1 1
juka_vw_

pomoc pri kupnji golf v gti

Recommended Posts

Pozdrav ekipa! Eto nakon dugo vremena,sam uspio skupit novca za kupnju malo skupljeg auta.

Moj izbor je pao na Golfa V GTI. E sad posto sam ja relativno nov u svemu tome,treba mi puno savjeta

i upravo iz tog razloga sam se registirao na forum,da mi upravo vi pomognete,sto se tice cijene,isao bi

do nekih 70 tkn max.

E sad dali se isplati uzimati takav auto za te novce,te dali se da naci Edition 30 u dobrom stanju? Jer zadnjih par

oglasa sam vidio neke po 12500 €,sto je ipak malo :ne:ne

Pri cemu pripaziti pri kupnji takvog auta,koja je razlika u motorima do 2008 g.,kolika je zaista stvarna potrosnja

tog auta(molim iskrene odgovore),koliko je odrzavanje tog auta godisnje? Te koliko je registracija ?

Nadam se vasoj pomoci,da cemo uspjet odabrat nesto pozitivno !

Unaprijed hvala svima.

najbolje da je edition30 u dobrom stanju besplatan

nhf ,ali za 70.000 kn moras jos imat 20 sastrane za prijepis regu ,veliki servis i sitnice

stvarna potrosnja je od 7-20

odrzavanje ovisi o kilometrazi ,svakih 10.000 km servis cca 100e do 1000 kuna

Nisam mislio da je besplatan,ali dali vrijedi 100 000 kuna? Auto iz 2008 g. sa 170 tkm?

Iz tog razloga sam se i registrirao da vidim sto vi kazete,i u prvom postu sam postavio pitanje dali se isplati i dali se da naci za 70 tkn, na sto automatski dobivam pametne komentare "najbolje da je besplatan" .Prije mjesec dana se na njuskalu prodavao ED 30,u bijeloj boji. Cijena je bila nekih 70 tkn,sa miltekom i ne velikom kilometrazom,ako se dobro sjecam. Zna li netko vlasnika i dali je auto prodan?

pa kolko bi trebo vrijedit ?

kod nas je trziste lose i zato ljudi daju u bescjenje ,otvori mobile.de pa vidi cijene edition30 kako se krecu

nista ne pametujem ,nego samo kazem kakvo je stanje ,ja sam prije godinu dana prodo ed30 sa 100.000 km s opremom koju nijedan nije imao ko moj za cca 16.000 kad se zbroji auto i dijelovi sa auta

ti gledas GTie do 70.000 kn ,imas ih na bacanje lopatom u tom iznosu ,otidi ih pogledat

Pola ces ih prekrizit kad vidis stanje /odrzavanje ,jer neki koji su na njuskalu su tamo vec po 2+ godina i nisu prodani

za dobrog GTIa ces posegnut dublje malo u dzep i kostat ce te kasnije sigurno sitnica kolko god bio dobar

Slažem se sa Dariom u svakom pogledu,dobar auto je uvjek trebalo platiti i masno se namučiti da ga se pronađe.

Za tu cijenu možeš možda nekako naći dobrog običnog Gti.a i moli boga da dugo ne tražiš..

A da gledas octaviu rs.

U startu jeftinija a u svakom pogledu puno bolji izbor od golfa i puno manja mogucnost da dobijes macka u vreci.

Ma da razumijem,opet kazem zato sam i napisao u prvom postu DALI se da pronaci za oko 10 000 ,tu i jesam zato sto vjerujem da se ovdje puno ljudi vise razumije od mene nego ja sam. Toga me i je strah da cu se nacekat prave prilike,jer pratim njuskalo zadnje vrijeme i samo taj jedan auto sam vidio. Koliko se krecu cijene za paket edition 30,stavljat na GTI-a koji nije ed30.

Sigurno ce te izaci puno vise ako budes naknadno stavljao i nakraju neces dobiti 100% kao sto je orginal paket. A namuciti ces se ko isus, ako vec hoces ed30 onda po meni je bolje odmah platit i amen.

Dobro ti dario kaže pogledaj po vani koliko koštaju gti i ed30 u de, skuplji su neg kod nas, a i kod nas dobar košta i to ti mora biti jasno.

Pol njih pišu da je auto u super stanju i da je sve super a nije

sve ti to ovisi o održavanu auta imaš ih i s više km a da su super

Npr ja na svom mijenjam svakih 8000 do 10000tkm ulje i sve filtere u dsg-u ulje svakih 60tkm i nije mi žao popraviti sve koliko kog bila cijena, tako sam se prema svakom auto ponašao dok moj frend s istim autom je skroz suprotan i tu je ta razlika zašto ih ima od 7 do 12000e

Potrošnja je od 7 do 12 normalne vožnje a znala je biti i prek 20l

Meni osobno za takav auto održavanje i nije toliko preskupo

koliko god pisali neki da je motor loš mislim da je jedan od boljih (ovisno o održavanju)

Ako si već gledaš da izgleda kao ed30 pripazi da branici nisu od staklo plastike jer to je živo smeće, a kod nas rijetko tko naknadno stavja oem.

I da prijepis te košta cca 500e.

Edited by fakefucker

Moj ti je trenutno na Njuškalu i brijem da je najjeftiniji tamo. Kad sam ga kupovao isto sam ovak ko i ti uletio i pitao što i kako i isto tak su me ljudi posrali jer valjda nisam imao para ili što li.

Dakle uzeo sam apsolutno najjeftiniji auto s Njuškala, s najviše kilometara, par ljudi je reklo da je nikak održavan, truć, bla, kenj. Tri godine ga vozim, riknulo treće štop svijetlo, stražnji lijevi far, antena se raspala, i puknuo mi je neki pin na ECU-u pa je auto bacao u limp mode jer je gubio signal od senzora detonacija. E da, cam follower i PCV sam mjenjao. Ostalo je bila potrošna roba - diskovi, pločice, spone stabilizatora x2, ležajevi amortizera x2, sad mi je otišo nosač motora i tak.

Ti auti i motori nisu od šećera i čak i ovi primjerci s više kilometara mogu biti u super stanju - doduše možda ja serem jer prodajem jednog takvog :)

Troškovi su zapravo prilično ok. Moj u zadnjih 40k km prosječno troši oko 10l, s tim da vozim 30% grad 70% obilaznica. Popije i litru ulja na 4k km. Godišnji servis sa filterima ulja, zraka, kabine i goriva mi je bio oko 900kn s rukama i pdv-om kod lokalnog mehe. To je s Mobil1 0w-40, i uzmi u obzir da filter zraka i goriva ne moraš mjenjati svake godine. Tehnički i rega su me ove godine izašli cca. 3k kn sa 50% bonusa i nekim dodacima na polici (vučna služba, zaštita bonusa i sl.).

Nisam nikad vozio neki drugi auto, ali ne vjerujem da su troškovi išta drastično veći nego za recimo 2.0 TDI. Čak štoviše, ak se ne varam cijeli kuplung set sa zamašnjakom je za GTI-a jeftiniji.

Mane auta su šugava centralna konzola koja cvili ak ju krivo pogledaš, odlaze im motorići ventilacije koji onda klikću do iznemoglosti, grebe se soft touch plastika bilo gdje je ima, otpada im na pokrovu motora onda zaštitna tkanina i tak, hrpa sitnica koje živciraju ali zapravo nisu strašno bitne u životu.

Što se ponude na tržištu tiče, da ja sutra svog omotam ono neke bandere fino bi se zaletio do Zagorja i pogledao onog crvenog s BBS felgama. Vidiš po tome kak je auto održavan da je lik picajzla, ali treba pogledat izbliza. Onaj crveni s crnim leggerama mi je isto napet. Uzmi u obzir ak uzmeš auto bez MFA i šibera da ćeš oboje htjet imat kasnije.

Odi neobavezno pogled i provozat. Ak imaš nekog frenda s VCDS-om, uštekate se na auto, pogledate greške, eventualno loggate boost, afr, missfire i slične gluposti, a sve ostalo ko i za bilo koji auto. Na ovima s više kilometara bi pripazio na amortizere, kuplung, kad je zupčasti mjenjan, kočnice i te skuplje potrošne stvari. Obavezno provjeri jel klima radi. Hoće im riknut kompresori ili nekakav visokotlačni ventil nešto. Pitaj kolko ulja auto cuga i ak ti vlasnik veli da ništa budi blago sumnjičav.

Motori su ti AXX do 2006. a poslije imaš BWA. Razlika je u kompresiji i navodno svi BWA modeli imaju noviju specifikaciju bregaste. ED30 ima BYD motor koji ima veći turbo, protočnije injektore, još nižu kompresiju i mislim kovane klipnjače ili nešto. Ovjes i kočnice su identični običnom GTIu. Ak ti je baš stalo do tog motora, uvijek ga možeš uzet u Cupri za te pare koje imaš i još dobiješ veće kočnice i aluminijske prednje vilice. Ona bijela Cupra iz Dugava. Uff.

Ne znam, nasro sam sada hrpu toga. Ak te nekaj konkretno zanima, pitaj.

Nezz po meni cijenu auta radi

Godina vozila

stanje vozila

Oprema

Km

Redovito održavanje auta

Dobar auto je uvijek koštao

Nekom je 7€ dost za auto ja svog nebi dao ziher za toliko pa neka i stoji doma za tu lovu ga ne dam

U auto je u posljednje 2,5 god uloženo preko 6€

Što u izgled što u održavanje

Za mene nije održavanje auta e kada nešt ode to se promjeni,

Osobno sam na pol auta koje sam ima mjenjao stvari koje mozda još 100tkm nebi trebalo mjenjati ali ipak sam ih promjenio,

Što se mk5 gti, ed30, r32

Kod nas tiće stvarno ima puno smeća što se prodaje i to je tak

Naravno da svi svoj hvalimo

Ali to je ćinjenica.

Tako je tu tako je i vani

Pogledajte aute koji su održavani vani i nisu baš povoljni kao što svi mislimo.

Edited by fakefucker

To sto si ti u njega ulozio, to zaboravi da ces ikada naplatiti ili vratiti. Ja sam svog novog kupio i kroz prvu godinu sam jos preko 50 tisuca kuna u njega ubacio + redoviti servisi, mjenjanje sitnica koje mi je npr. kolega Dario savjetovao i sl. Ali sve to nije igralo veliku ulogu kod prodaje. Istina je da sam ga lako prodao za cijenu koju sam i trazio, ali kad bi gledao svu tu dodatnu opremu i dijelove koje sam kupio, cijena je mogla biti i veća. Ali..ne ide to bas tako kod kupoprodaje auta..

Mogao sam ja sve to i izvaditi iz auta i posebno prodavati, ali nije mi se dalo. Jbg.. nemam vremena ja za to.

Tako da kad vidim da ljudi pisu ulozeno ovoliko, onoliko, zamijenjeno ovo ono, servis,bla bla bla.. Pa ne radis to radi prodaje nego radi sebe! Mene kao kupca ne zanima to sto je netko platio i koliko je platio i zivaca na to potrosio, ja kupujem ono sto vidim, a ne sto je netko ulozio..

To sto si ti u njega ulozio, to zaboravi da ces ikada naplatiti ili vratiti. Ja sam svog novog kupio i kroz prvu godinu sam jos preko 50 tisuca kuna u njega ubacio + redoviti servisi, mjenjanje sitnica koje mi je npr. kolega Dario savjetovao i sl. Ali sve to nije igralo veliku ulogu kod prodaje. Istina je da sam ga lako prodao za cijenu koju sam i trazio, ali kad bi gledao svu tu dodatnu opremu i dijelove koje sam kupio, cijena je mogla biti i veća. Ali..ne ide to bas tako kod kupoprodaje auta..

Mogao sam ja sve to i izvaditi iz auta i posebno prodavati, ali nije mi se dalo. Jbg.. nemam vremena ja za to.

Tako da kad vidim da ljudi pisu ulozeno ovoliko, onoliko, zamijenjeno ovo ono, servis,bla bla bla.. Pa ne radis to radi prodaje nego radi sebe! Mene kao kupca ne zanima to sto je netko platio i koliko je platio i zivaca na to potrosio, ja kupujem ono sto vidim, a ne sto je netko ulozio..

Znam sve mi je to jasno, nisam ja uložio te novce u auto da bi na njemu više zaradio, ali opet ne možemo uspoređivati auto koji je održavan i auto u kojem se krpalo i popravljali kada je to bilo nužno, zato i jesu cijene takve kakve jesu do 7 do 11

Ali me smeta kada netko misli da ta od 9 ili 10€ ne vrijede te novce radi tog što se prodaje par po 7

Mišljenja sam da svaka stvar ima svog kupca sam dali imaš strpljenje tog cekat to je druga stvar.

A još gore mi je prilikom prodaje kada me netko nazove i usporedjuje mi najjeftinji s mojim i kaze zašto je tvoj 1,5 ili 2€ skuplji,

Sve ima svoju cijenu

Znam kada sam bmw kupivao, trazio sam auto da je u dobrom stanju i s dobrom opremom, poćeo sam s naj povoljnjim prema skupljima par njih sam išao gledati i auta su bila doslovno smeća ( naravno svi su pisali u super stanji ) na kraju sam uzeo auto koji je bio 3000€ skuplji od tih poćetnih.

Ako se tko sjeca pok. Bagija on je bio medju prvim vlasnicima mkV gti-a u hr i covjek ga je fino iskesirao a imao je sve moguce probleme sta taj motor moze imat... Bwa je prva serija cak imala i opoziv ali samo ako se vlasbisi sami pozale na vecu potrosnju ulja. Osobno sam jednog otvarao na 14tkm pa je taj nakon god dvje ostavio dusu kao jos i 3-4 nasa lokalna kad su otisli na auto-put...

Ugl motor nije svetac... pa ni u ed-u jer ima ih ovdje sta su imali ozbiljnijih kvarova al jebg malo to zeli o tome javno...

Nevalja da ga se stedilo a svakako trazi ozbiljniji pristup odrzavanju neg tdi... Navikni se da oce potrosit ulja i da imas uvjek sastrane bar 500e za eventualan kvar...

P.s imas R-a za slicne novce...doduse vulgaris....al 6 je 6...

Ja sam svojeg kupio novog 2006-e i je*ao mu mater svaki dan, par puta bio na Grobniku i na Marofu s njim i s masinom nikakvih problema.

Bio mi se zblesirao dsg na autoputu, dok sam sam na slepi dosao do Dojkica, normalno je radio ali auto je ostao kod njih, u to vrijeme se nisu popravljali nego radili zamjenu, dosao novi, montirali i gas dalje.

Oko litru ulja mi je trosio na 10k km.

kurac a ne 6je6

nejde ,trosi

jedini plus mu je zvuk ,iako 4 cilindra s dobrim auspuhom se isto dobro cuje

Kvare se jer svaki ima 200tkm i odrzavanja nije vidio.moj ne trosi ni dec ulja izmapiran je maksimalno ulje minjam na 4000km i sve org dijelovi od remenja pa nadalje.svaki auto zahtjeva odrzavanje i za sve je predvidjen interval kojega se niko ne drzi .zna se da ti motori imaju problem sa modulom pumpe ulja doduse neki nikad sve ovisi kolike je tko srece.ja sam sebi rastavia motor do zadnje vide na 205tkm kao nov unutra od cilindara glave lezajeva sve odlicno iako svi pljucaju po tom motoru da ne valja

Moj ti je trenutno na Njuškalu i brijem da je najjeftiniji tamo. Kad sam ga kupovao isto sam ovak ko i ti uletio i pitao što i kako i isto tak su me ljudi posrali jer valjda nisam imao para ili što li.

Dakle uzeo sam apsolutno najjeftiniji auto s Njuškala, s najviše kilometara, par ljudi je reklo da je nikak održavan, truć, bla, kenj. Tri godine ga vozim, riknulo treće štop svijetlo, stražnji lijevi far, antena se raspala, i puknuo mi je neki pin na ECU-u pa je auto bacao u limp mode jer je gubio signal od senzora detonacija. E da, cam follower i PCV sam mjenjao. Ostalo je bila potrošna roba - diskovi, pločice, spone stabilizatora x2, ležajevi amortizera x2, sad mi je otišo nosač motora i tak.

Ti auti i motori nisu od šećera i čak i ovi primjerci s više kilometara mogu biti u super stanju - doduše možda ja serem jer prodajem jednog takvog :)

Troškovi su zapravo prilično ok. Moj u zadnjih 40k km prosječno troši oko 10l, s tim da vozim 30% grad 70% obilaznica. Popije i litru ulja na 4k km. Godišnji servis sa filterima ulja, zraka, kabine i goriva mi je bio oko 900kn s rukama i pdv-om kod lokalnog mehe. To je s Mobil1 0w-40, i uzmi u obzir da filter zraka i goriva ne moraš mjenjati svake godine. Tehnički i rega su me ove godine izašli cca. 3k kn sa 50% bonusa i nekim dodacima na polici (vučna služba, zaštita bonusa i sl.).

Nisam nikad vozio neki drugi auto, ali ne vjerujem da su troškovi išta drastično veći nego za recimo 2.0 TDI. Čak štoviše, ak se ne varam cijeli kuplung set sa zamašnjakom je za GTI-a jeftiniji.

Mane auta su šugava centralna konzola koja cvili ak ju krivo pogledaš, odlaze im motorići ventilacije koji onda klikću do iznemoglosti, grebe se soft touch plastika bilo gdje je ima, otpada im na pokrovu motora onda zaštitna tkanina i tak, hrpa sitnica koje živciraju ali zapravo nisu strašno bitne u životu.

Što se ponude na tržištu tiče, da ja sutra svog omotam ono neke bandere fino bi se zaletio do Zagorja i pogledao onog crvenog s BBS felgama. Vidiš po tome kak je auto održavan da je lik picajzla, ali treba pogledat izbliza. Onaj crveni s crnim leggerama mi je isto napet. Uzmi u obzir ak uzmeš auto bez MFA i šibera da ćeš oboje htjet imat kasnije.

Odi neobavezno pogled i provozat. Ak imaš nekog frenda s VCDS-om, uštekate se na auto, pogledate greške, eventualno loggate boost, afr, missfire i slične gluposti, a sve ostalo ko i za bilo koji auto. Na ovima s više kilometara bi pripazio na amortizere, kuplung, kad je zupčasti mjenjan, kočnice i te skuplje potrošne stvari. Obavezno provjeri jel klima radi. Hoće im riknut kompresori ili nekakav visokotlačni ventil nešto. Pitaj kolko ulja auto cuga i ak ti vlasnik veli da ništa budi blago sumnjičav.

Motori su ti AXX do 2006. a poslije imaš BWA. Razlika je u kompresiji i navodno svi BWA modeli imaju noviju specifikaciju bregaste. ED30 ima BYD motor koji ima veći turbo, protočnije injektore, još nižu kompresiju i mislim kovane klipnjače ili nešto. Ovjes i kočnice su identični običnom GTIu. Ak ti je baš stalo do tog motora, uvijek ga možeš uzet u Cupri za te pare koje imaš i još dobiješ veće kočnice i aluminijske prednje vilice. Ona bijela Cupra iz Dugava. Uff.

Ne znam, nasro sam sada hrpu toga. Ak te nekaj konkretno zanima, pitaj.

1 litra na 4k ?! meni litra na 10-12k..

Ne kužim zašto nekima troši 1l na 4k a nekom 1l na 12k

Koji je uzrok tome?.

Meni isto 1l bude dovoljno do servisa a mjenjam svakih od 8-10k.

1 na 3-4 je koliko sam vidio kod dosta njih.... Pretezno 2004/05

1 na 3-4 je koliko sam vidio kod dosta njih.... Pretezno 2004/05

Dali je to još pod normalno?

Meni se to cini dost.

Znam da u gradu auto vecinom vise troši ulja ali opet,

AXX je poznat da troši ulje na BWA su to s necim kao smanjili.

I dalje mi nije jasno kako su tolike razlike između auta s cca isto km.

Frendu isto troši stvarno dosta ulja ali motor radi mormalno bez ikakvih problema

2007-a, BWA, trosio mi je oko 0,5-0,7 ltr na 10tkm. Pretezno gradska voznja. Ja sam bio prezadovoljan s tim motorom. Chipan novi nakon 3tkm i vozio ga do 77tkm bez ijednog problema. Samo redovito servis svakih 8-10 tkm, neke sitnice preventivno zamijenio, veliki servis na 60tkm jer je već bilo skoro 6g. i to je to.

To je normalno... pa i svi veliki benzinci trose ulja...tipa bmw 6aci... Axx bwa ti je sve isto.... bwa je imao seriju losih prstenova (tvornica je dala tako objasnjenje da je dio tih motora izasao s lose odradjenim klipnim prstenovima.)

Edited by AUTOFREAK

1 1