0
rale

Audi a6 tesko pali kad je hladan

Recommended Posts

Audi a6 2.5 tdi quattro 180ps. 2002 god. Na autu je skoro sve zamjenjeno, u augustu je radjen veliki servis sa svim spanerima i zatezacem filterima.... samo sam zabiravio grijace zamjenit. Kako je doslo hladno vrijeme auto kad prenoci van ujutru dugo vergla nekih 5-6 sekundi a kad se ugrije cjeki dan pali brzo ili ako je u garazi isto lako pali. Na dijagnostici je pokazalo da su dva grijaca crkla. Kupio sam svih originalnih 6 i zamjenio al problem je isti. Ono sto sam primjetio zanimljivo jos da inace skoro svaki put kad das kontakt kljucem sijalica grijaca se samo tako receno zmigne, a u slucaju kad nekad svijetli par sekundi auto pali normalno. Ako moze pomoc u ponedjeljak kontam ici kupit relej grijaca zamjenit...

Edited by rale

Isti slucaj na passatu, kako su hladnija jutra jedva sastavi i upali, poslije kad je vruc ide normalno.
Kod mene su grijaci bili problem..
Relej provjeri svakako mozda ne "ubaci"

i dalje je problem tu... zamjenio sam i davac temperature grijacima opet isto. najveci problem je drugo paljenje kad je motor jos uvijek hladan vergla sigurno 15 sec. sad mi je javio gresku elektronske dizne (valjda od 6 je samo jedna elektronska ) ali nije bilo na stanju pa je nisam mogao zamijenit odmah, moze li ona radit ove probleme? mada me najvise muci da motor nije ufazen dobro jer se ovo i desava nakon zamjene zubcastog remena.

Edited by rale

Neka ti netko postela paljenje na pumpi i vozi dalje,dizna ima gresku na skoro svakom i ima i slucajeva da zbog neispravne dize ne ocitava u mjernim blokovima kut paljenja

0