RoMario44 0 Posted November 20, 2015 Evo pošto nisam naišao na tu temu oko ispitivača antifriza a mislimda je u ove zimske dane nadolazeće to potrebno svima, molio bi savjet cijenjenog članstva o tome da li preporučuju kupnju običnog ispitivača antifriza koji se da naći malte ne u pekarni i to za 20-ak kuna i da li služi svojoj svrsi da povremeno izmjeri temperaturu antifriza...?!? Malo sam kopao po netu pa nisam nigdje točno našao kolka je preporučena temperatura antifriza...? Hvala Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted November 20, 2015 Ja imam neki skupi, mislim da sam dao 130 kn za njega, služi svrsi ali ništa bolje od onog za 20 kn s pekare. A što se tiče točke smrzavanja antifriza vrijedi pravilo, ako npr želiš da izdrži -15 stupnjeva radiš ga za duplo veću vrijednost tj za -30. U tom slućaju si 100% siguran da se neće smrznut. Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted November 22, 2015 Znači tako.... a kaze mi danas prodavac u CIAK u da ti jeftini nisu ni za k.... da ne valjaju... Mene samo zanima za pet puta godišnje ga stavit u antifriz dal koristi i dal je točan koliko toliko...? Share this post Link to post Share on other sites
josip24 0 Posted November 22, 2015 Znači tako.... a kaze mi danas prodavac u CIAK u da ti jeftini nisu ni za k.... da ne valjaju... Mene samo zanima za pet puta godišnje ga stavit u antifriz dal koristi i dal je točan koliko toliko...? A taj prodavač u ciaku, znaš možda kako se zove?Za dva puta godišnje provjeriti dobar je i taj za 20 kn. Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 22, 2015 http://www.golmax.hr/images/stories/proizvodi/zimski%20program/mjerac222.jpg ja sebi kupio ovakav.. po meni najbolji i najtocniji.. malo je skup ali ako radis oko auta ovo je prava stvar Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted November 22, 2015 Jopa koliko kosta taj? Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 22, 2015 400kn s popustom,bez popusta nekih 470-500 Share this post Link to post Share on other sites
stipe_zd 0 Posted November 23, 2015 mi u firmi imamo 80 vozila, i imamo par onih najjeftinijih ispitivaca, rade bez beda, dok ne padnu i razbiju se... za takve stvari, po meni je dovoljan i najjeftiniji... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted November 23, 2015 Previse je 400-500 kuna za jednom godisnje upotrijebit jopa radje se provozam do tebe da ti pregledas ? Ja sam jucer bas cuo isto da ovi starij obicni ne rade u ovim novim antifrizima tipa g13 cak i g12 Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 23, 2015 Pa ja ga ne koristim jednom godisnje,koristim ga jako cesto,pogotovo kad dode zima,i krenu izmjene antifriza,ako trebas dodi,imam jedno 50L G12 Btw nije samo za mjerit antifriz nego i za tekucinu za sajbe prat i za aku.. Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted November 23, 2015 Ne znam kako se zove, mislim da nije ni bitno... Ali ne radim oko auta, jedino ono sebi pogledat s vremena na vrijeme orijentacije radi u dva auta kolika je temperatura da znam pojačati li ga ili... zato pitam jel mi se isplati kupovat taj najobičniji... pa pitam iskustva Vas koji s time radite... Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted November 23, 2015 http://imgur.com/GiIAleC ja koristim ovaj i precizan je. Share this post Link to post Share on other sites
josip24 0 Posted November 23, 2015 Pitam zato što mi jedan bivši kolega tamo radi pa da ga malo priupitam kako to prodaje. Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted November 23, 2015 http://www.golmax.hr/images/stories/proizvodi/zimski%20program/mjerac222.jpg ja sebi kupio ovakav.. po meni najbolji i najtocniji.. malo je skup ali ako radis oko auta ovo je prava stvar Ja imam slican. Samo pitanje jel dobar za G12 testirat Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 23, 2015 Neznam zasto mislis jel dobar? Ja samo g12 i koristim.. Tj vecina auta koje radim koristi g12 i sve ok Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted November 23, 2015 4 godine je star antifriz i po mjeracu drzi -30 Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted November 23, 2015 Ja sam nedavno kupio 50L g12 antifriza -37 drzi Share this post Link to post Share on other sites
kostolomac_cro 13 Posted November 23, 2015 4 godine je star antifriz i po mjeracu drzi -30 Ti očekuješ da ti svojstva antifriza padnu nakon 4 god? Nema šanse ako nije neki teški šrot od antifriza, a ja sam brdo proizvođača koristio u teretnom programu, svojstva ne opadnu ni nakon 10 sigurno. Neke kao preporuke su da se mjenja svakih 5 god.( ali to rijetko tko poštuje, a po meni ni nema smisla ). Provjeriš prije svake zime i miran si. Normalno oni koji pušta negdje na ssistemu pa tjekom godine dotaču vodu, ne trebaju se čudit što ima je prije zime antifriz gotvo na nuli. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted November 23, 2015 ja sam u plodine kupiio i pokazivao mi -40 haha Share this post Link to post Share on other sites
RoMario44 0 Posted November 25, 2015 Evo ja kupio u konzumu 20 kuna dobro izgleda i dobro pokazuje Za moje potrebe mogao sam i sa dječjim toplomjerom mjeriti Share this post Link to post Share on other sites