Dottore 0 Posted February 4, 2016 Ako se tko sjeca pok. Bagija on je bio medju prvim vlasnicima mkV gti-a u hr i covjek ga je fino iskesirao a imao je sve moguce probleme sta taj motor moze imat... Bwa je prva serija cak imala i opoziv ali samo ako se vlasbisi sami pozale na vecu potrosnju ulja. Osobno sam jednog otvarao na 14tkm pa je taj nakon god dvje ostavio dusu kao jos i 3-4 nasa lokalna kad su otisli na auto-put... Ugl motor nije svetac... pa ni u ed-u jer ima ih ovdje sta su imali ozbiljnijih kvarova al jebg malo to zeli o tome javno... Nevalja da ga se stedilo a svakako trazi ozbiljniji pristup odrzavanju neg tdi... Navikni se da oce potrosit ulja i da imas uvjek sastrane bar 500e za eventualan kvar... P.s imas R-a za slicne novce...doduse vulgaris....al 6 je 6... A tko ne bi ga sjetio i kad je vozio sa Ronal felgama? Jedan od dobrih i vrlo uporan u riješavanju problema. Share this post Link to post Share on other sites
tommek10 7 Posted February 4, 2016 (edited) To je normalno... pa i svi veliki benzinci trose ulja...tipa bmw 6aci... Axx bwa ti je sve isto.... bwa je imao seriju losih prstenova (tvornica je dala tako objasnjenje da je dio tih motora izasao s lose odradjenim klipnim prstenovima.)Moj bmw je sestak i netrosi kapi ulje od izmjene do izmjene... e46 325 Edited February 4, 2016 by tommek10 Share this post Link to post Share on other sites
fakefucker 0 Posted February 4, 2016 Moj bmw je sestak i netrosi kapi ulje od izmjene do izmjene... e46 325 Isto imo e46 325ci nist nije trošio i nisam imao bolji benz motor E46 330i je trošio dosta ulja i to je poznato Na e92 330 mi je trošio 0,5l na 10tkm Ali nisam ga imao dugo i kupit je bio s 60tkm i vozena u de 95% po autocesti. Share this post Link to post Share on other sites
Atrax 1 Posted February 4, 2016 Evo pratim ovu temu od pocetka jer i mene zanima...na kraju, mozete li sumarno napisati nesto; koji motor birati a od kojeg bjezati, na sto paziti pri gledanju auta, itd... Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted February 4, 2016 Sve napisano. Sto noviji, to bolji. Share this post Link to post Share on other sites
juka_vw_ 0 Posted February 11, 2016 Jedini konkretan odgovor koji mi je pomogao,sam dobio od clana squizl i ovim putem mu se zahvaljujem na tome. http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-gti-2.0-tfsi-30-oglas-17003968 Zna li netko nesto vise o ovom autu? Dali uzeti auto sa skn stage ili to izjebagavati,pa se sam posvetit tome? Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted February 11, 2016 prvo ,taj koji ga prodaje nije drugi vlasnik sigurno ,ne znam zasto je ljudima problem napisat 3. vlasnik ili koji vec je zasto bi izbjegavao chipan auto ,ako je do sad vozio i jurio i nije bilo problema ,ne vidim zasto ne ustedit 500€ koji bi platio za mapiranje ,ima dobar auspuh i usis vec gore ,tu si ustedio 1500€ sigurno Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted February 11, 2016 Vidim da te vise zanimaju ed30 ali ako bi htio top peticu bez kune ulaganja stanje ko nov onda je ovaj auto takav. https://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-gti-2.0-tfsi-dsg-izuzetno-ocuvan-oglas-16765231 Ja ga prodajem jer mi je to auto od sogora a on je pomorac pa nije cesto u hr. Ukoliko te zanima onda se slobodno javi... Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted February 11, 2016 Pa bolje ti je uzeti i ovog sto Andrej prodaje nego nekog drugog upitnog. Naravno ako je sve kako pise. Bolje dati u startu malo vise nego uzeti jeftinijeg pa kasnije tuci glavon u zid. Share this post Link to post Share on other sites
juka_vw_ 0 Posted February 24, 2016 Pozz ekipa. Evo zapeo mi ovajza oko,sto mislite? http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-gti-2.0-tfsi-oglas-18265224 Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted February 25, 2016 Vidim da te vise zanimaju ed30 ali ako bi htio top peticu bez kune ulaganja stanje ko nov onda je ovaj auto takav. https://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-gti-2.0-tfsi-dsg-izuzetno-ocuvan-oglas-16765231 Ja ga prodajem jer mi je to auto od sogora a on je pomorac pa nije cesto u hr. Ukoliko te zanima onda se slobodno javi... Nisam znao da se moglo u kasnijim modelima (moj je bio 2006) imat tipke za saltanje na volanu bez MF volana? Share this post Link to post Share on other sites
RI VW 4 Posted February 25, 2016 Koliko ja znam svaki gti ima saltanje na volanu a mf je doplata bila... Share this post Link to post Share on other sites
Boky 0 Posted February 25, 2016 Koliko ja znam svaki gti ima saltanje na volanu a mf je doplata bila... Navodno samo prve rane verzije 2004-2005 do nekog mjeseca su imale i satanje na volanu kao doplatu? Poslje je bilo serijski uvijek. Share this post Link to post Share on other sites
juka_vw_ 0 Posted February 25, 2016 Znaci svaki model od 2006 nadalje serijski ima mf volan,f1 komande na volanu? Share this post Link to post Share on other sites
Xman 29 Posted February 25, 2016 Moj je bio 2006 i morao sam doplatit za saltanje a uz to je isao i MF volan. To je ono kad su im vezane neke doplate, ne mozes jednu bez druge. Share this post Link to post Share on other sites
Dario_7R 34 Posted February 25, 2016 my2007a je imao serijski dsg tipke na volanu neovisno o opremi Share this post Link to post Share on other sites
squizl 0 Posted February 27, 2016 Pozz ekipa. Evo zapeo mi ovajza oko,sto mislite? http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-v-gti-2.0-tfsi-oglas-18265224 Mene bi brinulo što netko na GTI stavlja Rotalla gume. Mislim, ak tak troši na gume, kak onda troši na ulje, filtere i slične gluposti? Isto tako, felge su očito nanovo lakirane ili plastificirane, ali to je ok jer kad ih jednom izgrebeš gotovo ih je nemoguće složiti da zgledaju ko nove. Share this post Link to post Share on other sites
juka_vw_ 0 Posted March 8, 2016 Ekipa..odustao sam od ED-30..za kvalitetan primjerak,treba izdvojit dosta dobru svotu..a trenutno mi to financijski nikako ne odgovara. E sad me zanima gdje nabaviti ED-30 paket,te sto sve spada u to,samo prednji lip i zadnji branik? Gdje uzeti i koje su cijene otprilike? Gdje nabaviti miltek ispuh,blow off ventil,te sto bi jos bilo zanimljivo naknadno staviti te koje su cijene? Share this post Link to post Share on other sites
marko-zd 0 Posted March 9, 2016 Ajde ti prvo kupi auto pa onda trazi te ave djelove. Lakse ces tako. To sve sto si nabroja ima prakticki na svakom cosku uzeti. Otvori njuskalo,oglase na forumu itd... Prvo ti nadji sebi dobar auto i pritresi ga od do i ako triba sto izminjati izminjaj. Kad si 100% siguran da je auto tip top onda kreni skupljati gori nabrojane djelove. Share this post Link to post Share on other sites
MarioIV 11 Posted March 9, 2016 Ne okreće se ražanj dok je zec u sumi. Share this post Link to post Share on other sites
juka_vw_ 0 Posted March 9, 2016 Pitam iz razloga,jer neznam koliko troska imam na to..pa da se znam orijentirati,sa cijenom pri kupnji..i vidjet dali platit vise i uzet auto,sa tim stvarima..ili ipak sam sve slagati,no dobro. Share this post Link to post Share on other sites
Boky 0 Posted March 9, 2016 Uvijek se isplati vise uzet auto vec sa svime. Milltek sam ti je 1000-1500€ ovisno sve ili catback. Usis 200-300€, ed30 optika 900kn + lakiranje. Cip isto 400-500€ negdje. Blow off ovisno koji od rabljenih za 50€ spacera, do 200€ novi forge ili kolko vec. Share this post Link to post Share on other sites
marioGt 2 Posted March 9, 2016 Di ima ed optika za 900kn? Oem naravno Share this post Link to post Share on other sites
ludara 0 Posted March 9, 2016 Za 900kn OEM od editiona može dobit eventualnog unutarnju lajsnu. Ovo što se spominje je stakloplastika ili neki sličan materijal Share this post Link to post Share on other sites