zeus007 2 Posted November 17, 2015 Pozdrav ljudi, od nedavno sam vlasnik golfa 6 1,6 90ks 2011g trendline oprema.. i sad razmisljao sam da stavim tamnije prozore iza i sajbu takodjer, isto tako bi uzeo prednje farove angle eyes i zadnje isto neke led i razmisljam da ugradim parking senzore, mozda i sa kamerom.. e sad zanima me gdje bi mogo nabavit to sve i po kojoj cijeni ako netko zna? jel ima uopce oem farovi prednji takvi kakvu ja hocu? nebi uzimo nista zamjensko... i di bi mogo te zadnje prozore tamnije uzet i sajbu? jel to mogu samo u vw-u ili? i koja bi cijena bila tako neceg? ako je netko vec radio to pretpostavljam da zna za parking senzore isto jel oem samo u vw-u mogu ugradit ili ima jos negdje? i koja bi cijena bila?! hvala svima na pomoci Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 17, 2015 Google is your friend! Svasta tamo mozes naci.. Oem "vrazje oci" ne postoje. Te cunga lunga farove nadji na eBayu ili na Njuskalu i slicnim oglasnicima. Zadnje lampe isto, ili oem ili neke zamjenske. Parking senzore mozes uzet komplet oem instalaciju ili opet neke aftermarket. Kameru takodjer. Prozore mozes zatamniti folijom kao sto vecina ekipe radi.. ima danas xy firmi koje rade to. Za cijene malo potrazi..nazovi, posalji mail i tako.. Share this post Link to post Share on other sites
zeus007 2 Posted November 17, 2015 aha znaci oem farovi postoje samo ovi standard? a ne znam dal je isti vrag sa zamjenskim ili ce mi neke lampice palit :/ ma za oem parking senzore pitam jel to samo mogu u vwu napravit il ima netko tko to jeftinije radi a da su org?! za foliju znam, to bas nebi htio :/ vec bi bas da su stakla tamnija tvornicki.. Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted November 17, 2015 Za farove imas oem halogene,oem xenon i oem led+xenon,ali jako skupa investicija,nije samo plug&play. Zadnje farove imas oem led ili takve zamjenske npr depo il dectane po 300€ budu i manje mozda Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 17, 2015 Oem farovi imaju xenon i halogeni, zadnje lampe imaju led i sa obicnim zaruljama. Za ugradnju oem parking senzora ima majstor u V.Gorici koji to odlicno odradi. Oem zatamnjena stakla ili u ovlastenom servisu nova ili na otpadu polovna. Po meni to nije isplativo. Folije su danas jako kvalitetne i ima ih u dosta tonova. Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted November 17, 2015 Ja imam straznja stakla tvornicki zatamnjena i nije to bas kao sto bi htio. Jednostavnije je stavit folije Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted November 17, 2015 Ja sam na GTI-u imao folije i bile su mi puno bolje nego ova tvornicka zatamnjena na Tiguanu sad.. Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted November 18, 2015 neki info o majstoru za parking senzore ? Share this post Link to post Share on other sites
zeus007 2 Posted November 18, 2015 @tomos222 pa dobro koliko bi bilo kesa da se stave prednji farovi oem led+xenon i zadnji farovi led? jel to moram u ovlastenom ili se moze nac novo na njuskalu? znaci vi mislite da bi folije bile bolje, a jel ima tko za preporucit kakvog majstora zagreb i okolica za folije da naprave odlicno? neki kontakt isto? @vlaho 2901 moze i meni na pm kontakt od tog decka iz gorice kaj dela to?! to su isto jel oem senzori? btw decki ako slucajno znate jel se moze ugradit ESP? imam onu tipku kod pepeljare ali nemam ESPa pa jel bi se dalo to naknadno i koliko bi kesa? to pretpostavljam moram u ovlasteni? hvala Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted November 18, 2015 Cijena prednjih farova varira,ak imas srece naletis za 4-5000kn, dok novi po njemackoj su oko 1300€, treba adepteri neki,neko ko se kuzi dobro da spoji i kodira,zadnji org nisu ispod 4000kn,a zamjenski kak sam ti reko oko 300€,ja ih imam i za sad su odlicni Share this post Link to post Share on other sites
zeus007 2 Posted November 18, 2015 Auuu pa to su lijepe cifre, znaci ispod 10 iljada ne moram ni razmiljat da cu proc :/ ja sam gledao po njukalu tak zadnji i prednji budu oko 6-7 iljada. Al to su vjerovatno zamjenski pa su zato i jeftiniji.. A vidit cu onda, da sredim prvo iza svijetla pa onda kad bude malo vise para i prednja.. Moram jos i radio uzet i papučice, tak da nemrem odma sve :/ Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted November 18, 2015 Uz farove za oem xenon mora i adaptere, D1S zarulje, balaste, autonivelaciju, perace farova - dakle instalacija peraca farova, nova posuda za tekucinu sa pumpom za perace farova jer mislis da original nema taj prikljucak i tak... Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted November 18, 2015 Nemoj si unistavati izgled auta sa angel eyes i tim uzasima... to je za vectre b i slicno Share this post Link to post Share on other sites
zeus007 2 Posted November 18, 2015 pa ni necu...@projektilski ahaa zato je to tako skupo LOL.. a dobro jel zna tko za eps? btw jel stavljo tko folije tamo u jezdovcu ima kraj glavne ceste neka firma FOLIJE..?! Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted November 18, 2015 Esp moras mijenjat blok ABS-a i trebas senzor kuta volana ako ga nemas Share this post Link to post Share on other sites
zeus007 2 Posted November 18, 2015 aha, znaci u sustini je moguce, a koliko bi kosto taj sport? bil se to isplatilo? Share this post Link to post Share on other sites
master 2 Posted November 18, 2015 Prodas taj auto i kupiš drugi sa svim tim, jednostavnije i jeftinije Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted November 18, 2015 u sustini je neisplativo kazem iz vlastitog iskustva, koliko para sam potrosio dosad...mogao sam vozit B7 liniju... Share this post Link to post Share on other sites
zeus007 2 Posted November 18, 2015 On 18. 11. 2015. at 17:51, master said: Prodas taj auto i kupiš drugi sa svim tim, jednostavnije i jeftinije auto je kupljen na leasing, na 5 godina, a oni na leasing nemaju nista osim trendline zato sam i uzeo sa ovom osnovnom opremom, zato mi je i ne moguce napraviti ovo sto si ti predlozio i zato i ispitujem koliko bi sta kostalo, logicno da necu ic onda ugradivat taj esp ako je toliko skup sport kako vi kazete, al ove neke sitnice cu vjerovatno upgradat, kao sto je radio i senzori Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted November 19, 2015 1) Gle ovako... Meni je na a6 3.2 fsi otisao esp i tako sam vozio cca 9 mjeseci. Nisam primjetio razliku 2) ugradje na novi auto su jako skupe jer u principu nema bas puno auti za dijelove, a i ako ima i oni su novi/noviji pa su cijene takve. Ne isplativo u 95% slucajeva 3) nisam znao da leasing tebi odredi koji ces auto voziti? Ja kad sam rijesavao sebi za firmu sam uzeo ponudu izauto kuce, otisao u leasing i oni su napravili sve potrebno. Nissm uzimao sa lagera leasinga (do maloprije nisam znao ni dato postoji?!?) Share this post Link to post Share on other sites
v-hrkac 0 Posted November 19, 2015 http://www.ebay.de/itm/LED-TAGFAHRLICHT-SCHEINWERFER-R-LOOK-LED-RUCKLEUCHTEN-VW-GOLF-6-VI-08-12-DEPO-/321917277238?fits=Model%3AGolf+VI&hash=item4af3c3d436:g:FOEAAOSwAYtWQb3m http://www.ebay.de/itm/Golf-6-Plus-Volkswagen-Einparkhilfe-Heck-mit-OPS-Anzeige-Nachrustsatz-VW-PDC-VW-/141731118909?hash=item20ffd53f3d:g:5TkAAOSwu4BVuSJq http://www.ebay.de/itm/121061313231?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.de/itm/111803131622?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.de/itm/VW-Golf-5-6-MK6-Chrom-Pedale-Pedalset-Alu-Pedalkappen-Volkswagen-Scirocco-Tiguan-/171957698755?hash=item28097a40c3:g:LxkAAOSw4HVWDAM2 http://www.ebay.de/itm/Original-VW-Pedalkappen-Pedalset-Pedale-Fusstutze-VW-Golf-VI-6-GTI-R-R-line-/200800088852?hash=item2ec09e3314:g:KSIAAOSwNSxVMMUL eto to je samo jedan dio sto ti trebas... spremi kesu,dobro se sracunaj i posalji lovu...ja za Bozic dolazim u klincu kod punice. a pogledaj i na njuskalu koliko ove gore naveden cijen su...duplo duplo..... znam da ti je ovo sve novo i da si se i na forum.hr o autu raspitivao... vjerujem da pola toga neces ugradit jer pogotovo brijes na ovlasteni...tamo svaka sitnica dodje 1000kn.... evo ja sam ti nabrzaka gore slozio neke fore da vidis da ima i za manje a ne ovim lopovima tolike novce davat... to su sve pocetnicke zelje od kojih ces vecinom odustati... sto se tice folije...90% ljudi vozi folirana stakla i to je tako dobro odradjeno (uostalom procitaj o drugim vozilima) i sam mozes birat propustljivost svjetlosti...30-60-90% itd....imas ih brdo koji ugradjuju... sto se tice esp-----evo sad sam provjerio ....ako imas tipku esp pored mjenjaca onda imas esp....ako imas tipku asr onda nemas esp..... posto znam da si u ovlastenom kupio auto nevjerujem da je tu tipku netko naknadno ugradio.... posto si iz klince potrazi malo clanove penic 91(on je iz krasica) i clana ivan...oni su tamo u tvom djiru i ako si za dobar tunning oni ce ti naravno pomoc jer decki imaju iskustva.... uostalom pogledaj ivanovog golfa 5 u slikama auta.... i jos nesto,,,kupit gol auto i dodavati opremu je u konacnici skuplje nego kupiti s brdo opreme naravno---al to znas i sam..jer si imao budzet pa si tako i kupio....ovo sve sto si nabrojao da zelis i ako zelis sve u ovlastenom racunaj oko 25000kn.... eto jedna mala opaska od mene lp Share this post Link to post Share on other sites
tomos222 1 Posted November 19, 2015 Ovo gore kaj si linko nis nije OEM,a on oce OEM kolko sam skuzio Share this post Link to post Share on other sites
v-hrkac 0 Posted November 19, 2015 (edited) zato sam mu i napisao zadnju recenicu.... jos sam malo i rekao 25000kn Edited November 19, 2015 by v-hrkac Share this post Link to post Share on other sites
zeus007 2 Posted November 25, 2015 (edited) e ljudi, nisam bio par dana poceo sam radit u nekom skladistu pa sam na poslu do jutarnjih sati i onda doma spat :/ ugl @v-hrkac stavit cu folije, posto svi kazu da je bolje onda cu vas poslusat, s obzirom da sam ja ipak u ovom novom, kaj se radia tice ima tu decko s foruma kaj je netko preporucio za 3600 veli da ima ovaj veci radio.. kaj se tice prednjih farova, to mislim da cu ipak preskocit dok necu imat neke ozbiljnije pare, a zadnje cu vjerovatno uzet oem ove kaj imaju led, kaj se tice papucica dobro to moze i preko ebaya budem pogledo, kaj se esp tice, a imam neku tipku kod mjenjaca, onak kao koda klizi auto i to, ali u opremi EPS nije naveden, i kad stisnem to nis se ne pojavljuje, a vidio sam kod nekih da kad se pali ili gasi bude onak zuta ona lampica i mislim da imam taj asr kaj si ti spomenuo i za kraj ovo za gepek to nisam ni reko da bi, odnosno nije mi ni bilo u glavi, makar sad kad razmisljam mogo bi i to ugradit... na kraju da zakljucim da esp necu ugradivat s obzirom da je toliko skupo a i kak kaze kolega @Nikki nema bas neke razlike, farove prednje isto tesko u skorije vrijeme, a ovo ostalo kak budu place sjedale ja cu jedno po jedno ugradivat btw vec bi ja upgradeo nesto, medjutim moro sam kupit gume za to sam dao prek 2 soma, pa sam malo kratak s lovom jos neko vrijeme Edited November 25, 2015 by zeus007 Share this post Link to post Share on other sites