Daci 0 Posted December 6, 2015 Dakle ovak, dsg mi lupka dok šalta iz 3 u 2 brzinu , to je jako čest problem kod njih ali ne mogu naći nigdje na stranim forumima uzrok kvara. Točniji opis situacije...ubrzanja i šaltanje u više brzine glatko skroz, kad se duže vozim u nekoj brzini i onda prvo šaltanje u nižu zna klapnut malo, iz 3 u 2 uvijek klapne i kad stajem na semaforu ko da klepeće zamašnjak. Nekad zna malo klapnut kad se šalta iz N u D. Meni poznati problemi općenito sa DSG-om su zamašnjak, mehatronika (uglavnom se pojavi greška na instrument tabli i VCDS-u) i diferencijal koji tvornički nije neke posebne kvalitete pa se razloha nekakav pin koji ide kroz njega i napravi se špene koja se onda poljepi po magnetnim senzorima za šaltanje. Bilo bi dobro da ekipa koja je popravljala DSG iznese ovdje svoje probleme i rišenje za njih, pošto nisam našo nikakv topic... Share this post Link to post Share on other sites
Daci 0 Posted December 13, 2015 znači nitko na forumu nije popravljao dsg nikad ? niti itko ima problema ? Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted December 13, 2015 (edited) Vozim B6, 2.0 BKP motor, isto grublje salta iz 3 u 2 (pogotovo u Sportu), ulje i filter mijenjani redovno Jednom u 2 mjeseca se ugasi auto kod saltanja iz R u D na parkingu al upali normalno Zamasnjak se cuje kod paljenja i gasenja, u voznji se ne osjeti Cekam da netko kaze tko radi reparaciju ako je u mehatroniku problem Edited December 13, 2015 by Luka_DSG Share this post Link to post Share on other sites
Daci 0 Posted December 13, 2015 Zato sam i pokrenuo temu da se mozda javi netko tko je radio bilo sta oko dsg-a. Ja mislim da ti imas dva problema, mehatronika zbog tog gasenja i zamasnjak zbog ovog grubljeg saltanja , bar se nadam da je zamasnjak odgovoran za to kleperanje kod saltanja , moj se cuje isto cuje kod gasenja. Kod paljenja nisam nista primjetio, ali sam primjetio da na leru zvecka nesto onak ko hidro podizac, kad se sagnem ispod auta onda taj zvuk cujem jace nego odozgora, takodjer se nekad acuje jace a nekada slabije Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted December 13, 2015 Meni je lagano vise dopizdio taj auto...nijedan me nije kostao (financijski i psihicki) kao ovaj. A nakraju previse ulozeno u popravke itd da bi ga se isplatilo prodat. Sad za 10 000km ide veliki servis, osovina pumpe ulja, zamasnjak, dsg ulje i filter... Share this post Link to post Share on other sites
Daci 0 Posted December 13, 2015 Da razumljivo ,ja imam srece jer ne moj CR masina pa nema tolko problema...ali isto ce trebat reparaciju turbine, slini i fucka malo..i to oko zamasnjaka/dsg-a bi htio rijesit jer me zivcira to klapanje dok salta iz 3 u 2 Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted December 13, 2015 Meni se malo zamajac cuje, ali ne sekiram se oko toga ni oko nicega to se tice DSGa. Imam u susjedstvu vrhunskog majstora koji mi je rekao samo da vozim, kad stane zbog zamajca, zamijenit će ga i amen. Jbg, sta drugo napravit.. Koliko god problema stvarao taj DSG, ja sam odusevljen s njim.. Share this post Link to post Share on other sites
Daci 0 Posted December 13, 2015 Da se razumijemo i ja sam odusevljen s njim jedino me to saltanje i lupkanje u nizu malo zivcira , zato i hocu to rijesit da bude savrsen Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted December 13, 2015 zamasnjak je cca 4000kn i rijesit ces problem Share this post Link to post Share on other sites
Daci 0 Posted December 13, 2015 je al treba bit siguran da je zamašnjak, skidat getribu (100 +€) samo da bi provjerio jel zamašnjak mi je malo bedasto Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted December 14, 2015 Nadji pravog majstora i sve će rijesiti. Meni je majstor rekao da je zamajac cim je dosao do auta. Jbg covjek se uglavnom bavi s tim automatskim mjenjacima i zna poso.. Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted January 11, 2016 Da ne otvaram novu temu jer nema smisla pa cu se ovdje nadovezati. Planiram uzeti golfa 5 tdi sa dsg-om. Pa me zanima kako provjeriti jel dsg dobar ili nije? Kako prepoznati zamasnjak da je pri kraju? Sta jos treba mjenjati kao potrosno kod njega, pretpostavljam lamele? Koliko one dodu? Opcenito bi volio malo vise znati o tom dsg-u da me netko uputi da ne kupim auto sa njim pa da pozalim sta sam ga uzeo... Share this post Link to post Share on other sites
cukytdi 0 Posted March 27, 2017 Pozdrav Tko popravlja dsg getribe u Hrvatskoj? Radi se o audiu rs6 2009 godina Problem je sto je pukla osovina glavna koja ide prema motoru .. Pa ako neko nekoga zna da bi znao slozit bio bi zahvalan da nepise I ako tko zna gdje ima polovna getriba neka se javi Unaprijed hvala Share this post Link to post Share on other sites
v-hrkac 0 Posted March 27, 2017 clan maverick je imao problema sa dsg u golfu 7 auto sopkov u vinkovcima je pravi majstor za to Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted March 27, 2017 Sopkov...poznaniku slagao tiptronic nikakvih problema bilo nije sve u roku odradjeno i daje garanciju na rad godinu dana u ovom slucaju Share this post Link to post Share on other sites
cukytdi 0 Posted March 28, 2017 (edited) Provat cu ga nazvat bolje reparirat nego polovnu stavit Ima li tko broj od njega nemogu nac na google? Edited March 28, 2017 by cukytdi Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted March 28, 2017 Pitaj clana Vlahu za broj Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted March 28, 2017 Moras bit uporan kad zoves, jer cesto se zna ne javit, guzva, masne ruke i sl. Ali javit će se, samo zovi. Broj je ovaj gore sto je kolega napisao. Bas sam jutros bio kod njega, posla preko glave. 1 Share this post Link to post Share on other sites
cukytdi 0 Posted March 28, 2017 Hvala vam decki ? ujutro ga zovem Share this post Link to post Share on other sites
Nikola.3 0 Posted February 20, 2021 Pozdrav... imam jedan problem, radi se o vw passat b7 2.0 tdi, dsg 6, kod prebacivanja iz P u D kao da se osjeti neki udarac, ili iz N u D, mjenjač radi super, fino šalta, samo kod mjenjanja pozicija nekad se cuje kao udarac, ako netko ima kakva iskustva? Share this post Link to post Share on other sites
Brumen 11 Posted February 21, 2021 Dok ne skoči neka greška samo vozi. Tako je i meni iz N u D. Malo čuješ kao klak zvuk ubacivanja u brzinu i malo grublje radi. Po meni normalno. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted February 21, 2021 Nista neobicno pogotovo ako je u P bez rucne... Share this post Link to post Share on other sites
Nikola.3 0 Posted February 22, 2021 E točno to, prvi put sam kupio dsg pa sad čujem sve 😂😂 Share this post Link to post Share on other sites
CroRipke 3 Posted June 23, 2021 Pozdrav fauveovciImam DSG 7 brzina (1.6 tdi, 81kw). On ima suhu spojku i nije potrebno mijenjati ulje u njemu, ali ja bih svejedno odvezao auto pravom meštru da mi pregleda DSG i zamijeni ulje u mjenjacu (ne u mehatronici). Moze preporuka za dobrog i provjerenog DSG majstora i koliko otprilike kosta zamjena? Share this post Link to post Share on other sites