1 1
mlesic

OBD2 Bluetooth adapteri za dijagnostiku?

Recommended Posts

Za osnove je dobar. Za ostatak ne baš. Pazi se te jeftine dijagnostike i air bag-ovi ne idu zajedno

Možeš ga uštekati i to ali brisanje greški AIR BAG-a nebi preporučio. Imaš na forumu već otvorenu temu koju dijagnostiku uzeti. Pronjuškaj po forumu.

ja to imam ustekano u auto otkad sam ga kupio, radi mi bez greske...

samo sto nije obd2 od 2001 ili 2002 godine pa na dalje?

Kakve veze ima AIR BAG sa ELM327?

ELM327 je OBD II skener koji se može spajati samo na ECU motora i u kombinaciji sa npr. Torque može čitati/brisati greške iz motornog ECU-a , pratiti Live parametre, RPM, brzina vozila,status ubrizgavanja, temperaturu rashladne tekućine itd... itd

Ne može se spojiti na AIR BAG (ne može čitati niti brisati greške iz AIR BAG-a) :ne

Druga stvar je kod MultiEcuScan programa (koji se koristi za talijanska vozila) gdje se koristi ELM327 za spajanje na pojedine module u kombinaciji sa adapterima A1,A2,A3 i A4 ... ali to je druga priča

Ok. Hvala na odgovorima. Planiram ga koristiti za detaljnije info što se dešava, nadzor RPM, temperaturu i sl. sa Torque i eventualno obrisati info Service insp. Ali nikakve velike dijagnostike ne planiram. Ako je sigurno s te strane koristiti onda ok. Pretpostavljam da je podržano, golf 4 1.8T GTI 1999.god. Gdje mogu provjeriti jeli podržano? Nisam našao naljepnicu na autu, gdje mogu još pogledati? Ili ako paše utor onda bi to trebalo odgovarati? Ukoliko nije podržano, koja mi je alternativa. Ne nalazim temu o dijagnostici..

Edited by mlesic

Kakve veze ima AIR BAG sa ELM327?

ELM327 je OBD II skener koji se može spajati samo na ECU motora i u kombinaciji sa npr. Torque može čitati/brisati greške iz motornog ECU-a , pratiti Live parametre, RPM, brzina vozila,status ubrizgavanja, temperaturu rashladne tekućine itd... itd

Ne može se spojiti na AIR BAG (ne može čitati niti brisati greške iz AIR BAG-a) :ne

Druga stvar je kod MultiEcuScan programa (koji se koristi za talijanska vozila) gdje se koristi ELM327 za spajanje na pojedine module u kombinaciji sa adapterima A1,A2,A3 i A4 ... ali to je druga priča

Ja sam samo pročuo negdje na forumu da OBD i AIR BAG-ovi ne idu zajedno. Za daljne stvari neznam..

Ja sam samo pročuo negdje na forumu da OBD i AIR BAG-ovi ne idu zajedno. Za daljne stvari neznam..

To si možda pročitao za ovo :

"

Problemi kod testiranja airbaga na

2000-2001 VW Golf/GTI/Jetta/Beetle vozilima

Prema nekim izvješćima na nekim VWGolf/GTI/Jetta/Bettle vozilima, nakon testiranja airbag kontrolera, događa se da lampica airbaga ostaje upaljena. Airbag kontroler prijavljuje grešku 65535 koja pokazuje na internu grešku kontrolera koja se ne može obrisati. Problem je ograničen samo na kontrolere sa tvorničkim brojem 6Q0-909-605-A. Ako imate 2000-2001 Golf, Jetta/Bora, Beetle, ili isti SEAT ili Skoda model, prije testiranja provjerite broj na kontroleru. Ako broj nije 6Q0-909-605-A, nebi trebalo biti problema kod skeniranja. Ako je broj 6Q0-909-605-A, ne testirajte te ga. Testiranje ostalih kontrolera na tome vozilu ne utječu na ovaj problem."

Original Link

Ne nalazim ga na popisu podržanih, znači moguće da neće raditi. Koja je alternativa? Postoji li BT konektor onda za tip koji bi bio podržan jer imam putno računalo, port preko kojega se pristupa računalu... Znam da sam negdje pročitao da obd2 radi na svim golfovima 4..ne mogu naći sada stranicu...ali vidjet ću kad stigne..

Kupio sam, stići će valjda skoro. Nego hoće li obd1 biti podržan ili opet neka caka da ne bude? Gdje mogu provjeriti? Ima li OBD1 Bluetooth isto i da podržava torque app?

Kupio sam, stići će valjda skoro. Nego hoće li obd1 biti podržan ili opet neka caka da ne bude? Gdje mogu provjeriti? Ima li OBD1 Bluetooth isto i da podržava torque app?

Tvoj golf mk4 je 1999 kodina koliko sam skužio i ima OBD2 konektor.....prema tome možeš koristiti ovaj uređaj iz prvog post-a

A ako želiš raditi detaljnu dijagnostiku na svom autu....onda kupi VAG COM KKL kabel (plavi) za par dolara + laptop + SW VAG COM 311.2 ili 409.1 ili VCDS Lite....... s ovom kombinacijom možeš pristupiti svim kontrolerima u autu (ECU,ABS,AIRBAG .... sve što imaš na autu) ....možeš čitati ,brisati greške, pratiti parametre, kodiranja, adaptacije itd .............

Pusti te Bluetooth adaptere i aplikacije na mobitelima i tabletima

Hvala na info. Za početak ću taj BT adapter, pa proučim detaljnije onda ostalo za poigrati se.. Hvala još jednom!

1 1