RoMario44 0 Posted December 12, 2015 i koliko te izašlo...? Ja sam isto čuo i imam kolege koji su izvukli dpf van i mir božji....nek ide u ku.... Moje mišljenje je da takve aute treba malo bolje pročistit često jer kad se zatuši po gradu i sa lošom kvalitetom goriva eto sranja.... Meni se upalila kad sam kupio auto jer sam ga tek uzeo i polako vozio.... al sad ga bogami prašinjam i fala Bogu ništa se ne pali... Share this post Link to post Share on other sites
Leic 2 Posted December 12, 2015 Ma da najbolje da u njemackoj ne odlazi dpf ili egr ili klapna. Odlazi i tamo samo kupit ovdje sa nasom placom ili npr. u njemackoj i nije bas isto. Share this post Link to post Share on other sites
azraphantom 1 Posted December 12, 2015 Da, ja sam ga isto nedavno kupio i vozin ga cilo vrime onako penzionerski jer mi ga je zaj.. al mislin da cu ga i ja sad vise prasit jer bolje platit koju kunu goriva vise nego placat regeneracije i sva ostala sranja... Odsad cesce ruta solin-klis, a manje sucidar-mejasi-kreni-stani... a skidanje dpfa? Zna li se koje su posljedice? Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted December 12, 2015 Pa ja vozim po gradu često i sama se pokreće regeneracija. Nikakvo silovanje preko 2000 rpm Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted December 12, 2015 Kak znas kad ti radi regenraciju? Share this post Link to post Share on other sites
D.M 0 Posted December 12, 2015 (edited) Digne auto okretaje(kao da radi pod cokom,laicki receno) i kad stanes na semaforu ili sl.ako ti je ukljucena ventilacija osjeti se u kabini slab miris,poput paljenja lamele,meni najslicniji opis.Nema nikakvih upaljenih lampica na tabli ako je sve u redu sa dpf sustavom,znaci normalna regeneracija,bar kod mene.Inace,moje misljenje o tom bajnom dodatku tehnologije jest da je ta cijela stvar tesko sranje zasnovana zbog tih bijednih eko normi i skupih popravaka,uostalom vise popravaka nego eko normi posto su svejedno morali lazirat te podatke oko ispuha da bi zadovoljili iste. Edited December 12, 2015 by D.M Share this post Link to post Share on other sites
Erestor 0 Posted December 12, 2015 (edited) Erestor koliko se cijene krecu za 2.0 08'g?Nazovi ove u katalizator.hr i neka ti provjere po sasiji kak se krecu cijene za tvoj model. Rabljeno se ne kupuje pa makar auto bio s kojeg je skinut prosao malo kilometara. A jos nije narod prihvatio cinjenicu da dieseli nisu sto su nekad bili i da je kad se nakraju podvuce crta isplativije kupiti benzinca ili jos bolje organizirati si drugacije prijevoz do posla Edited December 12, 2015 by Erestor Share this post Link to post Share on other sites
Daci 0 Posted December 13, 2015 kod njih ti je to tako. u gradu su benzinjare sve. to ide po plaketama njihovim (eko shits). a dizelase kupuju ljudi koji rade vise od 100 km dnevno, a u njemackoj znas da su autobanovi svugdje tako da je to to. od kuda si ovo isčupao ? link ? btw. u uputama od auta piše da se regeneracija sam pali kad dođe do određenog postotka začepljenosti , na većem postotku začepljenosti se pali dpf lampica , a kad je kritično začepljen onda se uz dpf lampicu upali i engine check lamica i baciga u safe mode ... kad ti se upali dpf lampica ko što se tebi palila onda vozit malo duže po autoputu tih par minuta klko si ga ti vozio nije dosta. Share this post Link to post Share on other sites
stipe_zd 0 Posted December 13, 2015 Meni se jos zvuk iz auspuha promini, bude dublji... I iskreno, otkad sam kupio ovaj auto, jedino ga zena vozi lagano. Kad ga upalim, par minuta da dodje do radne i po gasu! I nije bas uvik, ali jako cesto ide do 4000 okretaja... prva i druga pogotovo, nema stednje! Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted December 13, 2015 Ja sam se vec navikao! Uglavnom je vožnja po gradu (split), i pali mi se svaki oko 400km, već znam otprilike kad ce to bit, jer svaki put kad odradim regeneraciju, podesim na satu (trip) na nula! I kad skužim na semaforu da djiri nisu 890, nego 990 Izadjem na zaobilaznicu prema ttsu, ili na solinsku, i u 3ćoj, na 2500\600 okretaja napravim krug i nakon 10 tak km, djiri u normali stavim trip na nulu, i to je to. Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted December 13, 2015 To ti uopce nije postupak za regeneraciju.. Share this post Link to post Share on other sites
rapajic.st 2 Posted December 13, 2015 Koji je tocno onda postupak regeneracije? Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 13, 2015 4. na 2200-2400 Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted December 13, 2015 To ti uopce nije postupak za regeneraciju..Ja ga tako regeniram 3 godine koliko je u men! Share this post Link to post Share on other sites
perotok 0 Posted December 13, 2015 evo ovako : dva načina 1. u vožnji 2. preko VCDS-a po ovim uputama Link Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted December 13, 2015 (edited) A to je to za moj motor 1.6! Citat: Uvjeti (Driving Cycle): Brzina vozila iznad 60 km / h (40 mph)Brzina motora između 2000-2500 okretaja u minuti (4. ili 5. Gear, automatski mjenjač u Tiptronic)Trajanje cca. 10-15 minuta. Kao što sam rekao, 2500 okretaja, 3ca brzina, to je oko 70 km\h, 10tak km Edited December 13, 2015 by glogi Share this post Link to post Share on other sites
RAZZOR 1 Posted December 13, 2015 (edited) od kuda si ovo isčupao ? link ? Bio sam tamo vise puta. i imam prijatelja vise tamo. moro je u merc e220 ugradjivat neki dodatni procistac/dpf/katalizator ili stovec da dobije zelenu plaketu da moze vozit po centru grada dizela. A ljudi da bi to izbjegli voze benzinjare. samo oni kojima je bitna usteda koji prave gro kilometara imaju dizelase. Eo ti i linkic pa ako znas njemacki procitaj si. https://www.umwelt-plakette.de Edited December 13, 2015 by RAZZOR Share this post Link to post Share on other sites
glogi 4 Posted December 14, 2015 Tamo navode da se prilikom regeneracije pale svitla grijanje klima sicevi itd, ja to nisam nikad palia, nevidim razloga za to?! ... I vako je opterećen . još i to. Ima li to. Smisla? Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted December 14, 2015 Postpak je znan... u voznji glogi ti je objasnio... Preko vcds je drugi sistem... Ugl moze se rjesit tih eko sranja i izbaci se dpf egr i motor dise punim plucima. Dpf se nemora lomit... moze se metnit cevka i svoj dpf se moze odnijet na ciscenje pa ga pospremit doma do dana kad budu na tehn peglali... Moguce ta te senzor zafrkavao pa zato si imao problema s punjenjem dpf-a... Share this post Link to post Share on other sites
mar.ravlic 0 Posted December 16, 2015 Zasto se meni na passatu b6 1.9 tdi nikada nije upalila regeneracija? Ima 160000km? Kombinirana voznja, vise otvorena cesta nego grad... autocesta nikada... Imam puno kratkih relacija kreni stani, po 3 km... vozim ga uvijek ispod 2000 okretaja. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 16, 2015 mislim da 1.9 u b6 nije ni imao dpf Share this post Link to post Share on other sites
mar.ravlic 0 Posted December 16, 2015 Po meni ti se sve poštopalo od cijevi od egra do usisa. MOrat ces kod majstora i sve skidat dole i počistit i pormjenit sve sto je riknulo. Ovlašetni zaobidji ili ti ne gine 10kkn. Sad se to bas frendu desilo prosli tjedna na golf mk6 19.tdi 105ks Golf ocito ima... Ovo je poruka od forumaša na početku posta... Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted December 17, 2015 golf 6 nikad nije bio u 1.9 tdi opciji Share this post Link to post Share on other sites
Dottore 0 Posted December 17, 2015 golf 6 nikad nije bio u 1.9 tdi opciji Valjda misli naopaki 9 na 6 Share this post Link to post Share on other sites