zekox 0 Posted March 5, 2016 Da znam da je stvarno tesko ,evo pogledao sam dosad nekih 10ak i stvarno groblja.svakako mi je namjera uzet 1.9tdi sa 130hp ,i po mogucnosti prednji pogon samo za mjenjac bi bilo super ulovit 6brzina,ali evo zasad ovaj na koji pucam ima autom.5brzina,2004g 5200e,a sad moram vidjet povijest auta i stvarne km,kaze da ima 180000km,sto nije puno ako je istina Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 5, 2016 Nije puno km al isto tesko vjerovatno da su pravi. Jos ako je uvoz... ja bi automatica izbjegava u sirokom luku Share this post Link to post Share on other sites
amercivic 0 Posted March 5, 2016 Kupi ono sto je provjereno i sto ljudi imaju iskustva sa takvim autom. Sve ti je napisano prije Imam 2.5 i 1.9 TDI.. Iskreno 1.9 mi je nekako lakse vozit, ni sam ne znam sto.. Samo 130 ks trazi, teska je to konzerva.. kasnije i tih 130 postane onako.. malo.. Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 5, 2016 A tako ce i bit,ali preko 1.9 nwbih isao,previsoki troskovi odrzavanja rege itd.do 130hp,eventualno chip kad mi bude slab i to je to:) Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 6, 2016 Jel ima koji preko 200.000? Ima na njuski onaj s preko 500k km covjek kaze original km i svaka mu cast. Ide taj auto jos. Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 6, 2016 Vecinom izmedu 200000-300000km ,a tesko je uci u trag,ako i nije uvoz,mogao je skidat km prije svakog tehnickog,tako da ostaje igra na srecu Share this post Link to post Share on other sites
dr.restaurator 5 Posted March 6, 2016 nemoj automatica. ima mi je jedan poznanik i nakon par miseci ga se riješija. kaže da puno troši jer je ima u obitelji i s ručnim mejnjačem. a i ti kod nas automatici budu uglavnom razvaljeni,a mjenjač drugi teško naći Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 6, 2016 (edited) Ja sam uvezao 5 god star sa 118.000, kak nisam nasao sa 40.000 bas sam bedak. Ima iznimaka koji imaju ispod 300.000 al dajte ljudi budite malo realni, svi kupuju passate da im stoje u garazi. Nisu to fabije. Da nades neki sa 250.000 pravih i da je netko vodio brigu o njemu vozis se jos godinama nemas sta mislit. Automatica koga kod znam nije se proslavio, kolega je vozio u vinkovce vec dvaput, bacio vec preko 2000 eura i opet ne radi. Kolegi na a6 se raspo automatik a nije radio nikad ak treba. Doduse audi ima km ma satu preko 300.000 vlasnik 3+ u hrv. Ja bi to zaobisao ako nije na poznato Edited March 6, 2016 by type-r Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted March 6, 2016 (edited) Kupljen Pasanac. 2000 godina, 130 KS, 6 brzina, chromline, miš sivi, piše na satu 240000 km, od vlasnika kojiga je kupio prije 4-5 godina iz uvoza. Oprema je solidna, kožna grijana sjedala, podizači, centrano, izgleda fakat ok. Održavan ok, dao mi je račine šta je sve mijenjao. Od mehanike ne valjaju amortizeri, vjerojatno orginal, termostat, ne dođe na 90 nego malo manje, prednje svijetlo u kabini stalno gori kad treba pratiti vrata dok su zadnja ok, brava centralnog na zadnjim vratima ne radi i to je manje više to. Komp mi se čini da laže, piše previše za potrošnju, po Zg cca 9, ali ide fakat odlično, do 180 kao od šale. Koje ulje stavljati u motor? Dali taj motor ima problema sa bregastom, ako ima, kako spriječiti rasulo? Ima problema kad okrene 500 000km. Iskreno, taj auto je davno odvalio tih 240 000km. Cisto matematicki: 2000 - 2012 30tkm minimalno ( u DE ne kupuju dizel ako ne rade 30-40tkm min) = 360 000km 2012 uvoz i tu je napravio 80-100 tkm = 440 - 460 tkm Edited March 6, 2016 by MarioIV Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 6, 2016 DE ima 80 milijuna stanovnika i nije istina da dizele kupuju samo oni koji rade 30k km godisnje. To su neke uvrijezene price koje jednostavno nisu tocne. Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 6, 2016 Ja sam uvezao 5 god star sa 118.000, kak nisam nasao sa 40.000 bas sam bedak. Ima iznimaka koji imaju ispod 300.000 al dajte ljudi budite malo realni, svi kupuju passate da im stoje u garazi. Nisu to fabije. Da nades neki sa 250.000 pravih i da je netko vodio brigu o njemu vozis se jos godinama nemas sta mislit. Automatica koga kod znam nije se proslavio, kolega je vozio u vinkovce vec dvaput, bacio vec preko 2000 eura i opet ne radi. Kolegi na a6 se raspo automatik a nije radio nikad ak treba. Doduse audi ima km ma satu preko 300.000 vlasnik 3+ u hrv. Ja bi to zaobisao ako nije na poznato Tako nekako,manje vise,samo ostaje igra na srecu te omjer dobiveno/ulozeno,ako je gospodski vozen i odrzavan nebi me bilo strah kilometara... Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted March 15, 2016 Da, jer svi auti koji dodju iz DE su vozili bake i dede vikendom, prvi su vlasnik i imaju 100.000km na 15 godina starosti. How yes no Share this post Link to post Share on other sites
v-hrkac 0 Posted March 15, 2016 ima dobra fora s time.... dosao covjek i raspituje se za passata.... i sad standard prica samo baba vozila na plac bla bla bla.... i vidje covjek slican passat i upita a ovaj? a prodavac rece...ista prica samo druga baba haha passat b5,5 je strasan auto...i tesko je naci dobar primjerak....i tu a i vani Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 15, 2016 Bas danas gledao onaj automatic 2004g kod bjelovara sa 180000km,otisao na tehnicki a ono 350000.eto sreca pa duplo,mada je taj jedan od boljih koje sam vidio. Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted March 15, 2016 Da podvucemo : pasat 1.9tdi je izdrzljiv i cvrst auto. 500.000 mu nije bed odvoziti a moze i puno vise ako se brinulo za njega. samo ne moze biti ista cijena i u tome je stvar... Muljaju za lovu Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 16, 2016 Cijena definitivno,mada bih ja njega uzeo da nije bio automatic,ali automatic sa preko 350000 ipak me strah. Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 16, 2016 (edited) Kolega je neki dan reparirao takav mjenjac u vinkovcima, 8500 kuna je dao, tesko da moze manje od toga. Takav auto mora ici ispod cijene da imas bar za pola popravka ako mjenjac ne radi dobro. A da se i to isprobati. Kaze covijek odrzavanje je svakih 60.000 ili 3 god, zamjena ulja i filtera, cca 1100 kn s racunom. Tko se od nas drzi toga osim za dsg? A kaze da je to oduvijek tako i za tiptronic servisni interval.. .. Vezano za uvoz, ima i tamo dobrih auta al je i cijena dobra. Neki dan pricali s austrijancem, covjek radi 80.000 godisnje. Neciji stoji u supi a eto on se vozi, odveze 2-3 sezone i mijenjaj. Nek je prije netko natukao 100.000 to je vec dosta. Kod nas se ljudi navikli na 180.000 za b5,a6, golfove a godine idu Edited March 16, 2016 by type-r Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 16, 2016 Sad sam u nedoumici passat b5.5 2005 highline vs audia4 2001 isti motor,ista cijena. Share this post Link to post Share on other sites
Nikki 0 Posted March 16, 2016 Nije bed naci auto u njemackoj sa malo kilometara, ima ih... Ali kad ih uveze xyz autokuca, znas da lik ode na mobile.de, poreda passate po cijeni i krene od najnize. Sigurno ih nece uvoziti da bi kupci imali dobre aute... Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 16, 2016 Zekox vidi koji je u boljem stanju, i realno a4 i passat nebi bili klasa zar ne? Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 17, 2016 A to za klasu stoji,ali vrlo su slicni,ok passat malo vise opreme 6brzina i par godina je mladi...stvarno nisam pametan Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted March 17, 2016 Nijansu je veci. Ak passat ima vise opreme nemas sta mislit. Za 5 godina ce ta razlika u godinama biti jos veca, ono ce ti biti prvi a4 a ovo zadnji passat b5.5 Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 18, 2016 Slicno i ja razmisljam,u biti vec sam odlucio,morao sam povecat budet ali se isplati kako bih dobio jeben primjerak.danas idem po njega Share this post Link to post Share on other sites
zekox 0 Posted March 20, 2016 Kupljen passat 2005 1.9tdi 130hp 6br. Highline :) Share this post Link to post Share on other sites