dobra ulja, 10w40 je 7000, 5W40 je čini mi se 9000. Citroen preporučuje Total za svoja vozila. Bitno da je original, a ne neka prepakirana kopija. Onaj Total calssic iz Lidla i tih lanaca nebi preporučio. Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted April 20, 2017 Hehehe.... Vjeruj u ovlastenom Castrol Shell i Repsol a što je u bačvi tko zna Zato se koristi jedan te isti, a ne da se mjenjaju češće nego gaće. Ja sam kod svojeg već 13 god. i zadovoljan sam. Vjerovatno ima i onih koji muljaju, al moj to sigurno nije...imaju posla preko glave, trebas čekat 2-3 tjedna da na red dođeš... osim ak nemas vezu Share this post Link to post Share on other sites
goca 0 Posted May 19, 2017 Pozz. Pitati cu tu da ne otvaram novu temu. Trebao bi zamijeniti ulje u haldex-u na svom passatu b6. E sad trazio sam koje ulje nasipati unutra i nasao sam originalno VW G055175A2 ali to mi je jako skupo. Dali postoji neko zamjensko ulje koje mogu nasipati unutra? Zvao sam razne trgovine i neki trgovci su rekli da ne postoji zamjensko dok su mi drugi rekli da ima zamjensko za diferencijal 75w90.najgore mi to sto prvo kad sam im spomenuo haldex pitali su sto je to i onda na kraju nude to zamjensko ulje. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 19, 2017 A zasto bi ga mijenjao? Share this post Link to post Share on other sites
goca 0 Posted May 19, 2017 Pa zato sto se mijenja svakih 60000km a moj je presao skoro 100000km Poslano sa mog Lenovo P2a42 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted May 19, 2017 Samo ti njega promini da ne bude kasno. Ulje je skupo i koliko se sican ide oko 1.3L . ja san minja sebi na passatu na 60000 i vec je dobilo smedjkastu boju a novo je prozirno. Share this post Link to post Share on other sites
goca 0 Posted May 19, 2017 A meni su u trgovini rekli da ide 3.6l.ako netko zna tocno koliko ide nek mi javi. Poslano sa mog Lenovo P2a42 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted May 19, 2017 U haldex vam ide 0.7l do 1l Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 19, 2017 A dobro koje ulje ide unutra? I ide li neki filter s tim? Share this post Link to post Share on other sites
goca 0 Posted May 19, 2017 Navodno ide samo original vw ulje. Gore sam napisao sifru ulja. Kosta 320kn litra i ima i filter(150kn.). Ali nikako mi nije jasno kako da u servisu nisu promjenili ulje. Na 430 000 je zamijenjeno ulje u haldex-u a zadnji servis je na 505 raden i nigdje ne piše da su u međuvremenu zamijenili u haldex-u ulje Poslano sa mog Lenovo P2a42 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Zagigti 1 Posted May 20, 2017 505.000km Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
goca 0 Posted May 20, 2017 Nije 505. Sad je na 521 Poslano sa mog Lenovo P2a42 koristeći Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 25, 2017 ide i filter... kao ne obavezno al mjenjah ga svakome.... Isto kao i ulje u kutnom prijenosu... dakle osim mjenjaca ima jos 3 ulja u pogonu Na Volvu koji koristi isto haldex na zad diff picke nisu stavili ispustni vijak pa valaj saugat.... a tako sam bio ocaran tim volvom hihi Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 25, 2017 Meni Su Ivo rekli da kod mene nema filtera (informacija od 3 razlicita VW servisa u HR) i danas kad je mijenjano isla je puna litra ulja. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 25, 2017 culo smo se tel... pa evo odi samo da ostali znaju... proizvodjac nenavodi izmjenu filtera kad se mjenja ulje pa to onda nema u radnoj operaciji koju servis vadi za ponudu za konkretno tu izmjenu.... Filter postoji... promjenih par komada... pa i na volvu koji koristi takodjer haldex.... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 25, 2017 Hvala na savjetima majstore! ?? Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted May 25, 2017 kolko ja znam tiguan a ni ovi pasat golf itd iza 2009/2010 nemaju filter dok golf 4,5 do i pasat 3c imaju golf4 https://www.google.ba/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiJ1qPP-IvUAhXnPZoKHWnhBpAQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.ecstuning.com%2Fb-hamburg-tech-parts%2Fhaldex-filter%2F02d525558a~ham%2F&psig=AFQjCNGECVRwee8NbcaujKESkgxksqA8Yg&ust=1495832309256227 pasat 3c, golf 5 https://www.google.ba/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiLv7Te-IvUAhXnYpoKHUwyDqcQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.ecstuning.com%2Fb-hamburg-tech-parts%2Fhaldex-filter%2F02d598574~ham%2F&psig=AFQjCNHhjG5RvM7Tm9TWPcBcEeoqR2-Kdw&ust=1495832570293347 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 26, 2017 Neznam koja je u njega godina... al s obzirom da je tiguan moguce da ima "noviju"verziju haldex-a Recimo passat-i do polovine 2008 su imali filter... Br sasije bi sve rekao... al definitivno i da ga ima...u upustvima kaze da nije potrebna izmjena.... Sve je do uvjeta koristenja... ako se cesto pali str pogon onda logicno da bi ga trebalo mjenjat kad npr i u dsg-u (60tkm) Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted May 26, 2017 Kod mene je 07/2010. I eto svi mi kazu da nema filtera. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted May 26, 2017 Onda my fault.... Share this post Link to post Share on other sites
ivanm 37 Posted August 15, 2018 postoji i ulje i filter za haldex 4, ali se u VW katalogu spominje samo ulje a filter je kao for life.. "The filter which “does not exist” according to VW/Audi gets clogged up as it is never changed on services, it does not exist on their parts system, and on their diagrams is listed as “fitted for life, non service item”. But we stock and sell them." https://www.haldexrepairs.co.uk/shop/filters/generation-gen-4-filter-kit-vw-audi-seat-skoda/?category=0&s=Haldex+4+oil&post_type=product https://www.haldexrepairs.co.uk/shop/fluids/high-performance-haldex-oil-vw-audi-seat-skoda/ na tiguanu: Share this post Link to post Share on other sites