Kas 0 Posted January 7, 2016 Pozdrav, znam da je pitanje dosta općenito, ali kupujem dotični auto, pa me zanima na šta obratiti pažnju, kojeg izabrati. TDI 100 ili 130 Ks, 5 ili 6 brzina. Dal je problem ako je čipan kod Tibora? Primjetio sam da im ne rade displayi kod čukica, dale pikseli itd, jel se da to složiti? Koliko traju turbine? Koliko traju dizne? Znam da je ovjes kompliciran i skup jer ima hrpa dijelova koji nisu baš jeftini. Koji dijelovi prednjeg ovjesa su najbolji. Hvala. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted January 8, 2016 S koliko kilometara aute gledas? Ja imam 2005. 101 ks 5 brzina limuzuna, 264 000 km, vozim ga od 118000, nikad na ovjesu nista nije dirano, nikad s nicim problema osim n75 ventila, nije palio turbo, cca 400 kuna i potrosne robe guma kocnica remenja. Ovaj ide dobro, iako da ima duzi mjenjac ne bi smetalo, bolje jaci pa si miran. Ak je cipiran tko zna kak je vozen i pazen ja bi to zaobisao, najveci problem je sto sad takav auto jos mozes naci sa 200.000 od normalnog covjeka ili sa 500.000 jer ih ima milion nalickanih iz uvoza. Znaci na mom je ovjes original, kvacilo original, 264.000 km, a imas ih sa 190.000 mijenjali sve zivo. Share this post Link to post Share on other sites
rusina 0 Posted January 8, 2016 Kod mene 308 000 tkm, kupljen sa 196 000 tkm, izmjenio sam komplet ovjes dio po dio kako je odlazio trw+topran, nisam zadovoljan sa topranovim(jeftinijim) sponama, trw i dalje drži. Tander pumpa predihtana, gumeno crijevo kod turbine promjenjeno. egr promjenjen. Motor, kvačilo, mjenjač, turbina na sebi još imaju markirane šarafe, pretpostavljam da prije nije dirano ništa, kod mene nije, no kvačilo je uskoro za promjenu osjetim vibracije. 96kw, karavan, 1600 kila, ja sam zadovoljan sa vučom i sa potrošnjom. Eto.. pripazi na vibracije u leru, na kvačilu, ovjes dobro provjeri, skini ukrasni poklopac motora vidi jel motor suh na spojevima, tanderm pumpa zna slinit naftu, egr slini ulje... sretno. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted January 8, 2016 E da crijevo interkulera je puklo pa sam morao kupit drugo. Cudno da si na 200.000 cijeli ovjes vec mjenjao,valjda nase divne ceste Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted January 8, 2016 Te price s tim ovjesom su najvise rasirili oni koji auto ne voze i koji stavljaju jeftine kineske setove. Nas je kod nas zadnjih sad vec 10 godina, kupljen s 113000, sad je na 280000+ Prije par godina stavili lemferder jedno donje, dva gornja i one potkove. Ostalo je valjda jos original. Svaki put na servisu pregledaju cijeli ovjes i sad se tek vidi da jedno donje ima minimalno lufta ali se jos nista ne cuje da lupa. Bitno da su puni forumi prica da svakih 30kkm mjenjas cijeli ovjes. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted January 9, 2016 Pa model prije redizajna je imao vise problema s tim, al opet jer ljudi nisu htjeli stavit neki bolji set i vrtis se onda u krug stalno nesto prolupa. B5.5 kao model ima svoje mane oko comfort modula, i svega vezanog za njega, daljinsko, brave, mikroprekidaci. Svemu je kriv ulazak vode pod noge vozaca. Moj eto da ne ureknem ide i ne staje i nikad nije iznevjerio. Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted January 9, 2016 (edited) Evo da i ja iznesem svoje misljenje... Imam limuzinu 130 ks sa mjenjacem od 6 brzina i idealna je kombinacija. Kod mene je ovjes otisao u kurac ali to zavisi od samog vozaca, kuda se vozis i kakve zamjenske dijelove koristis, po meni im je to mana. Provjeri na gepeku kod tablice isto tako mana im je da udje voda u osvjetljenje tablice i nastane sranje kao kod mene. Tandem pumpu provjeri ako slini naftu, onda nafta nagrize crijevo od vode i gubi vodu i to im je klasicna mana. Ti pixeli sto kazes da se slabo vidi je standardna mana na svakom. Provjeri kod akumulatora da ne skuplja vodu, mozda su zacepljeni odvodi. Mikroprekidaci svi pocrkali, daljinsko zna zezat itd.. I price da ovaj auto trosi 5 litara necu komentarisat... Da, trosit ce toliko ako vozis 60 i ako je nizbrdo. Trosi mi 8 litara onako i brze i spore voznje, kombinovano. Auto kao auto nije lose, moj savjet kupi sa malo boljom opremom jer stvarno znaci. Imam i v6 tdi highline, ali bolji izbor je 1.9 tdi sa 130 ks. Ako imas para najbolje kupi w8 Edited January 9, 2016 by amercivic Share this post Link to post Share on other sites
daniels 1 Posted January 11, 2016 Nije passat več Audi c5 isti klinac, ovjes sam kompletan mijenjal na 220+km i to više radi prevencije seleni su bili slabi, stavljen swag kompletno sve do šerafića i bilsten ublaživači, i eto 100kkm sve napeto i dalje, ok meni je 90% autocesta. Od skupljih popravaka pripazi na kvačilo i getribu, 6 brzina oče zujat. 96Kw i bez čipa dovoljno za pristojnju vožnju, a sa čipsom to je idealna mjera. Potrošnja ma daj to je dizel 1-2 litre sim tam. Share this post Link to post Share on other sites
mario1309 0 Posted January 11, 2016 Ja imao passata b5.5 1.9tdi 74kw to definitivno nemoj uzet, na tu tezinu auto je ljen..bolje uzmi 96kw. Ostalo ti je ekipa vec napisala Share this post Link to post Share on other sites
rusina 0 Posted January 13, 2016 I price da ovaj auto trosi 5 litara necu komentarisat... Da, trosit ce toliko ako vozis 60 i ako je nizbrdo. Trosi mi 8 litara onako i brze i spore voznje, kombinovano. Točno tako... ja vozim 90% otvorenu cestu i prosjek je jako blizu 7 litara, cca 6,7/6,8 po board izračunu. Share this post Link to post Share on other sites
AnTDI 4 Posted January 13, 2016 Pozdrav! Evo da i ja kazem koju rijec iako su kolege prije sve naveli.. Imao sam ovog od 101 ks 2 godine, nikad nikakvih problema, redovan servis i vozi, sada imam 131 ks verziju i osjeti se razlika u snazi, preporucam ti ovaj od 131 ks jer ima 6 brzina, a i passat nije bas lak auto pa bolje vise konja Mrtvi pikseli se daju rijestiti oko 400-500 kn ti je popravak.. Primjetio sam da ekipa s foruma zna imat problema s mokrim podom pa pripazi na to jer im je dole modul.. Za potrosnju se slazem s postovima prije Share this post Link to post Share on other sites
Kas 0 Posted January 14, 2016 (edited) Kupljen Pasanac. 2000 godina, 130 KS, 6 brzina, chromline, miš sivi, piše na satu 240000 km, od vlasnika kojiga je kupio prije 4-5 godina iz uvoza. Oprema je solidna, kožna grijana sjedala, podizači, centrano, izgleda fakat ok. Održavan ok, dao mi je račine šta je sve mijenjao. Od mehanike ne valjaju amortizeri, vjerojatno orginal, termostat, ne dođe na 90 nego malo manje, prednje svijetlo u kabini stalno gori kad treba pratiti vrata dok su zadnja ok, brava centralnog na zadnjim vratima ne radi i to je manje više to. Komp mi se čini da laže, piše previše za potrošnju, po Zg cca 9, ali ide fakat odlično, do 180 kao od šale. Koje ulje stavljati u motor? Dali taj motor ima problema sa bregastom, ako ima, kako spriječiti rasulo? Edited January 14, 2016 by Kas Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted January 14, 2016 Komp ne laže. Moj isto takav po Čakovcu i okolici sad po zimi popije oko 7,8. I po kompu i po izračunu, i to laganije vožnje, po propisima. Druga stvar je ljeti na duže relacije, kada ide čak i ispod 5 litara. Zima i kratke rute, odnosno gradski režim vožnje mu drastično povečavaju potrošnju. Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted January 15, 2016 Daj koju sliku ako imas, ja sipam ulje (505.01). Taj motor je sazvakan i ne bi trebalo biti problema sto se tice bregaste, ali skini deklo i provjeri ako te zanima. Share this post Link to post Share on other sites
tadeii 0 Posted January 15, 2016 (edited) Ja bih ti preporucio shell 5w30, ja imam 1.9 74kw i pokazao se boljim od castrol edge 5w30 barem sto se tice potrosnje ulja mislim... Edited January 15, 2016 by tadeii Share this post Link to post Share on other sites
Boro-TDI 0 Posted January 15, 2016 imam isto passata karavana 2001. tdi 130ks, 5 brzina. original turbina i dizne. 335 000km. ovjes jos uvijek original sve, malo je popustil, ali jos nis ne lupa. prednji amortizeri otisli prosle god. vlasnik od 2004. set kvacila mijenjan na 220 000., crijevo intercoolera, ventilator jedan, maf senzor, alternator, i jos po koja sitnica, ne mogu se sjetit. potrošnja kombinirano 6-6,5l, u zagrebu popije i do 8. ulje stavljam shell 5w-30, popije ga oko litre na 15 000. Share this post Link to post Share on other sites
Kas 0 Posted January 16, 2016 Slike uskoro. Prijasnji vlasnik je tocio Castrol edge 5w40, jel to ok? Sto se tice potrosnje, cini mi se od oka, ako je kazaljka linearna da bi moglo biti oko 7,5 po Zg. Ide uskoro na zamjenu sva 4 amortizera jer je ljuljacka, ima dvije manje udubine koje budu poravnali bez lakiranja, kemijsko ciscenje, popraviti malo vozacki sic, bojanje sjedala, i bit ce fakat kao nov. Ne mogu vjerovat da je usprkos tolikim km u tako dobrom stanju. Share this post Link to post Share on other sites
Kas 0 Posted January 16, 2016 Da, kožna siva sjedala, sredina brušena koža. Vanjski dio se izlizao na pregibima, pa bi nakon popravka to pobojao da cijelo vozačko bude isto kao i stala sjedala u autu. Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted January 20, 2016 Slike uskoro. Prijasnji vlasnik je tocio Castrol edge 5w40, jel to ok? Sto se tice potrosnje, cini mi se od oka, ako je kazaljka linearna da bi moglo biti oko 7,5 po Zg. Ide uskoro na zamjenu sva 4 amortizera jer je ljuljacka, ima dvije manje udubine koje budu poravnali bez lakiranja, kemijsko ciscenje, popraviti malo vozacki sic, bojanje sjedala, i bit ce fakat kao nov. Ne mogu vjerovat da je usprkos tolikim km u tako dobrom stanju. aj javi kako je to ispalo, vidi sam samo po internetu i you tube. nisam to nikad vidio uživo niti čuo od nekog iz prve ruke da je to radio pa me baš zanima kako će ispasti, napiši di si radio i cijena i ako je moguće slike before/after Share this post Link to post Share on other sites
regazzoni 7 Posted February 20, 2016 Passat od 130 konja ima problem s bregastom i hidropodizacima ventila. Simptomi su vidljivi kod hladnog starta oblak plavog dima izade na auspuh. Zamjeni hidropodizace i gas. Ne cekaj kao moj buraz pa je otisla i bregasta i razbijeno sjedite hidropodizaca. Share this post Link to post Share on other sites
vwtonco 0 Posted February 20, 2016 Kakav problem sa bregastom ?? To sto je tebi otislo ne mozes rec da passat od 130 ks ima problem sa bregastom .. Ima jedino ako ga ne odrzaavas sto je vjerovatno i bio problem Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 5, 2016 Evo da iskoristim temu,i ja sam u potraznji passata b5.5 do nekih 5000e. E sad imam par u ponudi,mozda je najbolji automatic 5brzina,130hp. Jer je najnovije godiste 2004. Kakav je pogon 4x4 kod njih, te kakav je mjenjac automatic (180000km ima auto) SAVJETI Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 5, 2016 Evo da iskoristim temu,i ja sam u potraznji passata b5.5 do nekih 5000e. E sad imam par u ponudi,mozda je najbolji automatic 5brzina,130hp. Jer je najnovije godiste 2004. Kakav je pogon 4x4 kod njih, te kakav je mjenjac automatic (180000km ima auto) SAVJETI Automatic ako namas neku povijest odrzavanja ja nebi uzima. A to auto u dobrom stanju ces tesko naci za te novce. Brat je nedavno isto to trazija pa smo se nqgledali svega i svacega u tom cjenovnom rangu pa je nakraju nadoda jos 1500e na tu cifru i kupija bomba auto. Share this post Link to post Share on other sites
Galaxy 0 Posted March 5, 2016 Moja preporuka je bolje da uzmeš 6 brzina manualac i samo prednji pogon. I pripazi na nekoliko mana, kao što su brave i mikroprekidači u njima, provjeri dali nije pod mokar (to se događa zbog začepljenog odvoda ispod akumulatora) pa onda zbog toga zna stradat comfort modul koji se nalazi ispod vozačkog sjedišta, unutarnji kiler grijanja zna puštat, egr ventil, tapecirunzi vratiju i krova se znaju odlijepit pa to ružno izgleda... Najbolji motor za njega je upravo taj 1.9 tdi 96 kW. Bježi od 2.5 tdi V6... Share this post Link to post Share on other sites