Maky355 0 Posted January 6, 2016 Kupio sam si na e-Bay-u DRL-ove, stavio bi ih na Pola...Spojio bi ih posebno, da ih mogu paliti i gasiti kada želim. Naišao sam na problem... Kako da od prostora gdje je motor provučem jednu žicu unutra u kabinu da stavim prekidač? Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted January 6, 2016 To ti onda nisu ni priblizno legalna DRL ako ces ih sam paliti i gasiti. Jasno je definirano sto su DRL i na koji nacin moraju raditi. Sve ostalo je cunga lunga zbog koje samo mozes imati problema.. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 6, 2016 Pa nadji jedan slobodan ulaz i provuci Imas valjda neku gumicu slobodnu na onom limu negdje ili uz neki kabal koji vec ide unutra...vrlo jednostavno samo pogledaj malo gdje ti je najlakse provuci Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted January 6, 2016 Stovise propisan je i polozaj na vozilu kao i visina i udaljenost Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 6, 2016 Sve ja to znam.. Ali, No Risk, no Fun! Share this post Link to post Share on other sites
bruiser 0 Posted January 6, 2016 Samo ti to stavi, bit ces glavni u gradu Share this post Link to post Share on other sites
romano010 18 Posted January 6, 2016 Dal netko od vas kolega moze pomoci, imam drl od Audi s6, međutim desno je pocelo titrati i prestalo raditi, a kasnije i lijevo. Ne mogu utvrditi jel kvar u lampama ili instalaciji. Danas sam gleda postoji li modul za automatsko paljenje ali ga nema ( svijetla su radila cim bi dao kontakt). Ili ako netko zna dobrog meštra za ovo na podrucju zadarske ili sibenske zupanije Share this post Link to post Share on other sites
luka01 0 Posted January 7, 2016 Ima ti jeda Varnica u kaštelima sta ti se bavi s tim on je meni ugrađiva xenone pa se mos zaletit do njega pa ga pitat. Share this post Link to post Share on other sites
gorup 0 Posted January 7, 2016 Mozes i kodirati da samo kratka prednja svjetla rade na kontakt odmah, ugasena su dok rucnu zategnes(kod paljenja recimo) Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted January 8, 2016 To ti onda nisu ni priblizno legalna DRL ako ces ih sam paliti i gasiti. Jasno je definirano sto su DRL i na koji nacin moraju raditi. Sve ostalo je cunga lunga zbog koje samo mozes imati problema..Zasto mislis da cinjenica da ih mozes sam ugasit utjece na to da li je legalno ili ne? Recimo ja sam na novom Audiju imao DRL poziciju al isto tako sam mogao i na 0 stavit i nista nije bilo upaljeno. Po tebi je to nelegalno, iako je tako iz tvornice doslo?Sad na Golfu DRL mi je upaljen cak i kad je prekidac na 0 ali to se isto tako lako prekodira sto cu i napravit. Isto tako ovisno kako je nastimano, mogu i ne moraju radit zadnje pozicije (iako one po zakonu nisu bitne za ovu pricu). Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted January 8, 2016 Gle, u zakonu jasno pise sto su DRL i kako trebaju raditi, na kojoj visini moraju biti, itd.. To sto ljudi kemijaju s kodiranjem, to je drugi par rukava. Ali to onda vise nisu DRL. Koliko sam ja shvatio, DRL se moraju automatski upaliti kad se da kontakt na autu, gase se ili dimuju kad se prebaci na kratka svjetla, to je kod vozila sa tvornickim DRL, a kod ba koji nemamo tvornicki to, onda su kratka svjetla DRL i meni se pale cim dam kontakt, bio prekidac na 0 ili Auto poziciji. Ako grijesim, neka me neko ispravi.. Share this post Link to post Share on other sites
Luka_DSG 1 Posted January 8, 2016 Fog Lights as DRL je kod mene kodirano...cim dam kontakt pale se Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 8, 2016 A covjek je pitao gdje da si zicu provuce a ne dal je legalno ili ne...reci ce mu kad dodje na tehnicki s tim dal moze ili ne Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted January 8, 2016 (edited) Koliko vidim, Zakon o sigurnosti prometa na cestama dnevna svjetla spominje samo u cl 102 Članak 102. (1) Na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, u razdoblju zimskog računanja vremena.(2) Na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. I ne vidim kako bi cinjenica da se DRL mogu upaliti/ugasiti mogla imati veze. Zakon kaze da u voznji moras imati upaljena ili dnevna ili kratka svjetla. A to da li si ih ti sam upalio ili su se automatski upalila... A i to sto pises, na kojoj visini mi isto nema nikakve logike jer imas aute koji ih imaju dolje nisko i onda imas nekakve terence koji ih imaju pola m vise od tih pa bi po toj logici ili jedni ili drugi bili nelegalni, a nisu. Edited January 8, 2016 by Xman Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted January 8, 2016 Ima tocno propisano od do visina i od do sirina i onda u tom rasponu proizvodjaci ugradjuju drl. Naci cu i specifikacije gdje pise tocno. Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 8, 2016 Ja planiram ugraditi DRL-ove od 15 kn sa e-Bay-a, koji su sve, samo nisu legalni! Može me bez ikakvih problema srušiti na tehničkom, iako nisu upaljeni, a policija mi može napisati kaznu i slati me na izvanredni tehnički.O ovome se radi: http://www.ebay.com/itm/Waterproof-2x-12V-Super-Bright-COB-Car-LED-Lights-For-DRL-Fog-Driving-Lamp-14CM-/131597675147?hash=item1ea3d52a8b:g:y88AAOSwDNdV7Ura&vxp=mtr Također sam na Saxa ugradio malo drukčiju izvedbu, također koja je daleko od legalnog. Spojio sam ih na poseban prekidač, gasio i palio kada želim. Brata je zaustavila policija sa upaljenima, rekao mu je da to nije dopušteno, treba atest, vražje matere, ali mu nije ništa naplatio...Bio sam nedavno na tehničkom sa njime, pitao je samo jel se one posebno pale, rekao sam da nemaju veze sa glavnim svijetlima. Rekao je da to ne smijem imati i da me može bez problema srušiti... Također je rekao da treba atest, bla-bla.. Na novim autima koji su predviđeni za to je potpuno drukčija stvar, ovo su auti koji su punoljetni i u njihovom dobu nije bilo nikakvog govora o DRL-ovima... Nego, i dalje me zanima gdje bi mogao provuči jednu žicu u kabinu i vratiti van? Gledao sam ja to, jedino gdje sam našao otvore su sajla od kvačila i sajla od poklopca haube, nigdje više. Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 8, 2016 Nije moguce da nema ni jedan slobodan otvor...ni jedan gumeni cep da nema nista u njemu? Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 8, 2016 Kažem, jedino ono navedeno sam vidio, ostalo ništa...Probam još malo vidjeti, pa mora negdje biti. Share this post Link to post Share on other sites
Hrxixus 0 Posted January 8, 2016 Visina i pozicija dnevnih svijetala propisana je zakonom ,a ovdje je članak iz pravilnika što je razlika između kratkih i dnevnih svijetalaČlankom 22. Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama propisano je koja svjetla moraju biti uključena kada su uključena prednja kratka svjetla. To znači da osim prednjih kratkih svjetala moraju biti uključena prednja i stražnja pozicijska svjetla i svjetlo za osvjetljavanje stražnje registarske pločice.Člankom 38. Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama, dnevna svjetla s prednje strane vozila smiju biti postavljena samo na motornim vozilima M i N kategorije iz članka 2. ovoga Pravilnika. Smiju se postaviti samo dva dnevna svjetla, bijele boje, vidljiva samo s prednje strane.Direktiva Vijeća 76/756/EEC koja propisuje homologacijske uvjete za dnevna svjetla, propisuje da, kada su upaljena, na vozilu smiju raditi samo dnevna svjetla.Dakle, kada se po danu, u prometu na cestama, koriste prednja kratka svjetla, uz njih na vozilu moraju biti upaljena i prednja i stražnja pozicijska svjetla i svjetlo za osvjetljavanje stražnje registarske pločice.Samo ako je vozilo opremljeno "pravim" dnevnim svjetlima, uz njih na vozilu ne smiju biti upaljena ostala svjetla. Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted January 9, 2016 Jedva cekam da te vidim na cesti s ovim sranjem za 15kn kak drugima oduzimas vid i slicno.bravo!!!! Kad cete shvatit da se auto nemre sredit za 15kn niti 100kn... Share this post Link to post Share on other sites
vlaho 2901 1 Posted January 9, 2016 Jedva cekam da te vidim na cesti s ovim sranjem za 15kn kak drugima oduzimas vid i slicno.bravo!!!! Kad cete shvatit da se auto nemre sredit za 15kn niti 100kn... +1 Takvima odmah upalim duga, pa nek se hebu! Jbt ne kuzim to, od auta raditi cirkus, bozicno drvce ili sta..?!?! Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 9, 2016 Što je vama? Pa nisu to svijetla od 100W da svijetle kao duga...Svijetli čisto radi estetike, nikakvo božićno drvce od auta. Planiram ih postaviti dolje na branik, a kakva je geometrija branika, gledati će prema dolje i nema teoretske šanse da nekome bliješti u oći. Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 9, 2016 Imaš tamo sa vozačeve strane kod kočionog bubnja dolje sigurno na limu prema kabini par tih gumenih čepova kroz koje možeš žicu provuć, odma ti je i osiguračka kutija s druge strane. Moraš se malo zavuć da vidiš te čepove. A to šta nije legalno i ružno je, boli te kifla šta kažu, ti plaćaš kaznu ili vanredni tehnički, ne oni. Share this post Link to post Share on other sites