DejanM 0 Posted February 19, 2016 Glinu preporucam megs jer mi nikad nije matirala lak ili ostavila holograme. Nakon gliniranja prodjes s izopropilnim alkoholom i onda ce fusso drzati strasno dugo, čak drzi i pranja na samoposluznima s njihovim samponom. A ako netko tek pocinje i zeli jeftiniji vosak preporucam sonax extreme 1, vrlo izdrzljiv vosak a ima ga svugdje za kupiti. Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted February 20, 2016 Ima i jeftinih eBay 3M glina nisu loe rade svoj posao samo se mrve malo, postoje i gradacije gline, ali nema potrebe ići za jačim od medium jer su one dovoljno agresivne da izvuku sve Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted February 20, 2016 preuzeo Valet pro snow f i Fusso,pohvale dečkima iz OCD-Forea na dobroj usluzi i cijeni,sutra proba ali mislim da imam problem,ona bočica za pjenu mi od miniwasha je obična nije sa tim ventilom,i neznam ak bude to to,imam još i ručnu tlačnu prskalicu jednu,neznam ni za nju ak če bit dobra jer isto nije namjenjena baš za Snow Foam... BTW:zna li netko di bi mogao nabavit Foam lance za Stihl miniwash? Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted February 20, 2016 daj slikaj konektor mozda pase od nekog drugog ako ne imam ja rjesenje za tebe Share this post Link to post Share on other sites
tihca 0 Posted February 20, 2016 slikam sutra kad sam doma pa ti pošaljem od Kerchera ne paše uglavnom Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted February 21, 2016 kolega i ja smo testirali danas moj sf na lavor miniwashu, odlicno je, jos smo podebljali omjer, magifoam i udaraj, odlicna stvar moram priznat, nakon toga 2 kante, ispuhivanje kompresorom i susenje mf krpom... Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted February 21, 2016 Decki, ima vas tu sa velikim znanjem o tome kako odrzavati lak na vozilu pa bih vas zamolio ako moze netko napraviti ultimativnu temu gdje se opisuje sta treba sve kupiti, kako prati vozilo, s cim, u kojim uvjetima. Bilo bi super za neke koji ne znaju nista, ili koji znaju nesto ali opet mora 'gubiti' vrijeme obilazeci po dosta tema kako bi skuzio i spojio sve kockice u glavi. Cak smo se u temi golf mk5 pragovi uhvatili topica o vosku koji treba staviti na neka 'kriticna' mjesta i to bi bilo super znati gdje kupiti i gdje nanijeti. Sta kazete? Share this post Link to post Share on other sites
MarkoTDI 0 Posted February 21, 2016 Decki, ima vas tu sa velikim znanjem o tome kako odrzavati lak na vozilu pa bih vas zamolio ako moze netko napraviti ultimativnu temu gdje se opisuje sta treba sve kupiti, kako prati vozilo, s cim, u kojim uvjetima. Bilo bi super za neke koji ne znaju nista, ili koji znaju nesto ali opet mora 'gubiti' vrijeme obilazeci po dosta tema kako bi skuzio i spojio sve kockice u glavi. Cak smo se u temi golf mk5 pragovi uhvatili topica o vosku koji treba staviti na neka 'kriticna' mjesta i to bi bilo super znati gdje kupiti i gdje nanijeti. Sta kazete? Ako hoćeš biti "picajzla" sjedni i pročitaj ovo. Imaš šta za čitati a i naučiš dosta puno! http://www.cro-detailing.com/index.php/topic,1092.0.html Share this post Link to post Share on other sites
G2 LTD 37 Posted February 21, 2016 Ako hoćeš biti "picajzla" sjedni i pročitaj ovo. Imaš šta za čitati a i naučiš dosta puno! http://www.cro-detailing.com/index.php/topic,1092.0.html To mi je trebalo. Tnx! Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 15, 2016 Koja je razlika između ovih triju rukavica i što odabrati od dolje navedenog?1.Meguiars LAMBS WOOL WASH MITT (108 kn)...http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.540.0032.Meguiars MICROFIBER WASH MITT (115 kn)...http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.540.0553.Meguiars ULTIMATE WASH MITT EU (130 kn)...http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.540.027 Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted March 15, 2016 prva ,najfinija je što finija i vise vlakna bolje je Share this post Link to post Share on other sites
DejanM 0 Posted March 16, 2016 Dario jesi imao tu prvu? Koliko traje? Gyeon i dodo su mi se nekako jako brzo raspale a ostavljam ih da se osuse na zraku. Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 16, 2016 prva ,najfinija je što finija i vise vlakna bolje je Trenutno nemaju više LAMBS WOOL WASH MITT niti ULTIMATE WASH MITT EU pa je ostala samo ova srednja MICROFIBER WASH MITT za 115 kn. Znam da se uvijek govorilo da se uzme vunena rukavica za pranje ali ove od mikrofibre mi se ne čine loše, iako je vunena puno finija. Da li pričekati ili uzeti ovu od mikrofibre? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 277 Posted March 16, 2016 Kako je ova prva najbolja a najjeftinija? Zasto bi netko kupio losiju za vise novaca? Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 16, 2016 Ne znam koja je razlika između tih triju niti sam ih imao prilike koristiti ali kod pranja sa Sonaxovom spužvom zna mi se dogoditi da mi padne a sa rukavicom je puno zgodnije i lakše pranje za neka nezgodna mjesta pa sam mislio uzeti jednu za probu. Share this post Link to post Share on other sites
gangxxxta 0 Posted March 16, 2016 ja imam ovu vunenu prvu ali sam je samo jednom koristio, nisam imao prilike prati auto jer je vrijeme katastrofalno ovih dana... pogledaj na forea ocd ili dls detail Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted March 16, 2016 Trenutno nemaju više LAMBS WOOL WASH MITT niti ULTIMATE WASH MITT EU pa je ostala samo ova srednja MICROFIBER WASH MITT za 115 kn. Znam da se uvijek govorilo da se uzme vunena rukavica za pranje ali ove od mikrofibre mi se ne čine loše, iako je vunena puno finija. Da li pričekati ili uzeti ovu od mikrofibre? niti jedna od ovih nije loša ,samo wool je finija koju god uzmes dobro je ,ja sam naviko na wool jer mi je najbolja za radit ,a wash mitt koristim za donji dio i pragove te felge Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 16, 2016 Mislim da je vunena rukavica ipak u maloj prednosti nad ovim od mikrofibre koja je nešto tvrđa pa ću pričekati sa kupovinom u Partesu dok im ne stigne. Pogledao sam na Forea i DLS stranicama nekoliko rukavica Dodo Juice Tribble mitt ili Flexipads-Super Soft Lambskin Wash Thumb Mitt nisu loše pa možda i bolje od Mag'sa. Jedna je jeftinija a druga nešto skuplja od gore navedenih ali sve u granicama, samo što sam u Partesu htio naručiti Natural Shine Protectant za interijer i nekoliko aplikatora pa bi i njihova vunena rukavica ušla u paket zajedno sa prijevozom što bi mi bilo povoljnije nego posebno naručivati od DLS-a ili FOREA-e.1.Dodo Juice Tribble mitt rukavica za pranje od 'DLS' (103 kn)...http://www.dls.com.hr/proizvod/tribble-mitt-rukavica-za-pranje2.Flexipads-Super Soft Lambskin Wash Thumb Mitt 'FOREA' (135 kn)...http://forea-ocd.hr/pranje-susenje/samponi-rukavice/Flexipads-Super-Soft-Lambskin-Wash-Thumb-Mitt Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted March 17, 2016 natural shine ne spricat po radiu i nije bas natural tj 100% mat puno bolji je ljubicasti http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.530.003 ja ga koristim na svim autima i perfektno cisti sve i lcd safe je (nema fleka ) Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 17, 2016 Ne naručujem ništa veliko samo nekoliko sitnica koje su mi potrebne za neko normalno održavanje interijera jer do sada sam uglavnom vlažnom krpom i ništa više a ovaj komplet mi je neka osnova za dalje jer nešto sam već nabavio pa mi se ovaj set što mi trenutno treba.Na Cro-Detailingu je Mag's Natural Shine Protectant bio najproizvod 2015 godine i osvojio najviše glasova članova pa sam ga zato odlučio uzeti. Nisam isprobao niti jedan pa ne znam razlike. Inače LCD ekran čistim samo izopropilnim alkoholom 50% i 50% demineraliziranom vodom i ničim drugim po njemu ne ide ali ako se tebi pokazao dobar može i on ući u izbor. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted March 18, 2016 imam oba doma i natural sam koristio mozda dva puta ,s ovim quick prodem i sve je super neces pogrijesit ni s jednim Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 18, 2016 Hvala Dario na prijedlogu. Onda ću ipak uzeti Meguiars QUIK DETAILER INTERIOR kada si isprobao oba pa znaš koje su razlike. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted March 18, 2016 jebga da si iz zagreba pozvo bi te da dodes vidit osobno kako izgleda jedno kako drugo Share this post Link to post Share on other sites
<TDI> 586 Posted March 18, 2016 Ma, vjerujem ti na rijec. Znam kako je to kada isprobas dva proizvoda i odmah vidis razliku jednog i drugoga a kako si i sam naveo, oba su dobra samo sto je ovaj za nijansu bolji, pa nemam sto razmisljat a volim da je mat a ne da se sjaji. Htio sam sve to uzeti jos proslog tjedna kada sam bio u Zagrebu ali je Meg's zatvorio poslovnicu u Branimirovoj, u blizini Petrokova pa sam ostao praznih ruku a do Slavonske nisam imao vremena. Black Diamond ih je preuzeo ali nisu nista imali od navedenog. Share this post Link to post Share on other sites