Maky355 0 Posted January 8, 2016 Nadam se da admini nemaju ništa protiv ovakve teme..Imam raznih pitanja oko mojeg auta, a ne bi baš za svako otvarao novu temu... Nadam se da će biti iskusnih forumaša da odgovore Prvo pitanje je u vezi rasvjete u kabini.Ne radi mi onaj prekidač da pali svijetlo kada se otvore vrata. Koliko sam skužio, taj prekidač se nalazi dolje na rubu vrata, tj. praga. Kada stavim prekidač u položaj da se svijetlo pali/gasi vratima, pri otvorenim vratima ono se ne pali. Kada taj prekidač mrdam svijetlo se pali-gasi, nema nikakvih pravilnih položaja, samo kada ono hoće.Kada stavim da je ugašeno, sve je u redu, ne pali ga, kada stavim da je upaljeno, svijetli, također sve u redu.Koja je procedura zamjene tog prekidača? Ima li ga uopće u prodaji? Otprilike cijena?Drugo pitanje je također u vezi toga... Kako se skida staklo ispod kojeg je sijalica? Nježno (na silu), ili ima nekakva procedura? Te me zanima kakva žarulja ide tamo? Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 8, 2016 Prekidač ne treba zamjenu, već samo čišćenje. Inače su oko 70 - 100 kn u ovlaštenom. Samo ga skini i našpricaj WD-om ili kontakt sprejem ili ga rastavi i očisti. Preko njega obavezno mora bit ona gumena harmonika inaće ga budeš očistio i prva kiša i nebude više radio. Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 9, 2016 (edited) Pogledat ću to sutra. Tu gumenu zaštitu imam i koliko sam vidio, čitava je. Ona se samo izvuče, ili? Edited January 9, 2016 by Maky355 Share this post Link to post Share on other sites
Passat 0 Posted January 9, 2016 Da, to skineš i imaš jedan vijak na križni šarafciger i prekidač je vani. Barem je tak kod mene, al sve je to isto donekle. Našpricaj, razradi dobro i mora radit. Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 10, 2016 (edited) Danas dok sam mamu čekao ispred trgovine, otvorio suvozačeva vrata, a na toj strani niti nema prekidača Ne preostaje mi ništa drugo nego tražiti drugi prekidač?Može li se kako (pre)spojiti da mi je ta suvozačeva strana uvijek na ugašeno, a da ovaj svoj (99% samo ja ulazim) probam razraditi? Trebam hitan odgovor. Ove felge, odgovara li to na mog Pola? 175/70R14. Gume nisu bitne, felge me zanimaju. Edited January 10, 2016 by Maky355 Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 15, 2016 Set kvačila za Polo 1998, kojeg proizvođaća preopručate? Valeo mi ispada najpovoljniji... Kakva je kvaliteta? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted January 15, 2016 Nikakva. Pedala glibava. Uzmi luk ili sachs. Samo nemoj ono govno tq iz tokica ili nexus iz intercarsa Share this post Link to post Share on other sites
said 3 Posted January 15, 2016 moj glas ide za LUK jer sam prosle godine uzeo SACHS i rasulo mi se srce lamele nakon 3000km...plasticni osiguraci neki unutra koji su naravno posipadali...napominjem da nije divljano s autom kao sto mnogi odmah to kazu Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 16, 2016 Postoji li neki proizvođać na slovo B? Zvao sam majstora koji inaće radi oko mog auta, rekao mi je neko za preko 1000 kn, a ovo drugo za 700 kn, a nisam zapamtio proizvođaća.. Share this post Link to post Share on other sites
AUTOFREAK 218 Posted January 17, 2016 (edited) Luk saks valeo ostalo izbjegavaj.... Valeo nije uopce los.... cak ga ima i u tvornickom ugradnji u tim godistima Edited January 17, 2016 by AUTOFREAK Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 24, 2016 (edited) Trebam savjet kako da očistim kanale od ventilacije? Ventilacija po meni radi jako dobro, auto super grije, ali imam osjećaj da na šofer šajbu slabo puše, a čujem unutra da nešto vrti, ima nekog smeća. Prilično iritantno.Pucajte sa prijedlozima Edited January 24, 2016 by Maky355 Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 27, 2016 Trebam savjet kako da očistim kanale od ventilacije? Ventilacija po meni radi jako dobro, auto super grije, ali imam osjećaj da na šofer šajbu slabo puše, a čujem unutra da nešto vrti, ima nekog smeća. Prilično iritantno. Pucajte sa prijedlozima Nitko nema savjet? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted January 27, 2016 To ti spuzvica sa klapni se raspala pa ti slabo puse na sajbu. Jel ti kad izlicu komadici spuzve iz ventilacije? Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted January 27, 2016 Povadio sam te spužice iz ventilacije koliko hoćeš...Mogu li ja kako te kanale očistiti kako treba? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted January 27, 2016 Al nista nisi dobija ako izvadis te komadice. Malo potrazi po furumu ima poprilicno tema o klapnama ventilacije. Ugl ko to nije nikad radija je dug i nimalo lak posa. Majstor ce ti uzeti oko 800kn za to napraviti. Preporuka je da sacekas toplije vrime za to raditi da izbjegnes pucanje kopci i plastika Share this post Link to post Share on other sites
type-r 0 Posted January 29, 2016 Moras prebrtviti klapne koje određuju gdje puse, rastavit tablu, izvadit tunel ventilacije, posla. Ta spuzva sto je izletjela je odrađivala taj posao dok nije strunula Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted February 7, 2016 Imam zvučnike dolje u vratima i gore na armaturi, 99% da su originalni, ne vjerujem da ih je netko od prijašnjih vlasnika mjenjao.Mladen Decibel (Možda ga neki sa foruma znaju) mi je stavio eurojack za radio, sve to spojio kako treba, imao sam problem sa antenom, i to je riješio, majstor je prva liga!Stavio sam drugi radio, ne radi mi lijeva strana (Greška je u radiju), a ovo što radi, kada malo pojačam, višlje tonove, poput slova Š, Č, basova i tako, onda mi zvučnici malo krče, šume, ne znam kako bi to opisao..Je li to zbog zvučnika, do radija, ili? Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 8, 2016 Prije do zvučnika da su slabijiilosi Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted February 9, 2016 Može li se to kako provjeriti? Share this post Link to post Share on other sites
Mouse-RI 3 Posted February 18, 2016 Vjerovatno je i to greška radija, probaj prvo sa ispravnim radiom Share this post Link to post Share on other sites
Maky355 0 Posted February 27, 2016 Bio je u starom Polu i radio je dobro. Morat ću negdje uzeti drugi radio pa probati.. Share this post Link to post Share on other sites
stipe_zd 0 Posted February 29, 2016 a gledaj, buduci da su zvucnici stari skoro 20 godina, ne bi se zacudio da je do njih... Share this post Link to post Share on other sites