Mouse-RI 3 Posted January 5, 2016 Imam Polo 9n3 1.4 tdi... A imam doma i motor 2.0 tdi 170 ks iz Golfa V GTD sa DSG mjenjacem, centralu motora, sat, centralu mjenjaca, pedale i rucicu mjenjaca... Pa razmiljam da bi to sve stavio u Pola... Koliko bi tu jo moglo biti posla i tko bi to znao pospajati da to sve upali i radi kako treba? Pretpostavljam da bi trebao neke druge diy poluosovine i instalaciju motora neku posto je sada motor sa 3 cilindra... Ima da je netko to radio ili zna nekoga tko bi mi to napravio? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted January 5, 2016 Probaj se javiti kolege s foruma. Beli mu je nick. samo nisan siguran jel jos uvik aktivan jer nazalost dugo nije nista pisa. Iako bi po meni bilo puno jednostavnije ici na rucni mjenjac. Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 5, 2016 Složio sam TFSI sa DSG prvo u Lupo pa sad u Golf 1. Može se složiti ako imaš sve od Golfa na okupu. Računaj da tu imaš dosta pripasavanja , nosači motora se nešto daju iskombiniati od 1.9 TDI , pulosovine treba raditi na mjeru Instalacije je najbolje sve stavit od Golfa u Polo , skupa sa satovima i svim prekidačima Dosta posla , ali nije upitno da li se može. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted January 5, 2016 Na tebe sam prvo i pomislio Koliki misliš da bi mi budjet trebao za to, sa obzirom da ovo šta sam nabrojao imam... Poluosovine mi nije problem nabavit kao ni instalaciju motora... Jel instalacija motora mora biti baš od modela sa DSG ili može i običnog? Jel bitno dali je inst od 105, 140 ili 170 ks ili je bitno samo da je od 2.0? Samo dio kod motora ili i dio u kabini? Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 5, 2016 Najbolje bi bilo da je instalacija od DSG jer se onda prebaci cijela u Polo i onda sve radi 100% Može se prepravljati i od običnog golfa , samo onda ti nedostaje taj dio do mjenjača i sve se jako zakomplicira. Mk5 instalacija je u jednom komadu od prednjeg fara preko kabine do stopova i do kompjutera i ici po tome kopat da se doda DSG je dosta posla... Ako ti auto ima i podizače stakala , centralnu i još neku opremu onda taj dio bi trebao ostati od Pola i dodati to na instalaciju od MK5 Ajmo rec da ti se na kraju sigurno skupi oko 1000€ za dijelove , cijevi , tokara , tekučine , neke sitnice na koje u startu ne računaš Nimalo jednostavno i jeftino , ali se može napraviti Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted January 5, 2016 (edited) A ako bi stavljao običan mjenjac? Onda mi opet treba ta sva instalacija od Golfa ili? Polo je 3 vrata i ima svu opremu osim digitalne klime i esp... Znači trbao bi i Golfa sa 3 vrata nac za struju ako treba sva isto za manual Mjenjac? Edited January 5, 2016 by Mouse-RI Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 5, 2016 ako bi maualni mjenjač onda je priča sa strujom dosta lakša , motorna instalacija se prepravlja i u autu se ne dira gotovo ništa tvoj je 1.4 TDI? Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted January 5, 2016 (edited) Da, moj je 1.4 tdi, 51 Kw, 3 cilindra, 11/2007. god. Edited January 5, 2016 by Mouse-RI Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 5, 2016 Ruke su ti da ga ebes 1000-1500evra min.... Pero se naradio slicnih stvari i rjesit ce ti...mehanika i lego slaganje v.a.g komponenti mu ide odlicno... Beli je plus jako dobar elektronicar... pa sve to moze dic na jos visu razinu oko struje, gasenja pojedinih stvari u ecu-u pa i pripasavanju na tvoju postojecu elektriku.... Elektrika je jako zamrsena pa tako da jedna banalna greska u sistemu moze rezultirat losijim perfomansama motora..... Ugl svakako racunaj na onaj gore iznos za ruke.... Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted January 6, 2016 Mislim da je to malo pre masna cifra za ruke... Ono šta ja sam mogu napravit je sljedeće: Ugradit motor sa mjenjacem (dsg ili manual) svejedno Promjenit mehanizam mjenjaca Preradit i spojit poluosovine Zamjenit kiler i intercooler Mislim da je to sve šta je potrebno... Znači trebao bi mi netko ko je sposoban napravit struju da to upali i radi kako treba... A mislim da je bolje napraviti struju ako je netko to već radio i zna šta radi prije nego se motor i to sve složi u auto, jer teško da će biti mjesta pod haubom za zezat se sa zicama do svih senzora i svega na i oko motora... Jel bim trebao još nešto Preradit? Share this post Link to post Share on other sites
GogiR32 0 Posted January 7, 2016 (edited) Vjeruj mi uopce nije masna cifra za ruke, bio sam kod Petra par puta dok je slagao jedinicu TFSI i ima masu posla, kompletnu struju moras pripasati na Pola. A da ne govorim za nosace koji moraju biti savrseni da ti kasnije ne cupa poluosovine i ne trese. Nije to bas tako jednostavno kako se cini, 2.0 GTI na VR6 swap je jednostavan, znam jer sam ga sam radio. A jedan savijet, ako ti ides pola posla raditi i das nekome da dovrsi, onda si mu tek zakomplocirao posao. Edited January 7, 2016 by GogiR32 Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 8, 2016 Ako zeli struju onda bez samog auta je to sex jer sve to nekid mora ici i da izgleda ok...nesto se brika i za skinit treba cvikat itd... Beli radi na struji za neke swap-ove po principu kupi pokopcaj vozi.... al to je pretezno mens cini za 1.8t znaci daleko jednostavnija struja. Pitaj Petra odi do njega sve ti objasni... a i Beli isto... Tu se nebi trebalo ogranicavat rokovima...radovi znaju potrajat... Share this post Link to post Share on other sites
-Jelko- 0 Posted January 8, 2016 Pero i slicni majstori naplacuju svoje ruke i ZNANJE.Volio bi jednog dana npr. Peri odfurat slicnu stvar,platit i uzet kljuc i vozit se ko gospodin.Ili odvezes ovakav projekt nekom obicnom mehanicaru pa nek te blijedo gleda. Share this post Link to post Share on other sites
sven 0 Posted January 8, 2016 Zasto bi se ciganio sa tim sto bi ti radio pa onda vozio okolo majstorima da svako napravi nesto ? Kad se majstoru vozi onda se vozi jednom maksimalno dvojci a i to je upitno jer vjecito problemi da ovaj drugi nesto nije dobro slozio . Odaberi izvodjaca radova, spremi kuvertu punu love i samo pocni vadit kako te zovu i samo kupuj sve sto ti kazu to ti je moj savjet. A ovo tu ja cu malo pa ce oni ce ti bit na kraju : sto baba kilavo dijete. Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted January 9, 2016 Zašto bi plaćao nekome da mi radi mehaniku kada to znam sam napravit? Meni treba netko tko će samo struju sredit, a koliko znam malo koji elektricar/elektronicar se igra sa mehanikom... Nema šta jedan reč da drugi nije dobro napravio, jer jedan posao nema veze sa drugim, jedan radi mehaniku, drugi struju... Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 10, 2016 (edited) Pa eto dogovori se s Perom ili Belim nek ti posloze struju ti si rjesi mehaniku i dobro Edited January 10, 2016 by said Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted January 12, 2016 Evo čekam da napišu nešto... Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted January 12, 2016 Napisao sam ti šta si pitao. Dalje mi je teško bilo šta napisati jer ne znam koliko si točno upućen u sve to... Jer sve ovo šta si napisao da možeš sam , ne znam da li si shvatio da to ne ide gore nego sve treba pripasavati , a ako to možeš i znaš , onda problema nema... Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted January 12, 2016 Shvaćam da treba pripasavat sve, ali kao šta kažem, mehanika nije uopće problem... Meni je problem jedino struja, instalacija i kodiranje svega toga skupa da sve to radi kako treba... Share this post Link to post Share on other sites
apica 0 Posted February 13, 2016 Evo da se ubacim da ne otvaram novu temu, imam u planu raditi swap u istog pola samo 1.4 16v, razmisljao sam o 1.8T jer mi se dopada zbog turba, al mi je bezveze posto je dolazio u gti modelu pa ga jednostavnije kupit. Pa zanima me sto bi islo najjednostavnije u njega. Zelio bih ugraditi i turbo na motor koji stavim. Vidio sam jednog 9n3 sa 2.3 v5 masinom, pa ako je to stalo valjda stane i neki v6 Jedna od opcija je takodjer turbo staviti na trenutni motor, vidio sam lupa koji je tako napravljen, mada sam nekako skeptican u vezi toga. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted February 14, 2016 1.8T ti je bzvz jer je dolazio orginal tako i onda opet pitas sta je najjednostavnije??? Ako imas para sve je jednostavno ? Share this post Link to post Share on other sites
jopa_vr6 0 Posted February 14, 2016 Ja vidim da ni od jednog projekta nece bit nista Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted February 14, 2016 (edited) Ako zelis imati pola da ide brzo i da nemas problema i da ne potrosis puno para prodas svog i kupis gtia. Ako zelis biti poseban i imati sta nitko nema onda ili moras to sam napraviti da te kosta puno ali ne pre vise ili imas brdo para i platis nekome tko ce ti to sloziti. Ali posto vrlo vjerovatno razmisljas na nacin da bi ubacio nesto da ide dobro a da te kosta malo (kao vecina ljudi) onda zaboravi i kupi gtia... Moj dobronamjeran savjet naucen na svojoj kozi i po iskustvima prijatelja Edited February 14, 2016 by RI VW Share this post Link to post Share on other sites
Rallye VR6 8 Posted February 14, 2016 Ja vidim da ni od jednog projekta nece bit nista stavi naočale Share this post Link to post Share on other sites